• 31 Aug. 2016
  • 3 min

Pulsul săptămânii: Unde se fac angajări, ce domenii poți alege pentru un job

Citește cele mai importante știri despre planurile de recrutare ale marilor companii în perioada următoare.

Îți aducem în fiecare săptămână o selecție a celor mai importante știri din resurse umane, educație-training, salarii. Monitorizăm cele mai importante site-uri de business și selectăm acele informații care îți sunt utile în alegerea domeniului și a companiei în care să te angajezi. Îți oferim idei despre cursurile și facultățile care îți sunt la îndemână pentru a te forma pentru un job de viitor, precum și idei despre cum poți folosi timpul liber pentru a-ți crește veniturile și a socializa.

Unde se fac angajări și care sunt cele mai profitabile domenii

 

Carrefour a început recrutarea pentru noul hipermarket pe care îl va deschide în această toamnă în zona pieţei Obor din Capitală. Conform Zf.ro, are 90 de posturi disponibile pentru casieri, cofetari, lucrători comerciali și operatori vânzări. Aplicările sunt disponibile și prin eJobs.ro.

Cresc angajările în comerț și în servicii: Directorii firmelor din România se aşteaptă la o creştere a activităţii în toate sectoarele economice şi la o stabilitate a numărului de salariaţi, în perioada august-octombrie. În acelaşi timp, şefii companiilor din sectorul de comerţ anunţă că fac angajări, numărul de salariați va crește cu 15%, potrivit Institutului Naţional de Statistică, scrie Adevărul.ro.

Sectorul construcţii, la fel ca sectorul financiar, înregistrează creşteri ale veniturilor şi profiturilor în acest an, în timp ce sectorul farma continuă, în majoritatea cazurilor, evoluţia pozitivă, precizează Capital.ro.

Planuri de a crește locurile de muncă cu subvenții de la stat

 

Producătorul de soluţii de secu­ritate IT, Bitdefender şi compania de consultanţă Deloitte au depus luna aceasta la Ministerul Finanţelor Publice (MFP) cereri pentru a obţine ajutor de stat pentru proiecte de investiţii care ar urma să genereze aproape 800 de locuri de muncă, conform unui document publicat pe site-ul MFP. Bitdefender urmărește crearea a 116 locuri de muncă în Iaşi, Cluj, Sibiu, Alba Iulia şi Târgu-Mureş și a cerut un ajutor de stat în valoare de 4,58 mil. lei. Detalii aici.
Pirelli, Arctic, Clariant Products, Robert Bosch, Safe Med International şi Alu Menziken sunt cele şase companii care au fost selectate de Ministerul Finanţelor pentru a primi ajutoare de stat în valoare de 621 mil. lei, menționează Mediafax.ro. Compania Arctic va folosi banii pentru construcția de noi fabrici și crearea de locuri de muncă.

Tinerii au noi oportunități de învățare în țară și în străinătate

 

Pentru cei interesați să-ți aprofundeze cunoștințele în marketing, la Şcoala IAA de Marketing şi Comunicare, au început înscrierile pentru Modulul Fundamentals of Marketing & Communication, Modulul Digital Marketing & Communication şi Modulul Strategic Marketing & Communication. Sunt trei module de training intensiv sunt adresate profesioniştilor din marketing şi comunicare, scrie Biz.ro.
Tinerii care provin din familii cu bugete mici și medii, dar care vor să își continue studiile în străinătate au la îndemână universitățile cu predare în limba engleză din Țările Nordice (Suedia, Danemarca, Islanda, Norvegia, Finlanda și Insulele Feroe), unde taxele sunt complet subvenționate de stat, precizează Wall-Street.

Domenii la mare căutare în care școala nu te formează

 

Anna Wicha, operational director pentru Adecco în România, atrage atenția că sectorul e-commerce și domeniul vânzărilor, pentru care au nevoie de cei mai mulți candidați, nu au corespondent în pregătirea școlară. Sunt două domenii pe care le poți explora în pregătirea ta individuală (prin cursuri, traininguri) pentru un job mai bun.
Şi în domeniul textul şi design există oferte, însă lipseşte interesul şi pregătirea necesară în facultăţi: „Tot mai puţini tineri merg către o facultate cu profil de textile sau de design. Nu găsim, însă, nici personal cu studii medii care să lucreze în fabrică” , afirmă antreprenorul Dorel Simiz, care deține fabrica Pandora Prod din judeţul Vrancea. Salariile în fabrică sunt la nivelul celor medii pe economie, precizează Zf.ro.

Salariile din sistemul bugetar

 

Salariile din sectorul public sunt, uneori, mai mari decât cele din sectorul privat. O arată datele furnizate de Institutul Național de Statistică și publicate de Wall-Street. În sectorul bugetar, salariul mediu brut se situa în 2014 la 2.328 lei/lună, iar în 2015 a urcat la peste 2.500 lei/lună.

Extra Job: Uber scade tarifele și vrea să crească veniturile șoferilor

 

Uber lansează tarife mai mici decât la taxi, de 1,3 lei/km. Vrea să crească business-ul prin deschiderea sa unui public mai mare. Totodată, schimbă criteriile de acces pe platformă astfel încât mai mulţi şoferi să poată câştiga un venit conducând propria maşina. Planul pe termen scurt este să ofere venituri garantate şoferilor parteneri, pentru a se asigura că tranziţia nu este resimţită, iar după ce numărul de curse va crește, vor crește automat și veniturile şoferilor parteneri. Pentru un job la Uber, unde ești propriul tău șef și ai program flexibil, în funcție și de un alt job, poți aplica și prin eJobs.ro.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply