• 20 May. 2023
  • 12 min

Web Developer: ce ar trebui să știi despre job și cum te califici

developer

Cererea pentru web developeri crește pe măsură ce nevoile și cerințele noastre în experiența web sunt tot mai mari. Un Web Developer este un programator care preia ia un design de site, creat de web designeri, și îl transformă într-un website perfect accesibil și funcțional, folosind o varietate de limbaje de programare, precum HTML, CSS, JavaScript, PHP, Python, Ruby. Poți alege să te specializezi pe o arie mai restrânsă a programării web (front end sau back end) sau poți fi un Programator Web full stack (care are cunoștințe și de front end, cât și de back end). Indiferent de alegerile tale, ai nevoie de pasiune, de cunoștințe și mai ales de un set de abilități soft și hard prin care poți evolua, pe care le vom detalia pe rând în cele ce urmează.

În prezent, există peste 26,9 milioane de programatori în întreaga lume, dintre care 6 milioane numai în Europa. Biroul de Statistică a Muncii din SUA anticipează o creștere cu 22% a cererii de developeri până în 2029. Și chiar dacă cererea este în creștere, nu există suficienți dezvoltatori calificați pentru a satisface această nevoie. De aceea, merită să iei în calcul specializarea ca web developer sau reconversia care vine la pachet cu numeroase oportunități:

„Candidații din IT sunt cunoscuți drept privilegiații pieței de recrutare – își găsesc foarte ușor job, sunt bine plătiți, iar avansul tehnologic rapid le permite să aibă permanent oportunități de creștere. Acest avans tehnologic, cât și numărul insuficient de specialiști în IT le creează contextul de a fi extrem de selectivi atunci când vine vorba de ofertele de angajare. Cu un deficit de aproximativ 25.000 de IT-iști, companiile sunt nu doar generoase în ofertele financiare pe care le fac, dar și foarte deschise la a primi candidați care au trecut printr-o reconversie profesională către acest domeniu. Deși aceștia pornesc de la un nivel de juniorat, angajatorii sunt dispuși să investească mai departe în specializarea lor la locul de muncă”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România.

Descoperă ce presupune jobul de web developer, ce specializări poți alege, care sunt cerințele angajatorilor, precum și ce abilități ar trebui să dezvolți pentru a ajunge pe lista scurtă a candidaților.

 

Ce este dezvoltarea web și ce presupune jobul unui web developer?

Dezvoltarea web este procesul de creare și întreținere a site-urilor web; este munca pe care o desfășori în „culise” pentru a face un site web să pară atractiv, să funcționeze rapid, să ofere utilizatorilor o experiență plăcută și utilă, dar și o viteză optimă de încărcare.

Dar ce faci mai exact ca dezvoltator web? Transformi un design web, care a fost generat de un client sau o echipă de web designeri, într-un site web. Realizezi lucru scriind coduri complexe din limbajele de programare.

Creezi aspectul unui site web, cum ar fi un home page atractiv din punct de vedere vizual și un design ușor de utilizat („frontend-ul”, cum este cunoscut, care este văzut de utilizator) și poți, de asemenea, să produci conținut pentru acesta. O altă misiunea este aceea de a te asigura că un site web funcționează pe toate browserele web după ce este lansat, testându-l și actualizându-l după cum este necesar.

Cele trei specializări în web developement sunt: front-end, back-end și full-stack.

Dezvoltatorii front-end sunt responsabili de părțile unui site web pe care utilizatorii le văd și cu care interacționează, în timp ce dezvoltatorii back-end sunt responsabili de codul care asigură încărcarea și funcționarea un site web. Dezvoltatorii full-stack fac atât front-end, cât și back-end. Să-i cunoaștem mai bine.


Principalele cerințe ale angajatorilor pentru web developer

Pe eJobs sunt peste 250 de joburi de eb . Companiile de IT din orașele mari ale țării (București, Cluj, Iași, Brașov, Sibiu) caută web developeri care să se alăture echipei lor și să lucreze la dezvoltarea site-urilor pentru clienții locali, dar și internaționali. Angajatorii apreciază abilitățile tehnice: cunoașterea unuia sau mai multor limbaje de programare, precum și cele soft, dar și dorința de a învăța și capacitatea de a lucra eficient în cadrul unei echipe.

