• 12 Sep. 2006
  • 2 min

10 Sfaturi despre cum sa scrii articole puternice

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Scrierea articolelor este o metoda foarte buna de a te expune, pe tine si afacerea ta pe Internet. De fapt, sugerez ca este cea mai buna […]

Scrierea articolelor este o metoda foarte buna de a te expune, pe tine si afacerea ta pe Internet. De fapt, sugerez ca este cea mai buna unealta de marketing pe care o poti folosi.

Webmasters si cei care publica ziare cauta intotdeauna un continut bun. Mai departe, in afara investirii timpului, este publicitate gratuita.

Aici sunt 10 sfaturi practice pentru a te asigura ca articolele tale sunt publicate si citite de altii.

1. Scrie pentru a servi.

Inainte de a scrie un articol intreaba-te ce problema ar rezolva altii cu ajutorul acestuia. Una din cele mai comune probleme cu care se confrunta oamenii este rezultatul unei lipse, care poate fi de timp, bani, incredere in sine sau doar bucurie in viata. Cum ii va ajuta articolul tau sa confrunte aceste probleme?

2. Atrage-le imediat atentia.

Pe cat posibil, incearca sa iti “prinzi” cititorul chiar de la bun inceput. Ideal ar fi ca titlul sa fie cel care sa capteze atentia. Cand creezi titlul, intreaba-te daca tu ai vrea sa citesti articolul. Primul paragraf ar trebui de asemenea sa capteze atentia, si de asemenea ar trebui sa fie o introducere generala catre continutul articolului.

3. Scrie unei singure persoane.

Uita ca articolul tau va fi citit de mai multe persoane si scrie ca pentru o singura persoana, asa cum fac si eu cu tine acum.

4. Pastreaza o coerenta.

Nu sari de la o idee la alta. Fiecare articol trebuie sa il urmeze in mod logic pe urmatorul. Desi idei diferite ar putea sa fie exprimate in fiecare paragraf, ele ar trebui sa decurga una din alta.

5. Foloseste citate pentru a sustine ideea principala.

Citatele persoanelor celebre sunt o metoda buna de a iti sustine ideile. Te ajuta sa te faci inteles si sa adaugi credibilitate mesajului total.

6. Paragrafele ar trebui sa fie scurte.

In mod ideal ar trebui ca paragrafele sa aiba 4-6 randuri. Cititorii prefera paragrafele scurte.

7. Inspira tendinta spre actiune in articolul tau.

Daca articolul tau este chiar menit sa rezolve o problema obisnuita si des intalnita, da oamenilor sugestii practice pentru a face ceva. Tine minte formula “cunostinte + actiune= crestere.”

8. Cand este posibil, leaga-ti articolul de activitatile de fiecare zi.

Un exemplu bun este: “viata este o cutie cu bomboane de ciocolata.” Inlesneste o apropiere mai mare a cititorului de ideile tale. In felul acesta, ii va fi mai usor cititorului sa iti aplice ideile in viata lui.

9. Rezuma articolul in ultimele 1-2 paragrafe.

Rezuma principalele puncte ale articolului tau, ce pot face oamenii invatand din informatia data si ce rezultate pot obtine.

10. Nu uita de cutia cu resurse.

Un chenar cu informatii sumare a resurselor ar trebui sa urmeze articolul. Aici ar trebui mentionate cateva lucruri despre tine, despre afacerea ta, cum iti ajuti clientii, si cum poti fi contactat. Asigura-te ca ai inclus URL-ul tau si adresa de email cu o invitatie sa fiti contactat sau sa va fie vizitat site-ul.

Folosind aceste 10 sfaturi, ar trebui sa va ajute sa scrieti articole puternice care sunt publicate si citite. Mai presus de toate, aminteste-ti asta. Un scriitor scrie. Deci, in primul rand, fii scriitor in propria-ti minte.

A fost util articolul? 2

Leave a Reply