Peste 35 de grade Celsius și activitatea ta la birou sau pauzele de masă devin adevărate aventuri. Aerul condiționat parcă nu mai face față sau este poziționat necorespunzător și ți-ai dori să faci mai mult pentru a avea răcoare la birou. Avem idei cool.
Pe timp de vară, clienții sau partenerii de afaceri nu înțeleg că poate nu ai tocmai cea mai plăcută temperatură la birou. Din cauza căldurii, poți deveni ușor irascibil. Ai de rezolvat aceleași probleme în condiții poate mai puțin plăcute: aerul condiționat este poziționat chiar deasupra ta și simți că adierea rece nu îți este tocmai cel mai bun prieten sau unor colegi le este frig. Au oprit aerul sau l-au setat cu trei grade mai puțin decât afară. Avem un plan astfel încât să îți pregătești organismul pentru temperaturile estivale și chiar biroul cu gadgeturi care te răcoresc.
Începe dimineața așa cum te-ai obișnuit cu o cafea care îți dă energie, pe care o poți adapta sezonului estival. Adaugă cuburi de gheață și te vei revigora.
Pentru a resimți cât mai puțin căldura, păstrează-ți corpul hidradat și planifică să depășești cei doi litri de apă recomandați. Îți poți face chiar un plan să bei minimum 0,5 l pe oră, să faci pauze de 10 minute pentru hidratare sau chiar să faci o competiție simpatică cu ai tăi colegi: Cine bea mai multă apă vara aceasta?
Vei stârni invidii la birou dacă vei scoate din geanta frigorică o caserolă cu fructe, un fresh sau un sandiviș sănătos cu acele ingrediente care îți plac. O gustare răcoroasă te va ajuta să percepi altfel zilele călduroase.
Discuțiile în birou, despre gradele la care a fost setat aparatul de aer condiționat, sunt la ordinea zilei pe timp de vară. Există cel puțin o persoană căreia îi e frig, în timp ce alții se topesc. Dacă îți dorești mai multă răcoare, poți investi într-un mini ventilator de birou. Se contectează la portul USB și are un nivel redus de zgomot. Poate fi așezat și înclinat, având o suprafață antiderapantă. Promite să te răcorească în zilele călduroase și îți face munca la birou mai plăcută.
Important este să alegi haine din fibre naturale care lasă pielea să respire, precum inul, bumbacul, mătasea. Inul este neted şi moale, nu reţine căldura, fiind, mai degrabă, răcoros, motiv pentru care este preferat pentru îmbrăcămintea de vară. Hainele din bumbac sunt recomandate pe timpul verii datorită puterii de absorbție a apei care ne ajută să nu simțim căldura atât de puternic. Oferă o senzație de răcoare. Hainele din cânepă sunt și ele recomandate pe timpul verii deoarece pot opri pătrunderea ultravioletelor. Mătasea este o altă opțiunem, fiind un izolator bun de căldură. Evită pe cât posibil hainele sintetice din: acril, poliester, nailon, vâscoza care rețin căldura.
Dacă îți place să lucrezi bean bags (trad. – acei saci sub forma unor mingi) din curtea interioară a companiei sau din sala aceea răcoroasă de ședințe, laptopul îți va transmite toată cădura. Cea mai bună investiție este într-un cooler (trad. suport răcire) pentru laptop. Are porturi USB și unghiuri de înclinație, cât să-ți ofere confort pentru a-ți face treaba.
Știm că nu îți aduce răcoarea, dar, măcar intuitiv simți că stai relaxat ca într-un loc răcoros. În plus, contribuie la acea poziţie corectă pe scaun. E indicat să menții coloana dreaptă și genunchii îndreptaţi. Nu se recomandă să stai picior peste picior pentru că circulaţia la nivelul membrelor va fi îngreunată. O postură incorectă la birou plus căldura pe care o resimți îți va creea o stare de oboseală și de irascibilitate. Hamacul pentru picioare, care se fixează de o parte și de cealalata a biroului, îți permite să te descalți, desigur dacă spațiul în care lucrezi îți permite, iar o tastatură wireless îți oferă posibilitatea de a te odihni ca la carte.
Identifică acele echipamente care transmit căldură și nu sunt folosite: precum laptopuri, calculatoare, imprimantă și folosește cu încredere butonul de Turn off (trad. închidere). Poate că nu îți vei da seama imediat de efect, însă în două-trei ore aerul va fi mai respirabil și te vei bucura de mai multă liniște.
Dacă lucrezi lângă geam, soarele îți joacă feste și parcă nu te poți concentra din cauza luminii prea puternice. Cel mai bine este să tragi storurile cel puțin câteva ore cât soarele este pe partea biroului tău. Lasă, totuși, spațiu să pătrundă lumina care joacă un rol important în eficiența ta.
Sunt alte surse de căldură în biroul tău, așa că e bine să le închizi pe cele care sunt nefolositoare pentru a avea răcoare. Lumina calculatorului și cea naturală vor fi suficiente și aerul – mult mai respirabil.