Un indicator este un eveniment de programare care semnifica finalizarea unui fragment din sarcina sau a unui set de sarcini realizate. Prin definitie, un indicator are […]
Un indicator este un eveniment de programare care semnifica finalizarea unui fragment din sarcina sau a unui set de sarcini realizate. Prin definitie, un indicator are durata zero si e lipsit de efort. Reprezinta un ajutor pentru Managerii de Proiect pentru ca asigura oportunitatea de a valida progresul proiectului si potentialele realizari. Poti realiza urmatoarele activitati:
• Ajusteaza planul de lucru si valideaza datele ce tin de tendintele de avansare a proiectului in general, buget si termen limita.
• Valideaza informatiile conform carora activitatea realizata pana la acel moment este corecta si exacta. Clientul trebuie sa fi aprobat cererile externe realizate.
• Asigura-te ca restul planului proiectului include toate activitatile necesare finalizarii.
• Verifica de doua ori efortul, durata si costurile estimative necesare muncii ramase. Bazandu-te pe datele obtinute pana la acel moment, poti afla mai usor daca estimarile pentru activitatea viitoare sunt corecte si valabile. Daca nu sunt, va trebui sa modifici planul. Daca tu consideri ca nu te poti incadra in buget si in termen, consider-o o problema care trebuie solutionata.
• Afla situatia si comunicarea formala pentru intreg planul comunicational.
• Evalueaza Planul de risc pentru riscurile identificate anterior si realizeaza o noua evaluare de constatare a riscurilor.
• Ajusteaza toate rapoartele si jurnalele administrative.
Aceste activitati ar trebui sa fie realizate cu regularitate. Datele indicatorilor reprezinta informatii importante, care te ajuta sa afli cu exactitate situatia si sa constati urmarile.