• 15 Mar. 2017
  • 4 min

5 abilități pe care le poți învăța prin cursuri online

5 abilități pe care le poți învăța din cursuri online
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Iată 5 abilități tot mai cerute de angajatori, pe care, dacă nu le ai deja trecute în CV, le poți învăța ușor și rapid din cursuri online.

Nu trebuie să mai faci o școală ca să atragi mai bine atenția recrutorilor. Poți să înveți mereu ceva nou pentru a te dezvolta profesional, mai ales dacă ți-ai propus să treci la următorul nivel în carieră sau chiar să îți schimbi total domeniul de activitate. Iar dacă nu ai timp sau răbdare să mai treci prin sistemul de învățământ, nici nu trebuie să îți faci griji, pentru că există soluții, sub formă de cursuri online.

Așa cum o diplomă nu garantează priceperea ta într-o anumită industrie, lipsa ei n-ar trebui să însemne că nu ai iscusința necesară. De regulă, angajatorii nu se uită unde ai obținut o calificare, ci urmăresc să testeze abilitățile pe care tu le-ai descris în CV.

Așadar, pentru a dobândi noi abilități, dacă găsești o sursă de încredere, poți să apelezi la cursuri online. Învățând pe Internet, ai avantajul de a-ți organiza timpul de studiu după propriul program, elimini deplasările până și de la școală și asimilezi informațiile în ritmul tău.

Iată 5 abilități pe care le poți învăța rapid prin cursuri online și care, în prezent, sunt la mare căutare în rândul recrutorilor.

Ce cursuri online te pot ajuta

 

Programare – Abilitățile tehnice sunt la mare căutare în orice industrie, iar programarea nu este doar pentru cei ce vor să lucreze în IT. Cunoașterea unui limbaj de programare te poate ajuta să găsești soluții în marketing, resurse umane, product management și în multe alte departamente ale oricărui business. De exemplu, cel mai simplu limbaj de programare pe care îl poți învăța, HTML, le este folositor chiar și bloggerilor sau redactorilor online, care lucrează cu platforme precum WordPress, unde o înțelegere de bază HTML influențează foarte mult editarea textelor. Alte limbaje de programare pe care le poți învăța foarte ușor și rapid sunt CSS, JavaScript, PHP și MySQL.

Public SpeakingVorbitul în public este considerat a fi una dintre cele mai mari frici ale oamenilor. Deși nu este o temere înnăscută, mulți și-o dezvoltă în copilărie, când sunt mustrați pentru exuberanța lor. Însă, pe măsură ce creștem și ne dezvoltăm, abilitatea de a vorbi în fața unui public devine din ce în ce mai necesară, de la susținerea diplomei de licență și până la împărtășirea experienței pe o scenă, în calitate de expert. Calitatea de a fi un bun public speaker este indispensabilă pentru dezvoltarea ta profesională, în orice domeniu, fie pentru a trece cu brio de un interviu de angajare, fie pentru a participa la evenimente de networking, fie pentru a vorbi despre realizările companiei tale.

Social Media – Tot mai multe business-uri din toate domeniile conștientizează puterea rețelelor sociale de a le aduce publicul țintă mai aproape. Ca urmare, este necesar să ai măcar niște cunoștințe de bază despre cum să interacționezi cu clienții companiei tale și în social media, cum să atragi clienți noi și cum să promovezi mai bine imaginea firmei. Chiar dacă nu lucrezi în marketing, un curs de social media te va ajuta să rămâi la curent cu schimbările de pe piață și cu tendințele consumatorilor.

Microsoft Office (mai ales Excel) – Fie pentru că este un criteriu de angajare, fie pentru că ai o nevoie personală, mai devreme sau mai târziu, vei avea nevoie să folosești unul din programele Microsoft Office sau o variantă open-source (cum ar fi Open Office sau Google Docs/ Google Sheets/ Google Slides). Iar dacă programul Word este ceva mai accesibil chiar și celor mai puțin pricepuți în utilizarea calculatorului, Excel se va dovedi a fi mai dificil. Pe de altă parte, Excel este un program pe care mulți angajatori îl cer, fiind o metodă utilă de a organiza și prezenta date și rezultate. Un curs de folosire a programelor din suita (sau de genul) Microsoft Office va fi foarte util în CV-ul tău.

O limbă străină În prisma fenomenului de globalizare, tot mai multe joburi necesită să știi măcar o limbă străină, măcar limba engleză. Avansarea ta în carieră depinde de capacitatea ta de a interacționa cu cei din jur și de a te putea informa despre domeniul tău din mai multe surse (chiar și internaționale). Cunoașterea unei limbi străine îți va deschide multe uși și te va ajuta să ai acces la joburi mult mai bune.

Unde găsești cursuri online de încredere

 

În prezent, problema nu mai este de a găsi cursuri online, pentru că sunt extrem de multe surse, ci de a găsi site-uri de încredere, care oferă certificări. Este normal să vrei să știi că nu îți pierzi timpul și, în anumite cazuri, banii. Așadar, iată câteva opțiuni, de unde poți învăța abilitățile menționate mai sus, site-uri regăsite în cele mai multe topuri de specialitate.

  • Coursera – Este o platformă care lucrează în parteneriat cu universități de top din Statele Unite ale Americii, acoperind o mulțime de subiecte, din 10 categorii. Cursurile sunt fie gratuite, fie foarte ieftine și vin cu certificări din partea universităților care le oferă.
  • Udemy – Oferă cu precădere cursuri din aria tehnică, dar găsești și lecții din marketing, design și lifestyle. Găsești și cursuri gratuite, dar cele mai multe se plătesc. Poți prinde perioade de reduceri, în care cursuri de 200 de euro costă doar 15 euro.
  • Khan Academy – Dacă vrei să înveți programare de bază, poți să apelezi la cursurile gratuite de pe Khan Academy. De menționat este faptul că materialele de pe această platformă sunt doar pentru a te iniția într-un anumit subiect și că este de dorit să apelezi și la alte surse.
  • Duolingo – Este o aplicație gratuită, din care înveți o limbă străină prin joc. Câștigi puncte când răspunzi corect și te antrenezi contra cronometru.
  • Atelierul Digital Google – Este o platformă care îți oferă pregătire în marketing digital, sub forma unor cursuri video gratuite, pe subiecte diferite, de la oportunități din mediul online și până la branding prin video. Poți alege o singură temă sau să urmezi un curs întreg. Iar dacă treci de testul final, primești o certificare din partea Google și IAB Europe.

Așadar, rezervă-ți o parte din timpul liber pentru a urma cursuri online care te pot ajuta să avansezi în carieră, să îți găsești jobul mult visat sau chiar să îți schimbi domeniul de activitate.

A fost util articolul? 13
angajatori

Leave a Reply