• 26 Oct. 2015
  • 1 min

Cinci abilităţi pe care orice absolvent de facultate trebuie să le aibă

Limbile străine şi experienţa de lucru sunt două dintre mai importante abilităţi care trebuie să se regăsească în CV-ul unui proaspăt absolvent aflat în căutarea unui job.

Piaţa muncii a devenit din ce în ce mai competitivă pentru proaspăt absolvenţi. Dacă tocmai ai terminat liceul sau o facultate şi vrei să-ţi găseşti un loc de muncă, CV-ul tău trebuie să cuprindă cinci abilităţi esenţiale, potrivit The Guardian.

Abilităţi de lucru cu noile tehnologii

 

O analiză făcută de reţeaua de socializare profesională LinkedIn anul trecut a arătat că fiecare dintre cele mai importante abilităţi la care se uită angajatorii când angajează includ competenţe legate de tehnologie. Aşadar, o certificare în Google Analytics sau în SEO poate atrage atenţia unui recrutor.

Învaţă o limbă străină

 

Învăţarea unei limbi străine te poate ajuta să ajungi mai uşor într-o discuţie cu un angajator, în special dacă este vorba de o limbă străină rar întâlnită.

Diplomă de studii

 

Ca absolvent de liceu ai mult mai puţine şanse să obţii un job care să-ţi permită să avansezi în carieră şi să câştigi mai mulţi bani. O înscriere la facultate te poate ajuta să te dezvolţi din punct de vedere profesional.

Capătă experienţă

 

Foarte mulţi candidaţi reuşesc să  termine facultatea cu o notă foarte mare, astfel că, dacă te numeri printre ei, s-ar putea să nu ai şanse mari de angajare, pentru că angajatorii îşi doresc să vadă în CV-uri şi „experienţă”, nu doar calificative foarte bună la şcoală. Una dintre cele mai bune metode prin care poţi căpăta experienţă este să aplici pentru un internship. O alta poate fi voluntariatul într-o organizaţie neguvernamentală.

Nu spune STOP învăţatului

 

Preocuparea de a învăţa continuu este una dintre abilităţile care ar trebui să fie cât mai prezente în CV-ul tău de proaspăt absolvent.  Dacă ai terminat şcoala nu înseamnă că trebuie să te opreşti din dezvoltare.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply