• 22 Jul. 2014
  • 1 min

Advertising: ieri si azi

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Articol realizat de Corina Bacanu – Group Creative Director – Godmother www.godmother.ro Tot mai multa lume se intreaba si ma intreaba ce parere am despre publicitatea […]

Articol realizat de Corina Bacanu – Group Creative Director – Godmother

www.godmother.ro

Tot mai multa lume se intreaba si ma intreaba ce parere am despre publicitatea din 2014. Daca s-au modificat bugetele, daca se (mai) investeste in executie, daca planurile de media sunt mai generoase, daca, daca, daca… Intrebarea asta imi pare la fel de sacaitoare ca "ce mai faci-ul?!?!?!?!" parintilor mei care se asteapta ca de ultima data cand am vorbit, adica acum cateva zile, sa se fi petrecut lucruri extraordinare. Ei bine, nu s-a intamplat NI-MIC. Nici in publicitate nu s-a mai intamplat nimic din 2011. Ma rog, poate doar canalele media sa se fi schimbat, odata cu amploarea digitalului. Altfel, same old, same old… Am recitit ce am scris despre publicitatea din 2011. In continuare, n-as schimba nici o virgula.

Parerea mea: it's half time in Romanian advertising. Publicitatea a fost mai dezorientata decat de obicei. Ne-am descurcat cum am putut, cu ce am avut. Am fost putin speriati ca regulile jocului s-au schimbat dramatic, ne-am adaptat din fuga, am gasit inspiratie in timp ce faceam joc de glezne, ne aparam, blocam adversarul , sutam spre poarta, toate in acelasi minut.
Publicitarii au luptat mai mult, au reusit mai mult, dar au si cazut ca niciodata. A fost un an al extremelor; am palpitat cand Romania a adaugat in portofoliu niste lei la Cannes; dar am facut stop cardiac cand inima s-a dus la farmacie sa-si ia o tableta de iubire.

Anul asta a fost mai greu ca niciodata sa ne imaginam ce va urma. Dar am simtit cumva ca, peste toate greutatile, industria a trecut mai unita ca niciodata. Pentru ca, nu-i asa, asta am facut si ar trebui sa facem pentru noi si pentru clientii nostri: sa gasim solutii si resurse sa ne ridicam. Acum astept cu interes a doua jumatate: revenirea. Si victoria. N-avem cum sa renuntam. Pentru ca inca avem exemple bune, unul dintre ele este si spotul pe care vi-l las sa va inspire cel putin cat ma inspira pe mine.

https://www.youtube.com/watch?v=8iXdsvgpwc8

A fost util articolul? 0

Leave a Reply