• 19 Jul. 2017
  • 1 min

Doar 3 din 10 angajați se declară mulțumiți de beneficiile extrasalariale oferite de angajator

Beneficii Angajati Sport
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Peste 70% dintre angajați ar merge la sală mai des dacă abonamentul ar fi plătit în totalitate de angajator.

București, 19 iulie: Beneficiile extrasalariale au o pondere importantă în creșterea gradului de satisfacție al salariaților, iar companiile sunt tot mai conștiente de acest aspect, dar cu toate acestea doar 28% din totalul participanților la un studiu realizat de eJobs, se declară mulțumiți și foarte mulțumiți de ce le oferă firma la care lucrează.

infografic beneficii ejobs 1

Cele mai populare cinci beneficii oferite în acest moment de către angajatori, potrivit studiului eJobs, sunt abonamentele medicale la clinici private (56%), programul flexibil de lucru (53%), cursurile de dezvoltare personală (43%), tichete valorice sau reduceri la parteneri agreați (33%) și facilități sportive și de recreere (31%). Pentru angajați însă, topul beneficiilor considerate ca fiind foarte importante este puțin diferit: 82% dintre respondenți consideră obligatoriu ca angajatorul să le ofere cursuri de dezvoltare profesională, 78% abonamente medicale la clinici private, 62% cred că programul flexibil este esențial, 50% se așteaptă să beneficieze și de facilități sportive și de recreere, iar pentru 44% obligatorii sunt și cursurile de dezvoltare personală.

infografic beneficii ejobs 2

infografic beneficii ejobs 3

“În ultimii ani, pachetul de beneficii a câștigat foarte multă importanță și în România. Dincolo de salariu, cei din generația tânără sunt curioși să afle care sunt beneficiile oferite de potențialul angajator încă de la primul interviu de recrutare, acestea având o contribuție destul de mare la alegerea viitorului loc de muncă. De aceea, pentru a rămâne competitive pe piața muncii, companiile trebuie să țină cont de profilul și de așteptările tinerilor și să caute să le ofere un pachet de beneficii extrasalariale cât mai diversificat. Pe lângă tichete de masă, abonamente la clinici private, în ultima perioadă au prins tot mai mult teren beneficiile ce țin de un echilibru între viața personală și cea profesională. Aici intră abonamente la activități sportive și de relaxare, programul de lucru flexibil, posibilitatea de a lucra de acasă, reduceri la restaurante, tarife speciale la anumite hoteluri sau evenimente”, spune Bogdan Badea, Head of Sales eJobs Group.

infografic beneficii ejobs 4

infografic beneficii ejobs 6

A fost util articolul? 0

Leave a Reply