• 4 Aug. 2015
  • 3 min

10 update-uri utile pe care le poti face dupa interviu.

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Intalnirea cu recrutorul tocmai s-a incheiat si sigur ai sentimentul ca nu ai spus totul. Fie nu ai avut contextual necesar, fie interviul s-a desfasurat intr-un […]

Intalnirea cu recrutorul tocmai s-a incheiat si sigur ai sentimentul ca nu ai spus totul. Fie nu ai avut contextual necesar, fie interviul s-a desfasurat intr-un ritm alert. Ceea ce conteaza este abordarea ta fata de intreg procesul de recrutare.

 

  1. Trimite un e-mail de multumire recrutorului

Castigi multa incredere si arati ca esti o persoana comunicativa prin simplul gest de a face un scurt review al interviului punctand momentele-cheie. Multumeste-i recrutorului pentru oportunitate. Arata-i ca esti deschis pentru dezvoltarea carierei. De asemenea, daca nu ai reusit sa comunici toate realizarile in timpul interviului, realizeaza un update care va impresiona recrutorul.

 

2. Adauga recrutorii pe LinkedIn si salveaza datele de contact in e-mail

Astfel iti construiesti networking-ul valoros in viata profesionala. Chiar daca proiectele de recrutare nu se concretizeaza din varii motive (nepotrivirea candidatului cu o anumita cultura organizationala, asteptari financiare, sistarea anumitor proiecte de recrutare), conteaza ca recrutorul sa-ti retina numele si prestanta la interviu.

 

3. Personalizeaza e-mail-ul pentru fiecare recrutor

Daca la interviu a participat un specialist HR si un manager care s-a aratat si deschis sa te adauge in reteaua profesionala, trimite un e-mail persoanlizat fiecaruia dintre ei. Daca in cadrul interviului managerul ti-a dat anumite sfaturi profesionale, arata in e-mail ca te-ai interesat si ca vei avea o anumita actiune pentru dobandirea de noi skill-uri si cunostinte.

 

4. Fii consultant pentru companie!

In timpul primului interviu afli multe informatii despre “slabiciunile” companiei. Creeaza imediat un plan ingenios prin care oferi solutii si arati ca esti creativ si implicat. Te vei diferentia la al doilea interviu.

 

 

5. Indiferent cum s-a terminat interviul, nu inceta sa cauti job

Nu te baza pe un singur interviu, chiar daca acesta a decurs bine si esti convins ca job-ul va fi al tau. Din anumite motive este posibil sa nu se concretizeze, de aceea nu inceta sa depui CV-uri si sa mergi la interviuri. Secretul sta in a te face cunoscut si in a alege cea mai buna oportunitate in cariera. Atitudinea este valabila chiar si atunci cand gasesti un job de care esti multumit. Nu inceta sa cauti un job si mai bun, tinand cont evident de o anumita stabilitate la locul de munca apreciata de recrutori.

 

6. Realizeaza o lista cu lucrurile pe care le-ai face diferit la urmatorul interviu

Fiecare interviu este un proces de invatare. Nu tebuie doar sa fii critic la adresa propriei persoane, insa gandeste-te ce ai face diferit data viitoare. Te-ai informa mai mult despre companie, ai pregati un speech despre realizarile tale intr-o limba straina, ai da mai multe exemple din experienta profesionala? Analizeaza aceasta lista ori de cate ori te pregatesti pentru un interviu. Te va ajuta sa te intelegi pe tine insuti cu greseli si aspecte care pot fi corectate.
 

 

7. Update-urile LinkedIn acum si in profilul tau
Informeaza-te saptamanal ce schimbari face LinkedIn si updateaza profilul astfel incat acesta sa iasa in evidenta in fata recrutorilor. Un profil updatat va plusa in alegerea candidatului pentru lista scurta. Merita sa investesti timp si energie in aceasta retea profesionala pentru ca rata de conversie este estimata la 2,74%, de 3 ori mai mare decat pe Facebook sau Twitter.

Iata ce sa ai in vedere:

1. Pastreaza update-urile concise in limita a 40-50 de cuvinte.

2. In profilul tau mizeaza pe call to action-uri si pe link-uri spre portofoliul tau. Un link genereaza cu 200% mai mult engagement decat o simpla informatie.

3.  Uploadeaza o prezentare video pentru a te diferentia de ceilalti candidati si a-ti pune in valoare personalitatea si realizarile importante.

 

 

8. Lucreaza la proiectele personale

In perioada in care astepti un raspuns dupa interviu, iti poti imbunatati skill-urile si cunostintele. Investeste timp in dezvoltarea pasiunilor. Te vor ajuta sa treci mai usor peste perioada stresanta in care astepti un raspuns si chiar iti vor deschide calea spre noi oportunitati pe cont propriu.

 

 

9. Cauta insight-uri despre companie

Pentru a afla daca mangerii si cultura organizationala sunt ceea ce iti doresti, apeleaza la networking. Cauta pe LinkedIn fosti colegi sau fosti angajati care au lucrat in compania vizata si afla detalii care iti pot fi de folos in etapa finala a interviului.

 

 

10. Fii punctual

Daca i-ai promis recrutorului ca ii oferi numele persoanelor care pot da referinte despre tine, nu intarzia sa ii trimiti lista cu numele, functia si compania unde lucreaza. Promptitudinea este un prim indiciu despre tine ca angajat.

 

 

 

Citeste si alte articole despre interviu pe www.recrutaresiselectie.ro

 

Iti recomandam: http://www.recrutaresiselectie.ro/article/cum-poti-ajunge-pe-lista-scurta-a-candidatilor-chemati-la-interviu/

 

 

De Steluța Năstase-Lupu, online marketing specialist ABC Human Capital

A fost util articolul? 1

Leave a Reply