• 28 Sep. 2009
  • 1 min

10 Sfaturi pentru a prezenta materiale vizuale excelente

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

1. Utilizeaza cuvinte cheie, nu propozitii intregi. 2. Materialele vizuale trebuie sa fie usor de vazut din capatul sali? Daca ai dubii in aceasta privinta, mareste-le. […]

1. Utilizeaza cuvinte cheie, nu propozitii intregi.

2. Materialele vizuale trebuie sa fie usor de vazut din capatul sali? Daca ai dubii in aceasta privinta, mareste-le.

3. Utilizeaza desenele. “O imagine valoreaza cat o mie de cuvinte.”

4. Apeleaza doar la materialele vizuale care iti sustin si completeaza discursul, nu la cele gratuite.

5. Repeta utilizarea materialelor vizuale inainte de prezentare.

6. Nu imparti pliante inainte de prezentare deoarece publicul va citi pliantele si nu va mai fi atent la prezentarea propriu-zisa. Distribuie pliantele dupa incheierea prezentarii, sau creeaza niste pliante cu spatii libere de completat pe care publicul le poate urmari pe masura ce tu prezinti.

7. Trebuie sa ai mereu un plan de rezerva pentru cazul in care materialele vizuale nu functioneaza cum trebuie mai ales in cazul materialelor vizuale tehnice precum Power Point.

8. Daca citesti materialele vizuale publicului vei obtine o prezentare plictisitoare! Utilizeaza materialele vizuale numai pentru a-ti sublinia ideile.

9. Evita sa scrii cuvintele NUMAI CU MAJUSCULE. ACESTEA SUNT GREU DE URMARIT SI DAU IMPRESIA CELOR DIN PUBLIC CA TE RASTESTI LA EI.

10. Adauga culoare materialelor tale vizuale pentru a le face mai interesante. Dar utilizeaza numai culori inchise pentru text (cuvinte).

A fost util articolul? 0

Leave a Reply