www.recrutam.ro Foarte multe oferte de locuri de munca cer prezenta unei scrisori de intentie pentru a acompania CV-ul. Dar cati angajatori folosesc oare cu adevarat acest […]
Foarte multe oferte de locuri de munca cer prezenta unei scrisori de intentie pentru a acompania CV-ul. Dar cati angajatori folosesc oare cu adevarat acest instrument pentru a efectua o prima selectie ?
O scrisoare de intentie trebuie sa completeze CV-ul vostru! Este foarte important sa faceti diferenta intre cele doua: CV-ul prezinta parcursul vostru profesional, pe cand scrisoarea de intentie este scrisa pentru a-l ajuta pe angajator sa va descopere personalitatea, motivele care v-au facut sa aplicati pentru acest post, ceea ce asteptati de la companie.
Elementele indispensabile
1/ Primele elemente si cele mai importante sunt coordonatele candidatului. In scrisoarea de intentie trebuie intarite informatiile din CV, astfel, trebuie prezentate pe larg calificarile si aptitudinele pe care le aveti si care corespund foarte bine cu postul pentru care vreti sa va depuneti candidatura.
2/ Dupa ce v-ati stabilit proiectul profesional si aveti o viziune clara asupra a ceea ce vreti sa faceti, este timpul sa treceti la redactarea scrisorii de intentie. Formularea intentiilor trebuie sa fie explicita fara a fi insa foarte pretentioasa. Scrisoarea de intentie trebuie sa permita angajatorului sa inteleaga deschiderea candidatului si pentru un alt loc de munca in domeiul ales. De exemplu, un candidat pentru un post in studii de marketing, trebuie sa-i explice angajatorului ca poate fi interesat si de alte posturi in domeniul marketingului, decat cel pentru care a postat. Pentru aceasta, este indicata utilizarea adverbului « in special », care usureaza situatia. Deci, candidatul vrea sa lucreze in marketing, in special in studii de marketing.
4/ Scrisoarea de intentie trebuie sa prezinte disponibilitatea candidatului, lasand deschisa calea spre o discutie. Absenta acestei informatii implica pentru angajator cautarea, de unul singur, a raspunsului la aceasta intrebare.
5/ In sfarsit, orice corespondenta trebuie sa se finalizeze printr-o formula de politete. Exista diferite formule de politete care pot fi utilizate in functie de destinatarul scrisorii de intentie si de nivelul sau in ierarhia sociala.
In functie de postul pentru care aplicati aveti nevoie de informatii foarte precise privind compania la care aplicati. Aceste informatii vor ajuta, atat pentru a realiza scrisoarea de intentie, cat mai ales in discutia cu angajatorul. Companiile apreciaza foarte mult acest demers.