• 19 Apr. 2016
  • 2 min

Cum să-ţi actualizezi CV-ul în 10 paşi

Autor
Steluţa Năstase
Steluţa Năstase Am ales un job pe care îl iubesc și, da, zâmbesc pentru c... Arată mai mult

Chiar dacă nu îţi cauţi job, angajatorii te caută pe tine. Nici nu ştii de unde sare job-ul mult visat aşa că cel mai bine este să te găsească cu CV-ul actualizat.

„Când ţi-ai actualizat CV-ul? sau „Când ai obţinut aceste rezultate, calificări?”  sunt doar câteva dintre informaţiile care dau sens CV-ului tău, iar recrutorul şi le notează conştiincios. Job-urile bune nu întârzie să apară, mai ales că recrutorii au sisteme inteligente care îi anunţă când te mândreşti cu noi reazări potrivite pentru job-urile disponibile. Chiar dacă eşti un candidat pasiv, cel mai potrivit este să-ţi actualizezi CV-ul cel puţin la şase luni pentru a fi deschis oricând noilor provocări. Iată cum să menţii cariera ta într-un ritm constant și să nu simţi că te-ai plafonat.

Începe cu cele mai recente informaţii. Pentru ca actualizarea CV-ului să nu ţi se pară un proces obositor şi costisitor din punctul de vedere al timpului, uită-te la cel mai recent job menţionat, la cele mai recente studii, precum şi la cele mai recente abilităţi generale. Astfel, ai o imagine mult mai clară despre ceea ce este nevoie să adaugi.

Actualizează responsabilităţile şi rezultatele de la job-ul prezent. Menţionează noile proiecte la care ai participat, training-urile, certificările şi realizările, de preferat în cifre, din ultimul an. La categoria abilităţi, de interes pentru recrutori sunt deprinderile tale în sfera tehnologiei. Chiar dacă nu ai fost promovat, evidenţiază tot ceea ce ai învăţat nou şi te poate ajuta în carieră pe viitor.

Verifică dacă obiectivul, categoria job-ului, nivelul de experienţă şi oraşul sunt de actualitate în căutarea job-ului dorit.

Asigură-te că CV-ul tău arată pasiunea ta pentru un anumit domeniu. O poţi evidenţia chiar în dreptul numelui tău: de exemplu: Specialist Marketing Online şi apoi în obiectiv.

Acordă atenţie pozei. Un CV cu informaţii actualizate merită şi o înfăţişare actualizată. Dacă ţi-ai schimbat înfăţişarea sau îţi doreşti un job în relaţiile cu publicul, îţi recomandăm să alegi o poză care să te prezinte exact aşa cum vei merge şi la interviu.

O nouă prezentare a informaţiilor şi structurarea acestora. Chiar dacă nu ai realizări noi în CV, merită să pui într-o altă lumină informaţiile tale. Le poţi rescrie într-un stil mai dinamic, le poţi schimba ordinea, astfel încât să evidenţiezi realizările cele mai importante.

Renunţă la informaţiile vechi. Pe măsură ce adaugi informaţii noi, reconsideră job-urile de acum 5-10 ani care nu mai sunt relevante pentru posturile la care aplici acum. Cel mai bine este să reduci informaţiile despre aceste job-uri, precum şi despre studii astfel încât să păstrezi un CV scurt şi la obiect.

Stabileşte un interval de timp la care să actualizezi CV-ul tău. Chiar dacă eşti un candidat pasiv, merită să ai profilul la zi sau măcar să-l actualizezi la trei-şase luni astfel încât să faci faţă oricărui job care îţi surâde instantaneu.

Menţionează recomandările, o actualizare care oferă credibilitatea pentru obţinerea unui job.

Reciteşte după fiecare modificare în CV. Orice actualizare a CV-ului, mai ales când o realizezi în grabă, poate aduce şi greşeli, mai ales typo-uri (greşelile de scriere – trad.). Cel mai bine este să reciteşti CV-ul după câteva ore de la actualizare sau să ceri părerea unui prieten.

A fost util articolul? 1
CV

Leave a Reply