• 27 Jun. 2006
  • 1 min

Procedee de administrare a riscului

Autor
eJobs
eJobs eJobs este platforma de locuri de munca din Romania care ver... Arată mai mult

Sa presupunem ca riscurile proiectului au fost identificate de la inceput si considerate parte a planului si definitiei proiectului. Aceasta procedura este utilizata pe intreg parcursul […]

Sa presupunem ca riscurile proiectului au fost identificate de la inceput si considerate parte a planului si definitiei proiectului. Aceasta procedura este utilizata pe intreg parcursul proiectului, evaluand si reevaluand riscurile.

1. In fiecare luna, trebuie sa stabilesti o intalnire cu unii membrii ai echipei, ai conducerii, sau cu unii clienti, pentru a analiza si identifica riscurile.

2. Evalueaza statutul unor riscuri identificate anterior, pentru a afla daca riscurile pot fi diminuate sau indepartate cu succes. Daca nu au fost indepartate, inseamna ca vor trebui puse in practica noi activitati.

3. Identifica fiecare risc nou aparut. In fiecare caz, trebuie sa treci prin toate aceste etape. Procesul e asemanator cu cel de la inceputul proiectului.

De asemenea:
– Identifica gradul de risc din fiecare situatie si califica riscul ca fiind ’ridicat, mediu sau scazut’, in functie de severitatea impactului si de probabilitatea ca actiunea sa aiba loc.
– Afla care este probabilitatea ca riscul sa devina realitate.

4. In cazul fiecarui risc crescut, creeaza un plan care sa asigure diminuarea sau eliminarea lui.

5. Evalueaza riscurile cu grad mediu pentru a afla dimensiunea posibilelor efecte. In functie de rezultat, vei decide daca e cazul sa creezi un plan de diminuare sau eliminare a riscului respectiv.

6. Analizeaza factorii cu risc scazut si afla daca trebuie luate in considare anumite ipoteze. Astfel, vei recunoaste ca exista o potentiala problema dar, pentru ca exista sanse foarte scazute ca aceasta sa apara, vei presupune doar ca nu va avea loc.

7. Fiecare plan de diminuare a unui risc ar trebui sa contina solutii pentru situatii neprevazute. Acestea descriu efectele in cazul in care planul de eliminare a riscului esueaza, iar riscul are loc.

Activitatile asociate cu planurile de risc trebuie repartizate in cadrul planului de lucru al proiectului.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply