• 6 Nov. 2007
  • 2 min

Customer service in domeniul consultantei in resurse umane

Autor
eJobs
eJobs eJobs este platforma de locuri de munca din Romania care ver... Arată mai mult

Iulia Pana Lazea-Senior consultant Hart Human Resource Consulting www.hart.ro www.mapp.ro www.consiliereincariera.ro Intr-o piata competitiva asa cum este cea a consultantei in resurse umane, Customer Service-ul este […]

Iulia Pana Lazea-Senior consultant
Hart Human Resource Consulting
www.hart.ro
www.mapp.ro
www.consiliereincariera.ro

Intr-o piata competitiva asa cum este cea a consultantei in resurse umane, Customer Service-ul este elementul care poate diferentia agentiile furnizoare de servicii prin ceea ce fac si prin ceea ce ofera clientilor lor, contribuind la fidelizarea acestora pe termen lung.

Customer service-ul este un concept foarte cunoscut si des intalnit in business, incat a devenit unul dintre criteriile importante de selectie pentru potentialii clienti. Prin customer service se incearca construirea unei relatii win-win intre agentia furnizoare si clientii sai, astfel incat ambele parti sa fie multumite de rezultatele colaborarii.

Caracteristicile importante ale customer service-ului sunt promptitudinea fata de nevoile clientului si axarea pe interesele acestora. Practica arata insa ca un bun customer service necesita mai mult decat rapiditate in obtinerea rezultelor, pentru ca atunci cand acest aspect este realizat, clientii se concentreaza asupra serviciilor oferite. In acest sens, proactivitatea este esentiala in a avea succes si in a defini si dezvolta aspectele functionale ale customer service-ului.

{article-2126.gif}

Consultantul in resurse trebuie sa stie ce ii intereseaza si motiveaza pe actualii si potentialii clienti, deoarece poate fi eficient sa furnizeze acestor persoane informatiile si rezultatele de care au nevoie. Astfel, e foarte important modul in care consultantul demonstreaza ca intelege nevoile clientilor si ca tine cont de acestea. Pentru aceasta, consultantul in resurse umane trebuie sa aiba profilul potrivit si cele mai bune aptitudini pentru servirea clientilor, astfel incat sa stie cum sa livreze ceea ce a promis inca de la inceput.
Acest lucru va determina cresterea gradului de satisfactie a clientilor, care, odata multumiti, vor reveni la serviciile agentiei furnizoare si o vor recomanda si cercului de cunostinte. Consultantul trebuie sa identifice nevoile clientului, sa-i fie alaturi si sa ii castige increderea prin profesionalism, promptitudine si servicii de calitate.

Asadar, este de dorit ca asteptarile si obiectivele clientului sa fie indeplinite cu success de catre consultant, care trebuie sa fie capabil sa acorde atentie maxima pe parcursul intregului proiect in care ambele parti au fost implicate.

Iulia Pana Lazea-Senior consultant
Hart Human Resource Consulting
www.hart.ro
www.mapp.ro
www.consiliereincariera.ro

A fost util articolul? 0

Leave a Reply