• 25 Jan. 2019
  • 3 min

Verifică salariul corect pentru farmaciști înainte de interviu!

farmacisti

Specializarea în domeniul farma te ajută să-ți găsești repede de lucru, marile lanțuri de farmacii fiind gata să te recruteze încă de pe băncile școlii. Statistic, în fiecare an în România sunt angajați 800-900 de absolvenți ai facultăților de Farmacie, conform datelor Colegiului Farmaciștilor din România publicate în Ziarul Financiar, iar cei cu experiență sunt ofertați imediat.

Explicația stă în faptul că la nivelul țării revin 1.102 locuitori la un farmacist, potrivit celor mai recente date ale Institutului Național de Statistică. Acesta arată că situația se îmbunătățește de la an la an pentru că există interes tot mai mare pentru această meserie. Numărul farmaciştilor a ajuns la 17.833 de persoane în 2017, în creştere cu aproximativ 650 de persoane faţă de anul anterior.

Oferte de joburi în farma, chiar lângă casă

Chiar dacă numărul celor care se specializează în farmacie este în creștere și ai putea spune că ai concurență mare, situația este diferită la nivelul țării. Există o distribuție inegală a farmaciștilor în România. Așadar, cei mai mulți sunt în orașele mari din România, care atrag ca un magnet absolvenţii. În alte judeţe precum Caraș Severin și Hunedoara, se simte însă lipsa farmaciștilor. De aici și joburile cu relocare prezente pe eJobs. Aceasta este și o oportunitate. Îți poți găsi job în orașul tău și chiar aproape de casă sau chiar te poți reloca pentru că lanțurile de farmacii se extind tot mai mult.

Numai pe eJobs.ro, ai la dispoziție peste 240 de joburi în București și țară. Poți alege să-ți afișeze joburile în funcție de distanță. Dacă vrei să știi cum poți să obții mai ușor un job în domeniu, precum și venitul mediu pentru un farmacist, am strâns aici informații utile. Datele despre salarii sunt din Paylab.ro primul comparator de salarii din România lansat de eJobs,

 

Ce trebuie să știi despre jobul de farmacist

Marile lanțuri de farmacii care se extind în toată țara cer studii superioare finalizate în domeniu, certificat eliberat de Colegiului Farmaciștilor, dar și etică profesională. Experiența constituie un avantaj. Este mult mai important să arăți interes pentru aceasta meserie, să fii flexibil, amabil și empatic și să te adaptezi rapid. Chiar dacă ești în ultimul an la Facultatea de Farmacie, poți intra în domeniu ca operator calculator. Astfel te familiarizezi cu stocurile și deprinzi lucrul cu clienții. Este bine de știut că jobul de farmacist te ajută să te dezvolți profesional. Astăzi, a lucra într-o farmacie înseamnă să îmbini activități din zona consultanței, antreprenoriatului și vânzării. Printre beneficii ai și traininguri de specialitate, iar pachetul de salarial este stabilit și pe măsura implicării tale.

2.669 Lei/net pentru farmacisti în București

Un job în domeniul farma, pentru o experiență de 3-5 ani, este plătit cu 2.669 lei net, potrivit datelor centralizate de Paylab.ro. Așadar salariul mediu net al unui farmacist în Capitală este cu aproximativ 10% mai mare decât salariul mediu net pe economie care este acum de 2.434 lei. În pachetul de beneficii intră training, tichete de masă și asigurare medicală privată. Tot de pe paylab.ro afli cât poți să câștigi pentru același tip de muncă în diferite zone din România, dar și în țările din Balcani.

 

Constanța, al doilea oraș din țară unde farmaciștii câștigă bine

Dacă facem un top al salariilor farmaciștilor pe țară, pe locul doi, după Capitală, se află Constanța. Aici un farmacist câștigă 2.603 lei/net. Bine se poziționează și județele din centrul țării, precum Brașov și Sibiu, unde farmaciștii sunt plătiți cu 2.527 lei. Urmează Clujul unde marile lanțuri de farmacii oferă salarii medii nete de 2.514 lei. Ceva mai mici sunt salariile din Oltenia – 2.486 lei/net, precum și cele din nord-estul țării. La Iași, de exemplu, farmaciștii primesc 2.476 lei/net. Pe ultimele locuri în topul salariilor pe țară stau județele din zona de est a țării, cu salarii de 2.362 lei/net. Cele mai mici salarii sunt în Muntenia unde farmaciștii câștigă 2.165 lei, cu aproximativ 30% mai puțin decât în București.

 

Salariile din străinătate

Deși statistic vorbind numărul farmaciștilor care vor să lucreze în străinătate este mai mic comparativ cu numărul medicilor, sigur vrei să afli ce salariul au colegii tăi de breaslă din țările apropiate României. Salariile sunt aici de două ori mai mari decât în România. În Bulgaria, de exemplu, salariul mediu net al unui farmacist este de 4.111 lei, în Ungaria – 5.367 lei, în Slovacia 5.823 lei, iar în Cehia – 6.196 lei.

 

Despre Paylab

Pe site-ul www.paylab.ro, primul comparator salarial de la noi din țară, afli date și pentru alte joburi din domeniul farma. Sigur te interesează și pentru asistent farmacie sau pentru farmacist diriginte. Poți vedea salariile pentru 800 de funcții și poziții din mediul privat, dar și din cel de stat. Tot aici îți oferim informații care te ajută să mergi informat interviu, să știi cum să-ți negociezi salariul și ce abilități să pui în valoare. Intră pe www.paylab.ro sau descarcă aplicația Paylab, disponibilă în Google Play și App Store.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și alte articole despre salarii:

Cât câștigă managerii și cum poți obține un job în management

Topul salariilor pe județe în 2018

A fost util articolul? 6
farmacistisalarii

Leave a Reply