• 26 Oct. 2015
  • 2 min

Cinci lucruri despre care nu trebuie să vorbeşti într-un interviu

Niciodată să nu vorbești despre salariu la interviu, în unui potenţial angajator.

CV-ul şi scrisoarea ta de intenţie au convins  compania care recrutează să te cheme la o discuţie. Tot ce trebuie să faci este să te pregăteşt şi să ai grijă ca, la interviu, să nu vorbeşti despre anumite lucruri, scrie revista americană Time.

Informaţii personale sau romantice

 

Una dintre întrebările pe care ar putea să ţi le pună recrutorul este „anumite angajamente personale sau evenimente de viaţă te-ar putea împiedica să accepţi o posibilă ofertă din partea noastră?”. Dacă primeşti o asemenea întrebare nu ar trebui să începi să dezvălui toate planurile personale şi nici dacă eşti într-o relaţie sau nu. De asemenea, nu ar trebui să vorbeşti prea mult nici despre familia ta. Detaliile personale pe care ai putea să le menţionezi l-ar face pe intervievator să se simtă ciudat şi i-ar putea distrage atenţia de la competenţele şi abilităţile tale.

Salariu şi beneficii

 

Salariul şi pachetul de beneficii pot fi aduse într-o discuţie cu un angajator doar după ce ai primit o ofertă concretă. O întrebare legată de salariu şi beneficii te poate pune într-o lumină proastă în faţa recrutorului, care te poate percepe drept o persoană lacomă şi grăbită.

Alte interviuri

 

Mai ai încă patru interviuri planificate pentru săptămână în curs, dar intervievatorul din faţa ta nu trebuie să ştie care sunt planurile tale. Rămâi încrezător, pozitiv şi interesat de poziţia pentru care ai aplicat, de fiecare dată când mergi la un interviu. Adu în discuţie perspectivele de angajare pe care le ai doar în momentul în care compania cu care discuţi ţi-a făcut o ofertă concretă.

Nu religie şi politică la interviu

 

Discuţiile despre politică şi religie trebuie evitate în timpul unui interviu, cu excepţia situaţiilor în care doreşti să te angajezi într-o organizaţie neguvernamentală.

Nu vorbi de rău fostul angajator

 

Când întevievatorul îţi va descrie cât de minunat este potenţialul angajator, ai putea fi tentat să „arunci” cu noroi în fosta companie. Nu vorbi de rău fostul şef sau cultura organizaţională de la ultimul loc de muncă. Discută doar despre lucrurile bune pe care le-ai învăţat la fostul job.

A fost util articolul? 0
angajareinterviu

Leave a Reply