• 1 Jul. 2019
  • 3 min

Vrei să fii programator? Iată ce beneficii te așteaptă!

curs programare
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Absolventă de Relații Economice Internaționale (A.S.E. Bu... Arată mai mult

Având în vedere că pe piața muncii există un deficit uriaș de programatori, ei fac parte din categoria cea mai dorită de către companii. Un programator cu o experiență cuprinsă între 3-5 ani în JavaScript câștigă, în medie, peste 7.000 de lei net pe lună, potrivit Paylab.ro, primul comparator de salarii din România, lansat de eJobs.ro. Iar pe lângă salariile peste media oferită în piață, programatorii primesc și pachete de beneficii extra salariale consistente. 

Curs programare: uite ce beneficii extrasalariale primesc angajații din IT!

 

Program flexibil 

Te tentează ideea de a lucra remote? Atunci, trebuie să știi ca, pentru programatori, a început să devină obișnuință să lucreze de acasă. Prezența la birou nu mai este un indicator de performanță, în special în ceea ce privește munca IT-iștilor, căci în acest domeniu salariații sunt evaluați în funcție de rezultate. 

Ba mai mult, anul trecut o nouă lege a intrat în vigoare. Aceasta reglementează munca la distanță, dacă munca ta permite acest lucru și dacă ai la dispoziție tehnologia necesară.

 

joburi remote

 

Călătorii 

Dacă nu ești adeptul stabilității și îți dorești să colinzi lumea și să cunoști noi culturi, atunci trebuie să știi că poți călători în timp ce lucrezi. În domeniul IT există mai multe joburi care presupun deplasări în diverse țări exotice, spre destinații pe care le ai pe lista dorințelor tale. 

O practică obișnuită în companiile mari este combinarea proiectelor din diferite țări. Astfel, nu doar că-ți faci prieteni, ci ai și posibilitatea de a învăța o limbă străină sau a o îmbunătăți pe cea pe care o cunoști deja. 

 

Abonamente medicale la clinici private

Angajații din domeniul IT au la dispoziție abonamente medicale la cele mai bune clinici private. În plus, există companii care personalizează pachetele de beneficii în funcție de nevoile angajaților. Spre exemplu, în unele companii e introdus în pachetul de beneficii un kit pentru nou-născuți. Astfel că dacă te gândești să devii părinte în timp ce lucrezi în compania respectivă vei beneficia de acel kit, care conține o parte dintre lucrurile de care ai nevoie în primele luni de viață ale bebelușului. 

 

Spații de relaxare și camere pentru jocuri

Cred că ai mai auzit că IT-iștii se numără printre cei mai răsfățați angajați din piața muncii. Este adevărat, căci o parte dintre ei lucrează în birouri moderne dotate cu spații de relaxare. 

În plus, sunt companii care oferă posibilitatea de a testa diverse aplicații sau jocuri pe cele mai noi echipamente de lucru. Nu lipsesc nici spațiile de creație, spațiile de lectură sau networking, dar și de jocuri precum ping-pong sau darts. 

 

Nu plătesc impozitul pe venit 

IT-iștii din România beneficiază de scutirea de impozit pe veniturile din salarii, potrivit legislației în vigoare. Această prevedere este aplicată de la începutul anului trecut. 

 

Proiecte atractive

Dacă te hotărăști să te specializezi în IT, ai multe oportunități de angajare. De la mici start-up-uri românești până la companii globale. Iar oportunitatea asta îți oferă și o diversitate de proiecte interesante. Adesea, acestea sunt proiecte complexe legate de crearea unui sistem tehnologic. 

 

Cursuri frecvente de perfecționare

Training-urile pe care le au la dispoziție programatorii sau, în general, angajații din IT sunt susținute integral de compania pentru care lucrează. Angajatorii pun un mare accent pe susținerea dezvoltării profesionale a acestora. 

 

Vrei să devii programator?

Chiar dacă nu ai mai lucrat în acest domeniu, varianta cea mai simplă ca să te specializezi este să te înscrii la un curs programare. Academia de IT Coders Lab este un astfel de curs, care te învață programare în șapte săptămâni. Primele două serii de cursanți și-au început deja pregătirea, iar profesorii sunt oameni cu experiență care știu exact ce nevoi au companiile din această industrie. 

Cursurile se derulează pe parcursul a 7 săptămâni și au predare intensivă, pentru fiecare serie. Sunt susținute 6 module, timp de 5 zile pe săptămână, 8 ore pe zi.

Mai multe detalii despre Academie, program și modalitatea de înscriere poți afla accesând www.coderslab.ro.

Aplică la joburi remote

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Cum să-ți descrii obiectivul profesional în CV

10 joburi de vară în 2019

De ce procrastinezi și cum te oprești

A fost util articolul? 3
cursuri IT

Leave a Reply