eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România, le oferă candidaţilor circa 20.000 de locuri de muncă la început de 2016.
Angajatorii au dat startul recrutărilor încă de la debutul anului. eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România, are, la începutul lui 2016, o ofertă de circa 20.000 de joburi pentru cei ce îşi caută un loc de muncă. Cele mai multe joburi disponibile pe platforma de recrutare sunt în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Braşov. De asemenea, cele mai multe poziţii active pe eJobs sunt în sectoarele vânzări, relaţii clienţii/call center, traduceri şi în transport/distribuţie.
Printre angajatorii cu cele mai multe joburi active pe eJobs se numără furnizorul de soluţii de externalizare CGS (peste 400 de locuri de muncă), companiile de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Adecco (peste 200 de locuri de muncă) şi Lugera & Makler (peste 100 de locuri de muncă), retailerii alimentari Mega Image (peste 200 de locuri de muncă) şi Profi (peste 300 de locuri de muncă), concernul american Emerson (circa 90 de locuri de muncă) şi furnizorul de servicii de outsourcing Genpact (circa 100 de locuri de muncă).
Pe eJobs există, la început de 2016, şi 30 de joburi cu salarii „la vedere”, publicate de compania americană Crossover, care le permite angajaţilor să lucreze de oriunde din lume, pe salarii lunare nete de mii de dolari. Compania a intrat pe piaţa locală în noiembrie, când Andy Tryba, fondatorul său, a vizitat România.
Plaforma de recrutare online a pus la dispoziţia celor ce şi-au căutat un loc de muncă anul trecut aproape 260.000 de poziţii. Românii au aplicat cel mai mult pentru un job în vânzări (aproape 1,5 milioane de aplicanţi), administrativ/logistică (circa 700.000 de aplicanţi), financiar/contabilitate (peste 530.000 de aplicanţi), relaţii clienţi/call center (peste 400.000 de aplicanţi) şi achiziţii (în jur de 350.000 de aplicanţi)
Angajatorii au recrutat cel mai mult în vânzări, IT software şi administrativ/logistică. Totodată, domeniile tehnice au fost extrem de ofertante pentru specialiştii în domeniu. Astfel, angajatorii din IT și inginerie au publicat, în 2015, peste 11.000 de anunţuri de job.
Pe de altă parte, cele mai puţine joburi disponibile pe platforma de recrutare în 2015 au fost în Galaţi, Ialomiţa, Satu Mare, Olt, Iaşi, Harghita, Giurgiu, Vaslui, Teleorman şi Mehedinţi. Vaslui, Teleorman şi Mehedinţi sunt cunoscute drept judeţele cu unele dintre cele mai mari rate ale șomajului la nivel naţional. Comisia Naţională de Prognoză a arătat recent că aşteaptă ca judeţele fruntaşe la şomaj în 2016 să fie Vaslui (o rată a şomajului estimată la 10,2%), Teleorman (10%) şi Mehedinţi (9,2%).