www.recrutam.ro Atunci cand te pregatesti pentru un interviu, probabil te gandesti ca trebuie sa te prezinti ca un adevarat profesionist, responsabil, serios, calificat pentru a obtine […]
Atunci cand te pregatesti pentru un interviu, probabil te gandesti ca trebuie sa te prezinti ca un adevarat profesionist, responsabil, serios, calificat pentru a obtine postul respectiv. Asa este! Insa nu uita ca spontaneitatea ta, combinata cu un pic de umor te poate duce la obtinerea postului dorit.
Angajatorii cauta in timpul interviului posibili angajati cu personalitati sclipitoare, iar umorul subtil este o arma puternica atunci cand nu este fortat, ci vine spontan. Daca esti o persoana amuzanta, foloseste aceasta calitate in avantajul tau.
Umorul este probabil cea mai buna modalitate de destindere a atmosferei in oricare dintre situatiile in care esti pus. Acelasi lucru se intampla la interviu. Daca ai reusit sa il binedispui pe recrutor, jumatate din batalie este castigata. Umorul folosit trebuie sa fie inteligent si sa nu arate ca te straduiesti prea tare. Totodata, este important sa stii sa razi atunci cand recrutorul iti raspunde in aceeasi maniera.
Umorul poate fi eficient in cadrul unui interviu daca este folosit intr-un mod potrivit si in momentul potrivit. Atunci cand te prezinti la un interviu, probabil putin emotionat, o gluma spusa in momentul oportun poate schimba directia interviului in avantajul tau. Amuzamentul este o modalitate eficienta de a sparge gheata si de a apropia oamenii. In felul acesta ii permiti angajatorului sa te cunoasca mai bine si poti iesi din anonimat devenind o personalitate.
Asa cum CV-ul este o evidenta a experientei tale profesionale, umorul evidentiaza personalitatea ta. O calitate desavarsita, umorul creaza perspectiva, reduce stresul si destinde mediul de lucru.
Cu toate acestea nu exagera. Evita ironia, sarcasmul, nu face glume cu tente rasiste sau satirice la adresa cuiva. Este o mare diferenta intre a fi amuzant si a spune glume! Nu veni cu glumele pregatite de acasa si pastreaza fluxul conversational cat mai natural posibil.
Nu iti folosi umorul pentru a amuza recrutorii, ci pentru a-ti crea un avantaj fata de ceilalti candidati. O gluma neadecvata te poate costa pierderea oricarei sanse de a trece de interviu, mai ales daca recrutorul nu are simtul umorului.
In final relaxeaza-te si fii tu insuti, in felul acesta vei parea foarte natural atunci cand iti vei folosi simtul umorului pentru a-ti contura o altfel de imagine fata de ceilalti candidati.