• 12 Dec. 2006
  • 2 min

Construieste o companie mai buna cu ajutorul unor angajati mai buni.

Autor
eJobs
eJobs eJobs este platforma de locuri de munca din Romania care ver... Arată mai mult

Una dintre cele mai bune metode de a-ti dezvolta afacerea este aceea de a-ti perfectiona personalul – adica, de a le mari valoarea si fidelitatea ghidandu-i […]

Una dintre cele mai bune metode de a-ti dezvolta afacerea este aceea de a-ti perfectiona personalul – adica, de a le mari valoarea si fidelitatea ghidandu-i in propriile cariere profesionale, spune Genie Snyder, fondatoarea Snyder Remarks ETC, o firma de consultanta si training organizational in Atena, Georgia. Modalitatile de a reusi acest lucru includ:

* Crearea unor rezumate pentru fiecare post si a unor descrieri pentru fiecare slujba. Include atat sarcinile cat si abilitatile necesare impreuna cu caracteristicile personale solicitate (cum ar fi abilitatea de a lucra fara supraveghere si aceea de a lua decizii rapid).

Elaborarea unei strategii care sa-i permita fiecarui angajat sa-ti atinga obiectivele. Pune-i pe angajati sa lucreze cu supraveghetorii lor pentru a stabili ce trebuie sa faca pentru a obtine ceea ce urmaresc, cum ar fi participarea la anumite cursuri sau lectura anumitor materiale. Chiar daca iti arati sprijinul in acest mod afirma clar ca indivizii sunt responsabili pentru implementarea propriilor strategii.

Stabilirea unor programe pentru interni si a unor programe tutoriale. Incurajeaza angajatii cu experienta sa petreaca timp cu personalul mai nou astfel incat toata lumea sa capete o intelegere mai buna a operatiunilor generale si a conexiunilor dintre posturi. Acest lucru ii va ajuta pe angajati sa afle cate ceva despre posturile pe care s-ar putea sa le ocupe ulterior.

Conversatie marunta, rezultate mari.

Arta conversatiei politicoase

Indiferent daca situatia este sau nu formala, familiara sau necunoscuta, la birou sau in afara lui, vei avea mai multe sanse de a face o impresie buna daca esti multumit de abilitatile tale de a purta o discutie, spune Randi Freidig, vorbitor si trainer in Seattle.

“Majoritatea oamenilor cred despre conversatiile marunte ca sunt inconsecvente, neimportante, si o pierdere de timp, dar este exact pe dos,“ spune Freidig. “Conversatia marunta ajuta la stabilirea unei relatii si chiar a increderii. Ii ajuta pe oameni sa descopere un teren comun pentru conversatiile mai substantiale.”

Incepe cu pregatiri in avans. “De fiecare data cand esti in preajma oamenilor, fie ca este vorba despre un eveniment la camera de comert sau o nunta, propune-ti niste obiective”, sfatuieste Freidig. Doresti sa obtii o resursa speciala, sa identifici un client potential, sau sa-ti deschizi orizontul intr-un alt mod?

A fost util articolul? 0

Leave a Reply