 

Web Developer/Wordpress

Ești pasionat de platforma WordPress și de dezvoltarea site-urilor care folosesc această platformă? Pentru acest rol contează să ai cunoștințe bune de WordPress, PHP, SQL, Javascript și CSS; experiență de minimum 3 ani în dezvoltarea de spații web și experiență în utilizarea practicilor moderne de dezvoltare: CI/CD, microservicii, containere.

Beneficii pe care le poți primi: Angajatorii oferă oportunități de dezvoltare profesională și de avansare în carieră pe baza rezultatelor individuale, program flexibil, în limitele eficienței lucrului în echipă, work from home.

 

Front End Developer

Dacă ești pasionat de industria de gaming, poți începe ca tester și apoi să evoluezi spre Front End Developer. Contează să ai experiență cu JS, HTML, CSS, experiență în React, interes pentru revizuirea codului, calitatea și performanța codului, înțelegerea clară a MVC, Flux și a altor modele de design, dorință puternică de a-ți îmbunătăți cunoștințele, abilitatea de a învăța și de a-i învăța pe alții, excelente abilități de comunicare în limba engleză.

Beneficii pe care le poți primi: oportunitatea de a lucra pe proiecte internaționale, bonusuri, traininguri, program flexibil.

 

Back End Developer (Junior)

Angajatorii îți oferă suport la începutul carierei în back-end development. Tot ceea ce trebuie să faci este să te asiguri că bifezi mare parte dintre aceste cerințe: studii superioare (în curs sau finalizate), profil: informatică, Cibernetica sau Automatică și Calculatoare, cunoașterea unui limbaj de programare (PHP sau/ si JavaScript) și cunoștințe minime de baze de date (SQL). Constituie un avantaj cunoașterea unui framework PHP (Laravel, Symfony, Cake etc.). De asemenea, cunoștintele despre Object-Oriented Programming, Clean Code, Design Principles, Design Patterns, SOLID Principles îți vor fi de un real folos. Contează mult atenția la detalii, abilitățile de planificare și organizare și abilitatea de a fi autodidact.

Beneficii pe care le poți primi programe personalizate de dezvoltare a competențelor, oportunități de promovare, recompensarea dedicarii: bonusuri lunare atractive, în functie de nivelul de dedicare ăn realizarea sarcinilor, program flexibil. 


Full Stack Developer

Principalele cerințe ale angajatorilor sunt experiența de 2-4 ani în dezvoltare front-end, PHP și diverse framework-uri, în special Laravel, cunoștințe bune despre Laravel și experiență în dezvoltare (e-commerce, aplicații bazate pe web, site-uri web), cunoștințe React și experiență în dezvoltarea de aplicații mobile reprezintă un avantaj, experiență cu sisteme de control al versiunilor software, precum GIT. Contează, de asemenea, seriozitatea, implicarea, pasiunea și dorință de a evolua și de a face diferența. 

Beneficii pe care le poți primi: bonusuri, program flexibil, work from home, cursuri de specializare plătite de companie si acces la experienta unei echipe specializate dezvoltare de aplicatii.

 

Java Developer

Pentru a te califica pentru acest job, ai nevoie de experiență în Java, cunoașterea profundă a mai multor framework-uri Java (Spring, Java EE, EJB, JTA, JAX-WS, JAX-RS) și servere de aplicații (Glassfish, Tomcat), cunoștințe despre baze de date relaționale, PostgresSQL, Oracle și tehnologii ORM (JPA, Hibernate). Experiența cu platforme cloud (OpenShift, AWS) este un plus. De asemenea, contează și abilitățile de analiză și proiectare orientate pe obiect și cunoașterea limbii engleze. Companiile angajatoare susțin dezvoltarea personală a oamenilor prin oportunități de învățare atât formale, cât și informale.

Beneficii pe care le poți primi: concediu extins la 25 de zile pe an, zi liberă de ziua de naștere, asigurare de sănătate, plan de cumpărare de acțiuni, abonament medical, asigurare de viață, pensie privată pilonul III, tichete de masă, Bookster, evenimente de voluntariat, team buildinguri.

 

PHP Developer

Joburile de PHP Developer disponibile pe www.ejobs.ro îți permit lucrul la proiecte care implică colaborarea și cu echipe internaționale. Te califici prin cunoștințe avansate de PHP/JavaScript/HTML/CSS; cunoștințe OOP, MVC, Smarty; atitudine deschisă față de noile tehnologii întrucât parte din obiectivele companiilor este modernizarea continuă a arhitecturii software (cu direcție către JS frameworks si API-first); cunoștințe avansate în realizarea, interogarea și utilizarea bazelor de date (MySQL); capacitatea de a înțelege procesele E2E la nivel de ecosistem tehnic (front-end, back-end, data layer, API integrations); cunoștințe Linux.

Beneficii pe care le poți primi: bonusuri pe proiect; posibilitatea de a învăța tehnologii noi, fiind implicat în implementări cu diverse grade de complexitate; mediu de lucru flexibil (remote), multicultural, orientat către rezultate.
 

Net Developer

În rolul de Net Developer, livrezi soluții tehnice, testate folosind instrumente de testare automatizată. Codul sursă livrat trebuie să fie în concordanță cu standardele și bunele practici recunoscute, în vederea întreținerii și/sau îmbunătățirii soluțiilor existente și implementării soluțiilor noi. Pentru a face față acestor task-uri, este important să ai experiență în dezvoltarea aplicațiilor folosind .Net Framework 4.6 (sau mai nou), experiență în dezvoltarea pe baze de date Microsoft SQL Server (2016 / 2017 / 2019), experiență în dezvoltarea aplicațiilor Angular / AngularJS; o înțelegere profundă a programării orientate pe obiecte. De asemenea contează să înțelegi bine mecanismele de funcționare a unei aplicații (web, mobile sau stand-alone), incluzând (fără a ne limita la) tehnologii și concepte ca HTTP, REST, SOAP, WCF, Web API, JSON, „responsive design” și să ai experiență în dezvoltarea aplicațiilor mobile (Android 7.1 sau mai nou).

Beneficii pe care le poți primi: bonusuri, prime, posibilitatea de a obține certificări recunoscute internațional.

 

Abilități hard pentru web developer

Pentru a deveni web developer ai nevoie de cunoștințe de bază HTML & CSS, abilități de design și abilități analitice, pe care merită să le completezi continuu cu urmtoarele cunoștințe și abilități:

 

HTML & CSS

Pentru a lucra ca web developer, primul pas este să te familiarizezi cu HTML și CSS. HTML este utilizat pe scară largă de dezvoltatorii web pentru a crea pagini web. Pe de altă parte, CSS este folosit pentru a crea layout-ul paginii, culoarea, fonturile și stilul. Ambele limbaje de programare sunt necesare pentru front-end developer.

Poți folosi HTML pentru a crea site-uri web personalizate cu caracteristici și funcții unice (și avansate). Pentru cei începători, HTML5 este cea mai recentă versiune pe care merită să o testezi. 

CSS (Cascading Style Sheet), pe de altă parte, este un must-have în dezvoltarea web. Îl folosim pentru a oferi site-ului un aspect și un design unic. De asemenea, este util pentru a te asigura că site-ul web arată bine pe o varietate de dispozitive și dimensiuni de ecran.

 

JavaScript

JavaScript este limbajul de programare bazat pe text care îți permite să construiești pagini web interactive. În timp ce HTML și CSS oferă structura și aspect paginilor web, JavaScript adaugă componente interactive care mențin utilizatorii implicați. De asemenea, poți folosi JS pentru a crea site-uri web dinamice cu caracteristici specifice ( de ex. gândirea algoritmică).

JavaScript  evoluat de la un limbaj esențial de programare frontend la un limbaj full-stack, care vă permite, de asemenea, să srii cod backend. Acest lucru a fost posibil de Nodejs, un alt cadru necesar pentru dezvoltatorii web.

Concluzia este că JavaScript este absolut obligatoriu pentru orice dezvoltator web, atât frontend, cât și backend, și cu siguranță ar trebui să petreci ceva timp învățând JavaScript în 2023. Dacă ai nevoie de o resursă, îți recomandăm cursul The Complete JavaScript 2023: Build Real Project de Jonas Schmedtmann pe Udemy – la fel de util atât pentru începători, cât și pentru dezvoltatorii web experimentați.

 

Git

Un dezvoltator web poate folosi un sistem de control al versiunilor pentru a urmări, corecta și revizui modificările codului. Git este un exemplu în acest sens care îți permite să identifici și să corectezi rapid erorile. Poți urmări modificările pe care le-ai făcut codului, poți reveni și să-l revizuiești înainte de a face modificări ulterioare. Git te ajută mai ales atunci când lucrezi cu deadline-uri stricte.

 

Limbajele de programare Back-End

Dacă te specializezi pe backend vei fi preocupat de funcționarea unui site web, ceea ce implică scrierea unui cod axat pe logică. Back-end-ul înseamnă servere, aplicații și baze de date.

Limbajele de back-end, sau coduri, conectează web-ul la o bază de date, urmăresc conexiunile utilizatorilor și rulează aplicații web. Ca dezvoltator back-end ești responsabil de funcționarea unui site web, scriind codul care controlează funcționalitatea acestuia. Consumatorul nu vede niciodată munca dezvoltatorului back-end. 

Scrierea de API-uri, scrierea codului pentru a comunica cu o bază de date, crearea de biblioteci și arhitectura datelor sunt responsabilități pe care le poți avea în rolul de backend developer, dar depind de rol și de companie. Limbajele de programare web folosite frecvent sunt:

 

PHP
Este limbajul frecvent utilizat în dezvoltarea aplicațiilor pe partea de server. Are un ecosistem mare de utilizatori care au construit biblioteci, instrumente de automatizare și framework-uri pentru a le face mai ușor de utilizat.

 

Java
Este limbajul de programare versatil, orientat pe obiecte, care este utilizat pe scară largă pentru dezvoltarea de aplicații web. 

 

Ruby
Deseori recomandat pentru începători, Ruby este cunoscut pentru flexibilitate și este utilizat pe scară largă în procesul de dezvoltare web back-end. Avantajele sale sunt timpul economisit în codare și o sintaxă prietenoasă.

 

C#
C# este folosit în dezvoltarea de jocuri și aplicații mobile și este cunoscut pentru eficiența și capacitatea sa de a rula codul mai rapid pe platformele Android, iOS și Linux.

 

Python
Popular în machine learning,în gaming și în network development, Python este recunoscut de mulți ca o alternativă mai ușoară și mai eficientă la limbaje precum C și Java care îndeplinesc funcții similare.

 

Biblioteci și framework-uri JS

Când înveți să programezi, vei descoperi că fragmente din codul tău pot fi utilizate într-o varietate de aplicații. Ce ai putea face pentru a nu le scrie de la zero de fiecare dată? Aici sunt utile bibliotecile. Bibliotecile JavaScript conțin funcții finalizate pe care o aplicație le poate folosi pentru a finaliza o sarcină, precum și pentru a ușura programarea. Poți folosi biblioteci în CSS care au deja clase care sunt utilizate în mod regulat.

Cu framework-urile este practic la fel. Framework-urile îți simplifică munca, îți oferă o abordare mai standardizată a codării. Îți permit să creezi o aplicație care să răspundă unui anumit dispozitiv. Cele mai cunoscute și folosite framework-uri sunt Vue.js, React și Angular.js.

 

React.js

Dezvoltarea Web, în special dezvoltarea frontend, a avut o evoluție alertă în ultimii ani, iar acum ai la îndemână un frame precum React, care poate genera dinamic pagini web pentru. Și merită să investești în dezvoltarea cunoștințelor React. Poți alege cursul The Complete React Guide (with Hooks), care este  actualizat și acoperă, de asemenea, React Hooks, un concept esențial  de folosit în 2023.

 

Testare și debugging

Prin testare regulată te asiguri că ai un cod care funcționează corect. Acesta este un proces complicat și consumator de timp, dar, din păcate, este un rău necesar. Depanarea este procesul de găsire a erorilor din codul tău și remedierea acestora. Un dezvoltator de software își petrece aproximativ 33% din timp depanând. Depanarea devine mai plăcută în timp, deoarece este ca și cum ați rezolva un puzzle, iar ajustările minore pot face ca totul să funcționeze.

 

Chrome Developer Tools

Aproape 70% din web este navigat folosind Chrome. Și Chrome are un instrument de depanare încorporat, cunoscut sub numele de Chrome Developer Tool. Îl poți accesa aceasta făcând click dreapta pe Inspect.

Acest instrument îți permite nu doar să vezi HTML brut, ci și CSS, biblioteci JavaScript și multe altele. Poți schimba clasele CSS din mers și să te joci cu layout-ul.

Poți să înveți mai mult despre acest tool, urmând cursul DevTools Pro: De la începători la expert pe Udemy.

 

Abilități SEO

Clienții își doresc să lucreze cu dezvoltatori web care sunt familiarizați cu elementele de bază ale SEO, pentru a se asigura cu site-urile lor se clasează pe primele poziții în rezultatele căutării și numărul de vizitatori crește. Din rolul de web developer, trebuie să te asiguri că funcționalitățile tehnice ale site-ului web, cum ar fi structura, viteaza site-ului, structura URL-ului sunt optimizate pentru algoritmii motoarelor de căutare. Este important să acorzi atenție următoarelor aspecte

  • Codarea eficientă a paginilor, astfel încât acestea să se încarce rapid și să fie mai vizibile pentru motoarele de căutare
  • Scrierea de adrese URL ușor de citit
  • Accesul crawlerelor motoarelor de căutare pentru a analiza paginile site-ului
  • Adaptarea site-urilor pentru dispozitive mobile
  • Utilizarea corectă a redirecționărilor atunci când paginile site-ului au fost actualizate

 

Abilități soft pentru web developer

Majoritatea programatorilor se concentrează pe învățarea unui limbaj nou de programare pentru a fi buni tehnicieni, dar acestă abordare trebuie susținută și cu dezvoltare abilităților soft. Potrivit Institutului Internațional de Cercetare Stanford, aproape 75% din succesul unui angajat provine din abilitățile soft, în timp ce doar 25% din succesul lui provine din abilitățile tehnice. În plus, un sondaj realizat de LinkedIn a indicat că 92% dintre angajatori cred că soft skills contează la fel de mult sau mai mult decât hard skills. 

 

Comunicarea

Una dintre abilitățile esențiale, prin care poți dezvolta o carieră în software development este abilitatea de a comunica eficient ideile și modalitățile tale de lucru celorlalți. Contează să ai curiozitatea de a pune și de a răspunde la întrebări, precum și abilitatea de a rezolva neînțelegerile sau situațiile mai tensionante printr-o conversație bine argumentată și echilibrată.


Munca în echipă

Abilitatea de a lucra în echipă te ajută să contribui în mod eficient la atingerea obiectivului proiectului. Pentru că experiențele și perspectivele fiecărui membru al echipei creează sinergie și împreună puteți avea rezultatele dorite. 

 

Gândirea critică

Capacitatea de a gândi critic și creativ despre probleme este esențială pentru programatori. Pe măsură ce avansezi în carieră sau în activitatea ta la job, ți se va cere să faci față unor provocări dificile, deseori cu foarte puțin context. Soluția este stăpânirea artei rezolvării problemelor, care implică capacitatea de a accepta provocări în activitatea ta și de a le împărți în sarcini mai mici și mai realizabile.

 

Atenția la detalii

Atenția la detalii îți permite să-ți îndeplinești task-urile în mod eficient și să oferi calitate activității tale, dar și mai puține erori. Angajatorii apreciază atenția la detalii și o includ în mod explicit în anunțurile de pe eJobs, sub diferite formulări („Ești o fire curioasă, preocupată de dezvoltare în regim autodidact și atentă la detalii pentru a identifica soluții”; „Abilități analitice și o bună atenție la detalii”; „Hard worker with great attention to details”), atenția fiind considerată o abilitate fără de care nu-ți poți face jobul. Mulți dezvoltatori software evaluează candidații aruncând o privire pe codul lor înainte de a lua în considerare un CV. Vor să știe dacă codul este curat, dacă poate fi citit și întreținut cu ușurință.

 

Empatia

O abordare empatică îți permite să înțelegi motivațiile și experiențele altora fără a judeca. A avea empatie pentru colegi și clienți nu numai că îți va întări legăturile cu aceștia, ci te va ajuta să construiești o relație bazată pe încredere și cooperare. 

 

Răbdarea

Studiile au arătat că hormonul stresului (cortizolul) afectează grav capacitatea cognitivă, percepția și abilitățile de organizare, care sunt esențiale pentru codare. Prin urmare, răbdarea (sau lipsa acesteia) poate avea un efect major asupra succesului unui proiect și asupra calității codului produs.

  

Salarii în development

IT-ul este, de câțiva ani buni, domeniul cu cele mai competitive salarii din România, în condițiile în care media, la nivel național este de 6.000 de lei pe lună. „Vedem și specialiști foarte căutați, care ajung să ocupe poziții cheie în companie și încasează salarii comparabile sau chiar mai mari decât ale unui CEO. Este cazul arhitecților IT, spre exemplu, care pot câștiga și 40.000 de lei pe lună. Pragurile sunt ridicate chiar și pentru juniori, astfel încât salariile de intrare sunt de aproximativ 3.500-4.000 de lei pe lună”, explică Roxana Drăghici.

În ediția Review & Trends 2023,  IT-ul se află în topul domeniilor cu cele mai mari salarii nete din România,  în IT Software, se câștigă în medie 5.500 lei.

 

Pozițiile cu cele mai mari medii salariale:

* Salarii introduse în Salario, comparatorul salarial eJobs.

  

  • Senior Front End Developer       13.000 (salariul mediu net)                  32.000 (salariul maxim net)

 

  • Technical Lead                            13.500 (salariul mediu net)                   30.000 (salariul maxim net)

 

  • CTO                                             14.000 (salariul mediu net)                   40.000 (salariul maxim net)

 

Pe ejobs.ro vei găsi joburi pentru developeri cu intervalele salariale afișate:

 

  • Web Developer/WordPress Developer – 700 – 1.300 euro net/lună (București)

 

  • Backend Developer  8.000 – 15000 RON net/lună (remote)

 

  • .NET Developer 4.200 – 5.040 EUR net / lună (remote)

 

  • PHP Developer – 1.500 EUR/net (remote)

 

Cum poți deveni web developer fără experiență?

 

  • Învață un limbaj de programare 
  • Lucrează în paralel la un proiect și menține legătura cu developeri cu experiență pentru a-ți răspunde la întrebări și a-ți oferi suport
  • Urmează cursuri de software development

Optează pentru cursuri de dezvoltare software de la diverse institute și platforme online pentru a-ți dezvolta abilitățile necesare în programare. Iată câteva cursuri relevante de pe Udemy:

 

 The Complete 2023 Web Development Bootcamp by Angela Yu

Acest curs special are aproximativ 40 de ore de conținut și acoperă toate tehnologiile de care aveți nevoie ca dezvoltator web. Acoperă HTML, CSS, JavaScript, apoi trece la Bootstrap, jQuery, NodeJS, Database, SQL, Git și Github, API-uri, MongoDB, Mongoose și dezvoltare back-end, Linux. Cursul este, de asemenea, foarte practic pentru a dezvolta singur o aplicație web.

The Complete JavaScript Course: Build a Real-World Project

JavaScript este una dintre cele mai importante tehnologii pentru dezvoltatorii web și de aceea am inclus un curs complet JavaScript în această listă.
JavaScript îți permite să creezi o aplicație completă fără a utiliza nicio altă tehnologie. Un framework precum Node.js facilitează crearea aplicației pe server folosind JavaScript.

Veți învăța despre tehnicile de codare și depanare, despre cum să creezi și să structurezi codul folosind module și funcții.

 

The Complete Web Developer in 2023: Zero to Mastery

Acesta este un alt curs complet pentru a afla tot ce ar trebui să știe un dezvoltator web în 2023. Te ajută să fixezi cunoștințele HTML, CSS, Javascript, React, Node.js, Machine Learning, dar mai mult decât atât:

  • Vei afla cele mai bune practici pentru a scrie cod curat, performant și fără erori
  • Vei învăța React + Redux pentru a crea aplicații front-end
  • Vei folosi NodeJS
  • Vei folosi Express, SQL și PostgreSQL pentru a crea aplicații full-stack care se scalează
  • Vei construi peste 10 proiecte de dezvoltare web

 

Cum să câștigi experiență ca web developer?

  • Dezvoltă un site web 
  • Lucrează ca freelancer pe proiecte
  • Postează-ți codul pe GitHub

Cum te pregătești pentru interviu de web developer

Întrebările de interviu pentru dezvoltatorii web vizează în special înțelegerea limbajelor de programare, abilitatea ta de rezolvarea problemelor de codare și experiența anterioară de lucru. Recrutorii vor să afle cât de repede rulează codul, câtă memorie ocupă, cât de stabil este.

Consideră pasiunea ta pentru software development, abilitățile și planurile tale de viitor. Creează un plan de învățare care să te aducă mai aproape de jobul dorit, ținând cont de ghidarea noastră. eJobs îți este aproape. De un singur lucru are nevoie de la tine. Adu curajul de a încerca ceva nou! Descoperă peste 1.000 de joburi in IT Software pe eJobs.ro! 

 

Ți-a plăcut articolul „Software Developer: ce ar trebui să știi despre job și cum te califici”? S-ar putea să-ți placă și:

Vrei să fii programator? Iată ce beneficii te așteaptă!

 

Îți dorești un job în domeniul IT? Cere îndrumarea unui mentor!

A fost util articolul? 0
developer

Leave a Reply