• 10 Jun. 2019
 • 7 min

10 joburi de vară în 2019

joburi de vara

Primul job poate fi chiar o îmbinare plăcută între lucru și distracție. Chiar dacă studiile nu îți permit un job de lungă durată, vacanța este o ocazie numai bună să câștigi experiență, bani, dar și să-ți faci noi prieteni într-un cadru mai informal, pe litoral în România sau, de ce nu, în Grecia, așa cum îți place. Tot ce trebuie să faci este să aplici la joburi de vara, prezente pe eJobs.ro. Iată de ce să ții cont în căutare și ce opțiuni ai!

De ce să-ți cauți joburi pe timp de vara:

 • Competiția este mai mică. Recrutarea, dar și aplicarea sunt destul de active pe timp de vară, dar poate nu se desfășoară în ritmul unui sezon full, cum este cel de toamnă sau de primăvară. Prin urmare, când mulți sunt plecați în concedii sau fac planuri de vacanță, poți profita de această perioadă, pentru a aplica la joburile care îți plac și pentru a face următorul pas în carieră.
 • Ai mai mult timp și orașul e mai liber ca să ajungi la interviuri. Da, când e perioada concediilor și a acelor weekend-uri prelungite, parcă ajungi mai repede și mai bine dispus la interviu.
 • Ai mai multe oportunități profesionale odată ce numărul ieșirilor cu prietenii în oraș se dublează. Noi zicem că e bine să iei pulsul companiilor unde lucrează prietenii și să vezi ce ți se potrivește 😊.


Joburi de vara. Cum le cauți, cum le găsești:

 • Când îți cauți job de vară, o idee bună este să începi să cauți și să aplici din timp. Mai devreme înseamnă mai multe opțiuni și mai multe posibilități de a-ți găsi chiar jobul pe care ți-l dorești.
 • Decide ce tip de job de vară îți dorești. Pentru vară sunt disponibile joburi în HoReCA, vânzări, construcții, transport, dar și internship-uri în IT, producție. Cunoașterea celor mai ofertante domenii pentru joburi de vara te ajută să restrângi căutarea și să acorzi atenție intereselor tale. Gândește-te și dacă jobul corespunde pregătirii tale profesionale și dacă te vezi lucrând în locul respectiv mai mult de trei luni. Jobul ales, fie și pentru o perioadă scurtă, ar trebui să te ajute ulterior în carieră și să-ți dezvolte abilități noi.
 • Pregătește CV-ul și pliază-l pe cerințele jobului la care aplici. Găsești aici un model CV care te va ajuta în redactare.  Poți să-ți sporești șansele de reușită cu o scrisoare de intenție în care să detaliezi două-trei skill-uri care te diferențiază și pe care le poți aduce în companie.
 • Cere referințe despre tine. Tactica aceasta îți va spori șansele de angajare, mai ales când nu ai prea mult timp la dispoziție. Dacă nu ai lucrat înainte, poți obține referințe de la profesori sau de la coordonatorii programelor de voluntariat la care ai participat.
 • Caută online joburi de vară. Pe eJobs.ro le poți găsi tastând în fereastra din home page următoarele cuvinte: vară, sezonier , “summer”, “internship”. Alege apoi orașul unde vrei să lucrezi și dă click pe Caută. Odată ce ți se deschide pagina cu rezultatele care corespund căutării tale, poți să mai faci o filtrare, în funcție de relevanță, dată și distanță. 
 • Cere consiliere și chiar ajutor în căutarea și găsirea joburilor care te interesează. eJobs, de exemplu, are linia telefonică cu tarif normal 021.9124, unde afli ce locuri de muncă au mai apărut și ai parte de consiliere pe parcursul întregului drum de aplicare la job.
 • Acordă atenție prezenței de la interviu. Chiar dacă este un job de vară, încearcă să eviți vestimentațiile estivale! Optează pentru o ținută business casual și pentru culori neutre care vor arăta seriozitate și dorința ta de a obține jobul.

 

Cum poți să te califici pentru joburi de vara

Joburile sezoniere, multe dintre ele în stațiunile de vacanță, cer oameni motivați, empatici, care aduc la job cu o atitudine pozitivă. Pe lângă bucurie și zâmbet, ai nevoie și de spirit de echipă, de seriozitate și punctualitate, precum și de disponibilitatea de a lucra în ture. Implicarea ta se poate transforma în bonusuri, într-un contract de angajare pe perioadă nedeterminată sau într-o recomandare pentru un job viitor.

Printre joburi se numără atât locuri de munca pentru elevi, cât și joburi de vara pentru studenti.


Iată ce opțiuni ai și ce beneficii te așteaptă la cele 10 joburi de vara, selectate de echipa eJobs:

locuri de munca pentru elevi

Promoter dermato-cosmetice în perioada de vară

Dacă ești student(ă) la Medicină sau te pasionează dermato-cosmeticele, îți poți lua un job de consilier în frumusețe pentru una dintre companiile farma, leader global în dermatologie și îngrijirea pielii. Tot ce trebuie să faci este să explici cum pot fi aplicate produsele, să pregătești scurte prezentări pentru diferite tipuri de public și să oferi mostre pentru a convinge clienții să cumpere. Jobul tău include și partea de statistici, vei realiza rapoarte cu vânzările făcute, dar are și o componentă de training, care presupune formarea tinerilor din echipa ta. Toate aceste task-uri te ajută să dobândești abilități noi care te vor ajuta în joburile viitoare. În plus, în pachetul tău de beneficii intră și produsele cosmetice.
Companie din domeniul farma
Locație: Constanța

 

Personal sezonier pentru litoralul românesc

Când nu-ți imaginezi vara fără mare, soare și relaxare, ai posibilitatea să te muți cu biroul” pe litoral. Casa de Mare este în căutare de studenți care să-și dorească să lucreze ca picoli, cameriste, barmani pe o perioadă limitată vara aceasta, într-una dintre locațiile situate în Olimp și 2 Mai. Atitudinea e importantă atât la interviu, cât și în momentul în care ești angajat cu acte în regulă, seriozitatea, responsabilitatea și corectitudinea fiind apreciate. Salariul net este între 1.700 și 2.500 ron/lună la care se adaugă bacșișul, iar în pachetul de beneficii intră cazarea și transportul, precum și momentele de relaxare la plajă în zilele libere 😊.
Companie: Casa de Mare
Locație: Olimp, 2 Mai

 

Personal hotelier în Grecia

Ce ai zice de un job de cinci stele în Grecia? Joburile sunt multe și pe alese în toate departamentele unui hotel de lux: food&beverage (chelneri, ospătari, bartender, hostess), front office (recepție, relații cu clienții, bellboy), bucătarie (ajutor de bucătar, spălător de vase), entertainment (sport, animație copii), SPA (maseur, recepție), curățenie, securitate, spălătorie. Salariu vine la pachet cu nenumărate beneficii: cazare, trei mese pe zi, training la locul de muncă și bonus extra: contravaloarea transportului. Munca este dublată de distracție și de ceva bani puși deoparte într-un sezon estival care durează până în octombrie.
Companie: hotel 5*
Locație: Grecia

 

Fotograf în hotel din Spania sau Grecia

Dacă te pasionează fotografia și ești dintre cei care s-au întors până acum cu mii de poze din vacanță, e cazul să faci un job din asta. Photo Hotel caută fotograf pentru un hotel din Spania și unul din Grecia. Tot ceea ce trebuie să faci este să demonstrezi că știi o limbă străină cel puțin la nivel mediu și vrei să înveți lucruri noi în timpul trainingurilor, dar și din experiența propriu-zisă. Și mai presus de toate doza de energie și entuziasm contează mult în alegerea ta pentru un job care se anunță de nerefuzat. Pachetul de beneficii arată cam așa: salariu minim 700 euro (net, garantat), oportunitatea de creștere a veniturilor prin comisioane (în funcție de rezultate), cazare și trei mese pe zi, traininguri de fotografie, comunicare și vânzare. Ce zici, ne vedem la apus de soare, pe o plajă în Grecia?
Companie: Photo Hotel
Locație: Creta, Rhodos, Corfu, Atena, Andaluzia, Menorca, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, Malta. 

 

Operator expediție – sezonier

Ce ai zice de un job răcoritor? Da, da, nu glumim. Manpower caută Operator Expediție – sezonul de vară, pentru unul dintre clienții săi din industria berii. Ai nevoie de studii medii; doi ani experienţă în funcţii similare; cunoştinţe de operare PC (Word, Excel, SAP-reprezintă un avantaj); rezistenţă la condiţii de stres şi sub presiunea termenelor limită; disciplină și abilităţi de planificare şi organizare. Principala ta responsabilitate este respectarea principiilor de livrare a berii și a normelor legale în vigoare și, desigur, degustarea produselor numai în timpul liber 😊.
Companie: Manpower
Locație: Craiova

 

Reprezentant vânzări Constanța-Năvodari

Știm, știm, te vezi deja cu o carte în mână pe șezlong la mare. Dacă ești dintre pasionații de lectură și te pricepi să faci recomandări prietenilor, de ce nu ai face un job din asta chiar la mare? Editura RAO caută Reprezentant Vânzări/Librar pentru punctul de lucru la Phoenicia Holiday Resort, Mamaia Nord). Principalalele tale atribuții sunt: consilierea clienților, încasarea valorii produselor, întreținerea spațiului de expunere, participarea la târguri și evenimente ale editurii. Pentru acest job, spunem noi destul de plăcut, ai nevoie de studii medii sau superioare, experiență în lucru cu casa de marcat și cunoașterea sistemelor de gestiune.
Companie: Editura RAO
Locație: Constanța

 

Farmacist/Asistent farmacie

Dacă ești încă pe băncile facultății, dar știi regulile de buna practică farmaceutică, un job pe litoral, în stațiunile Saturn sau Venus dă plus în cariera ta. Cazarea și masa sunt asigurate la hotel 3*, iar cheltuielile de transport sunt decontate. Salariul este în 500 și 1.000 euro.
Companie: Mondial Farm
Locație: Saturn, Venus

 

Technical summer internship – IT Academy BCR

Să facem un test: care este profilul tău de candidat? Dacă ești student și pasionat de IT și ai primit ceva aprecieri că gândești “out of the box”, poți face primul pas la BCR pentru un internship. Cum va arăta jobul tău? Înveți tot ce e nou în materie de tehnologii: Oracle, IBM BPM, Java ADF; Concepte: Datawarehouse, ETL; lucrezi împreună cu mentorul și echipa ta într-unul dintre departamentele IT ale băncii; ai ocazia de a contribui la dezvoltarea unei arhitecturi complexe de aplicații cu impact în dezvoltarea business-ului. Echipa se ocupă de trainingul tău, de adaptarea ta în echipă şi îți oferă feedback constant cu privire la ce ai acumulat şi vei putea îmbunătăţi. Noi spunem că ai toate premisele să-ți începi cariera, așa că așteptăm de la tine vestea că ai fost selectat selectat de Academia de IT a BCR.
Companie: BCR
Locație: București

 

Summer internship

Dacă tot am intrat în zona IT, pe care o tot lăudăm pentru salariile mari și oferta de locuri de muncă generoasă, continuăm cu un internship de vară care te introduce în tainele  JS, CSS, HTML. Te califici dacă ești student sau absolvent al unei facultăți de IT, înțelegi limbajele de programare la nivel basic, treci cu brio testele de logică și ai cunoștințe medii/avansate de engleză. Cu așa abilități poți fi selectat fie pentru software development, fie pentru QA. Internship-ul se desfășoară pe o perioadă de trei săptămâni.
Companie: Ensemble Software
Locație: Baia Mare

 

Summer Paid Internship in Production

Rămânem în zona tehnică, dar cu o altă propunere de job. Te pricepi să asamblezi diferite tipuri de componente electronice și să monitorizezi robotizarea industrială? Un internship la Bosch sigur îți va prinde bine. Mai ales că este și plătit. Ai câteva condiții minime pentru a te califica: să ai peste 18 ani; atenție sporită; dorința de a lucra în fabricarea de componente și disponibilitate pentru un program în schimburi. Printre beneficii se numără tichete de masă și asigurarea transportului.
Companie: Bosch
Locație: Cluj Napoca

 

Locuri de munca pentru elevi de 16 ani

joburi de vara pentru elevi

Dacă ești elev și ai început deja vacanța de vară, atunci e un moment potrivit pentru a identifica cele mai interesante joburi. Înainte de toate însă trebuie să verifici dacă ai dreptul de muncă și care sunt condițiile în care poți lucra. Potrivit Codului Muncii, o persoană dobândește capacitatea de muncă atunci când împlinește 16 ani. Există și locuri de munca adolescenti care încă nu au făcut 16 ani, dar în această situație trebuie să închei un contract de muncă, dar cu acordul părinților sau al reprezentanților legali. Dacă ești în căutare de locuri de munca pentru elevi, atunci accesează www.ejobs.ro!

 

 

 

Ți-a plăcut articolul despre joburi de vara? Citește și despre: 

6 motive să alegi un job sezonier

Cauți un job de chelner și nu știi cât să ceri?

Top cinci mituri despre primul job

A fost util articolul? 9
joburi de vara

Leave a Reply