Candidaţii care doresc să aplice pentru diverse joburi trebuie să se asigure că CV-urile lor au trecut prin mai multe etape de verificare.
Prezenţa greşelilor gramaticale sau de ortografie atât într-un CV online, cât și în unul fizic îi determină pe recrutori, în anumite cazuri, să nu mai cheme candidaţii la interviuri. Dacă vrei să aplici pentru job cu un CV profesionist realizat, tot ce trebuie să faci este să ţii cont de 12 sfaturi simple, potrivit LinkedIn Pulse. Prin urmare, asigură-te că:
– numele şi datele de contact sunt poziţionate la fel pe fiecare dintre paginile CV-ului;
– virgulele nu lipsesc şi că, acolo unde apar, sunt folosite corect;
– distanţa dintre rânduri sau cuvinte este constantă;
– fontul şi dimensiunea literelor sunt la fel pe fiecare dintre paginile CV-ului;
– majusculele sunt folosite corect;
– textul este poziţionat identic pe fiecare dintre paginile CV-ului;
– alineatele se păstrează în poziţie constantă;
– liniuţele sau punctele care însoţesc anumite blocuri de text arată la fel;
– formatarea aleasă pentru date, diverse titluri şi numele companiilor este constantă;
– fiecare propoziţie sau frază se termină cu punct;
– fiecare pagină din CV este numerotată corespunzător;
– o altă persoană a citit CV-ul.
CV-ul reprezintă un instrument prin care candidaţii „se vând” în ochii recrutorilor şi a specialiştilor în resurse umane. CV-ul ar trebui să fie concis şi să se axeze pe aspectele relevante din instoricul profesional al candidaţilor, precum poziţiile ocupate, rolurile avute, abilităţile obţinute şi obiectivele de carieră asumate.
Dimensiunea unui CV este corelată cu experienţa de lucru a fiecărui candidat în parte. Astfel, un candidat cu o vechime mai mică de zece ani sau care doreşte să-şi schime radical traseul profesional, poate să ia în considerare un CV cu o lungime de doar o pagină.
În schimb, candidaţii cu minimum zece ani de experienţă ori care trebuie să demonstreze că deţin foarte multe abilităţi tehnice, pot întocmi un CV de două pagini. Ei trebuie să fie atenţi să prezinte cele mai importante informaţii în partea de început a CV-ului.
Un CV cu o lungime de cel puţin trei pagini este indicat doar pentru candidaţii seniori, care trebuie să-şi demonstreze realizările pe care le-au avut ca lideri, ori pentru candidaţii activi într-un domeniu ştiinţific sau academic, care deţin numeroase licenţe profesionale şi au contribuit la publicarea mai multor lucrări.
Model CV 2019. Tot ce trebuie să știi în redactarea CV-ului
Care sunt cele mai frecvente greșeli din CV
Sunt nascuta la data de 28 06 1981,in Dr.Tr.Severin,jur.Mehedinti.Am terminat studiile in anul 2000,am turnat cursuriile Licelui “Grup Scolar Agricol Simian”,din.Jud.Mehedinti,dobandind cunostiinte contabil,statistician ,planificator in agricultura.Am lucrat din 15 10 2001 pana in 01 01 2005 ca vanzatoare la S.C.TABACARU IMPEX CERNETI,dupa care am lucrat in turism in Italia din 2007 pana in 2019,cu functia de camerista si ajutor de bucatar. Vorbesc fluent limba italiana si incepator limba engleza!
Bună, Vasilica,
Poți suna la 021.9124 (tarif normal) și consilierii eJobs.ro te vor îndruma spre acele anunțuri de joburi care ți se potrivesc. De asemenea, te pot ajuta să adaptezi CV-ul la cerințele joburilor la care aplici.
—
electrician
Bună, Vasile,
Aici sunt joburile disponibile pentru electricieni: https://www.ejobs.ro/locuri-de-munca/?cauta=electrician