• 19 Oct. 2005
  • 2 min

Crearea unor suporturi publicitare eficiente.

Autor
eJobs
eJobs eJobs este platforma de locuri de munca din Romania care ver... Arată mai mult

Nu intelegi de ce reclamele tale si direct mailing-ul nu au efect? Afla ce anume faci gresit si cum sa repari? I: Am creat un fluturas […]

Nu intelegi de ce reclamele tale si direct mailing-ul nu au efect? Afla ce anume faci gresit si cum sa repari?

I: Am creat un fluturas pentru 400 de persoane, pe care l-am raspandit unei liste de adrese obtinute de la o companie de direct mail, dar nu am obtinut nici un rezultat. Dupa care am cumparat un mic spatiu publicitar intr-o revista si tot nu am obtinut raspuns. Exista vreo metoda prin care sa determini oamenii sa reactioneze la acest gen de promovare?

R: Este stiut ca orice lista de adrese postale contine un anumit procent de adrese expirate sau invalide. Oamenii se muta, mor, isi schimba numele in urma casatoriei. Pentru diverse motive, nici o lista nu va mai corespunde pana la momentul tiparirii, lasata deoparte si apoi vanduta tie.

Raspunsul normal in urma unei campanii de direct mail este de 1%, 2% astfel ca un numar de 400 de persoane este insuficient.

Nu ati primit nici un raspuns, ceea ce inseamna ca s-au strecurat una sau mai multe greseli in procesul de creatie:

– Lista se adresa altui segment tinta, si oferta ta a fost ignorata.
– Designul/aspectul nu a atras atentia atunci cand plicul a fost deschis.
– Oferta in sine nu a continut un stimul sufiecient de puternic.
– Oferta a fost prost plasata in timp.

Daca utilizezi aceeasi reclama intr-un magazin probabil ca vei beneficia de audienta din acel moment, asa ca probabil vina o poarta reclama in sine.

Pune-ti urmatoarele intrebari:

Care este beneficiul obtinut de clientul potential – ce nevoie sau dorinta satisface produsul? Ai pus accent pe beneficiile produsului in reclama, intr-un mod clar si convingator?

Prin ce este produsul tau mai bun decat al concurentilor? Este de o calitate mai buna? Este mai ieftin? Mia convenabil pentru a fi achizitionat si folosit? Este acest produs unic? Ai evidentiat in reclama aceste avantaje care sa ii determine pe conzumatorisa recurga la tine si nu la concurenti?

Exista o sezonalitate a cererii pentru acest produs sau anumite momente cand cererea este mai ridicata? Un exemplu ar fi dat de schiuri, bocanci sau aparate de tuns iarba. (Ti-ai programat eficient campania de direct mail sau de publicitate in reviste pentru a nu rata aceasta perioada?) Satisface produsul tau nevoi de baza, precum o masina, sau o investie majora? In acest ultim caz nu ar fi de mirare daca rata de raspuns este zero la metodele utilizate.

Poate produsul tau sa fie achizitionat si utilizat in orice moment? Daca da, ai introdus un factor motivational precum un cupon sau un cadou la cumparare pentru uz imediat? Daca produsul tau nu are un pret ridicat, este mai convenabil sa utilizezi un serviciu postal care identifica coduri ZIP, precum Val-Pak sau Carol Writght, care au ambele preturi rezonabile si efectueaza servicii postale pe arie locala in tot timpul anului.

Data viitoare, ia in considerare toate informatiile de mai sus si gandeste-te la cele de mai jos. Include o marturie sau indica cateva referinte disponibile ale clientilor satisfacuti. Repeta difuzarea reclamei. In procesul de promovare trebuie sa fii perseverent, indiferent ce mediu publicitar alegi.

Daca ti-ai creat singur grafica si prezentarea cere ajutorul agentilor de vanzari; serviciul ar trebui sa fie gratuit cand cumperi spatiu publicitar. Daca te intereseaza sa inveti sa ralizezi un afis publicitar deosebit, iti recomand Hey, Whipple, Squeeze This scrisa de Luke Sullivan. Arunca o alta privire asupra materialelor publicitare, urmeaza aceste sfaturi, si poate vei vedea mai multi clienti batandu-ti la poarta.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply