• 22 Aug. 2006
  • 2 min

Ponturi de succes.

Autor
eJobs
eJobs eJobs este platforma de locuri de munca din Romania care ver... Arată mai mult

La doar o mica parte din costurile postei normale, marketingul prin email e una dintre cele mai bune metode de a ajunge la clienti. I: Cat […]

La doar o mica parte din costurile postei normale, marketingul prin email e una dintre cele mai bune metode de a ajunge la clienti.

I: Cat costa o lista de adrese de email si care e cota ratei de raspuns?

R: Marketingul prin email incepe sa castige teren in fata postei normale, pe masura ce intreprinzatorii observa economiile de cheltuieli, raspunsurile rapide si cota ridicata a raspunsurilor primite. O actiune prin posta traditionala are un timp de executie de una sau doua luni, dar o campanie prin email poate dura de la concepere si pana la trimiterea mesajelor mai putin de doua saptamani. In timp ce cota medie a ratei de raspuns la posta traditionala si la email sunt de circa 1%, mesajele email cu accept (acele liste de abonare) coteaza mult mai sus, atingand o medie de 6%-8%, potrivit firmei de prospectare si consultanta Gartner G2.

Marketingul prin email e totodata mai putin costisitor decat in cazul postei traditionale. Costurile de inchiriere a unei liste de abonare variaza de la $100 pana la $350 pe mie. Si din moment ce tiparirea, expedierea si alte costuri sunt eliminate, marketingul prin email este o modalitate accepatabila din punct devedere financiar.

Iata cateva ponturi care sa va ajute in cele patru etape de inchiriere a listelor:

1. Listele corecte. Tinand cont de publicul vostru tinta, incepeti prin a cauta pe Internet “managementul adreselor de email” sau “bursa adreselor de email” – companii din domeniu, precum www.edithroman.com, ofera liste de abonati de la o gama vasta de vanzatori, iar brokerii vor face recomandari referitor la cele mai potrivite liste pentru afacerea voastra si vor executa achizitionarea lor in numele vostru. Daca aveti nevoie de o lista de mici dimensiuni, ati putea sa va creati propria lista de consumatori sau societati comerciale cu ajutorul unor siteuri precum www.postmasterdirect.com.

2. Selectarea. In evaluarea unei liste, cereti reprezentantului de la vanzari documentul centralizator al acesteia. Este o singura fisa cu descrierea listei, sursa, selectii disponibile, conturi, costuri si reguli de utilizare. Abia apoi incepeti sa puneti intrebari. Cum a fost conceputa – de exemplu: liste cu adresele persoanelor care au cumparat un produs asemanator cu al vostru sau sunt inscrisi in liste pur si simplu compilate din directoare. Aflati cat de recent au fost actualizate sau cine le-a mai preluat – e util de stiut daca unul dintre concurenti a trimis mesaje la aceeasi lista de adrese.

3. Creativitate. Majoritatea furnizorilor de liste solicita prezentarea unei aprobari privind continutul mesajului vostru, pentru a se asigura ca este adecvat la informatiile cu care cei inscrisi au fost de acord sa le fie trimise si a exclude orice material care nu se potriveste optiunilor acestora. Tot acum, va puteti asigura o data de transmisie.

4. Finalizarea prezentarii generale. Odata primita confirmarea efectuarii platii, furnizorul de adrese va pune textul vostru in format email. Tineti minte ca mesajul va arata diferit in functie de programul de email in care este folosit. Asadar, inainte de expediere, trimiteti un mesaj de testare la adresele selectate, pentru a va asigura ca prezentarea este conforma cu asteptarile voastre.

Si inca un pont important: pentru o evaluare eficienta a ratei de raspuns, cereti managerului de adrese sa utilizeze servicii de urmarire, redirectionand prin serverul lor catre voi, beneficiind astfel de informatii valide privind eforturile depuse.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply