• 28 Aug. 2018
  • 2 min

Cauți un job de chelner și nu știi cât să ceri?

chelner

Cel mai recent studiu desfășurat de eJobs, platforma de recrutare online numărul unu din România, arată care sunt domeniile preferate de români pentru primul job. Astfel, 18,7% aleg joburi în vânzări, 11,8% în producție, iar 9,09% în industria ospitalității.

Tot mai mulți tineri își doresc să devină chelneri fiind atrași de faptul că pot practica aceste meserii în timpul liber, se distrează, socializează și obțin un venit suplimentar. În plus, și angajatorii au în această perioadă cea mai mare cerere pentru ospătari, barmani, iar unii chiar se gândesc să aducă din afară pentru a rezolva deficitul de personal. Numai pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România, sunt disponibile peste 1.100 locuri de muncă pentru ospătari și peste 460 locuri de muncă pentru barmani. Paylab.ro, primul comparator de salarii din România lansat de eJobs, te ajută să afli care este salariul mediu net pentru chelner.

Criterii în funcție de care se calculează salariul unui chelner

Dacă îți cauți în acest moment un job de chelner și deja te gândești ce salariu vei cere la interviu, află că salariul mediu net pentru această poziție este 2.501 lei, potrivit Paylab România (www.paylab.ro). Suma este valabilă pentru persoane cu maximum 2 ani experiență, care lucrează în București, în firme cu până la 50 de angajați. Acestea oferă training angajaților, program flexibil, reduceri la produse. Salariul este diferit în funcție de profilul angajatului, de zona în care își caută un loc de muncă, dar și de bacșișul pe care îl primește. Tot de pe paylab.ro afli cât poți să câștigi pentru același tip de muncă în diferite zone din România, dar și în țările din Balcani.

În Capitală, chelnerii câștigă cel mai bine

Așadar, cel mai mare salariu pentru chelner se oferă în București, acesta fiind de 2.501 lei, net, sumă care cuprinde de multe ori și bacșișul. Capitala este urmată de litoral. Aici salariul mediu net este mai mic cu aproximativ 7% decât în București. Astfel un chelner care are acum un job sezonier în stațiunile din județul Constanța câștigă în medie 2.319 lei. Desigur suma poate crește în funcție de bacșiș.
În nord-vestul țării, la Cluj, salariul unui chelner este mai mic decât în București și decât pe litoral, acesta câștigă 2.173 lei/net. În Timișoara, salariul este similar celui din Cluj, un chelner fiind plătit cu 2.158 lei/salariu net. Venituri mai mici au chelnerii din Iași, aceștia primesc 2.054 lei/salariu net. Dacă ne uităm în zona de sud-vest a țării, vedem că situația este mai bună, de exemplu, în județul Dolj, un chelner câștigă mai bine decât în zona de vest și est a țării, salariul său fiind de 2.231 lei/net. La fel câștigă și un chelner din Sibiu, acesta este plătit cu 2.251 lei/net.

Cât câștigi dacă pleci din țară

Dacă te atrage ideea de a pleca din România pentru mai mulți bani, află că în țările din regiune, salariu mediu net al unui chelner este mai mic decât oriunde la noi în țară. Astfel, în Bulgaria, se câștigă 1.843 lei, iar în Bosnia și Herțegovina, salariul este 1.471 lei/net – cel mai mic din zonă.

Poți afla salariile pentru mai multe joburi care te interesează pe site-ul www.paylab.ro, primul comparator salarial de la noi din țară. Aici găsești date pentru aproape 800 de funcții și poziții din mediul privat, dar și din cel de stat. Pe lângă informațiile practice despre salarii, ai articole și recomandări pentru negocierea salariului și afli ce abilități sunt apreciate la interviu astfel încât să fii un candidat informat. Pe desktop, ne găsești pe www.paylab.ro, iar pe mobil, descarcă aplicația Paylab, disponibilă în Google Play și App Store.

 PAYLAB_libertatea

 

Ți-a plăcut articolul? Află salariul și pentru alte joburi!

Iată cât câștigă un șofer

10 joburi de vara in 2019

A fost util articolul? 1
chelnernegociere

    Leave a Reply