• 16 Dec. 2015
  • 2 min

Ascendis estimează afaceri de peste cinci milioane de euro

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Grupul Ascendis, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa românească de training, anunţă cele mai bune rezultate financiare din istorie.

Furnizorul de servicii de training Ascendis estimează că va încheia anul cu afaceri de aproape 5,5 de milioane de euro, în creştere cu aproape 16% faţă de valoarea din 2014.

„Anul 2015 se prefigurează a fi cel mai bun din istoria Ascendis din punctul de vedere al rezultatelor financiare ale grupului. Ne-am întâlnit în sălile de curs cu peste 15.000 de cursanți și în centrele de evaluare cu peste 500 de persoane. În plus, la începutul anului ne propusesem să realizăm 250 de evenimente corporate – team building-uri și conferințe. Până la finalul anului vom fi finalizat 280 de astfel de evenimente. Astfel, în total am interacționat cu mai mult de 35.000 de persoane în 2015. Estimez că afacerile grupului vor crește cu 16% anul acesta, față de nivelul de 4,7 milioane de euro înregistrat în 2014”, a declarat Andrei Goșu, directorul general al Ascendis.

Afacerile grupului au crescut în contextul în care companiile din România, în special multinaționalele, au alocat bugete mai mari pentru instruirea angajaților, pe fondul creșterii economice. În plus, la atingerea rezultatelor estimate pentru 2015 a contribuit şi lansarea unor produse noi, cum ar fi programe de training pe teme precum marketing digital, coaching sau mentoring.

”Piața serviciilor de training corporate din România a crescut constant în ultimii 3 ani, după declinul din anii de criză (2009-2010), aflându-se în prezent la o valoare cuprinsă între 30 – 40 de milioane de euro, conform estimărilor noastre. Tendința de creștere se va menține și în anii următori, întrucât companiile care vin sau care își extind activitatea în România vor fi nevoite să investească tot mai mult în formarea angajaților, dacă vor rezultate de business mai bune. În plus, România mai are de recuperat un mare decalaj față de alte țări, întrucât doar 1,5% din populația cu vârste cuprinse între 24 și 64 de ani a participat în 2014 la un program de învățare continuă, ponderea fiind de șapte ori mai scăzută decât media înregistrată la nivelul statelor Uniunii Europene (de 10,7% în 2014), potrivit datelor Eurostat”, a mai spus Goşu.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply