• 8 Jun. 2016
  • 3 min

Angajații din Timișoara și București nu vor fi afectați de restructurările globale de la Nokia

nokia
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Raoul Ros, francezul care conduce operațiunile locale ale Nokia, a declarat că angajații din România nu vor fi afectați de concedierile din cadrul grupului finlandez, pe fondul fuziunii cu furnizorul de echipamente telecom Alcatel-Lucent.

Cei 1.600 de angajați care vor lucrează pentru Nokia, pe plan local, nu vor fi afectați de fuziunea dintre grupul finlandez și furnizorul francez de echipamente telecom Alcatel-Lucent, a anunțat francezul Raoul Ros, șeful Nokia România.

„Fuziunea dintre Nokia și Alcatel-Lucent va avea un impact minor asupra operațiunilor Nokia din România. România rămâne un centru strategic pentru Nokia. Se vor întâmpla lucruri extrem de interesante aici (în România – n.red.)”, a spus Raoul Ros. El nu a precizat cum va evolua numărul de angajați al Nokia România în 2016. Totuși, Ros a menționat că, peste câteva luni, va putea face mai multe comentarii referitoare la structura personalului din România.

Raoul Ros_Director General Nokia Romania

Raoul Ros, șeful noii Nokia România.

 

De la începutul lui 2016, operațiunile și angajații de pe piața locală ale  celor doi giganți din industria echipamentelor telecom, care au fuzionat recent, activează sub o singură companie – Nokia România. Noua entitate este condusă de Raoul Ros, cel care a revenit anul trecut în România la șefia Alcatel-Lucent, după ce el ocupase funcția de director general al subsidiarei locale a grupului francez și în perioada 2009-2012.

Alcatel-Lucent a contribuit cel mai mult la structura noii Nokia România, atât în privința businessului, cât și a numărului de angajați. Cele mai recente  date existente la ministerul finanțelor arată că francezii au avut, pe plan local, o cifră de afaceri de 361,58 de milioane de lei, un profit net de 20,2 milioane de lei și un număr mediu 1.265 de angajați în 2014. În schimb, finlandezii au înregistrat, în România, afaceri de 23 de milioane de lei, un profit net de 7 milioane de lei și un număr mediu de 25 de angajați în 2015, conform informațiilor disponibile pe site-ul ministerului finanțelor.

Noua Nokia România are birouri în Timișoara și București, în fostele centre ale Alcatel-Lucent. Cei mai mulți dintre salariați, circa 1.550, lucrează în Timișoara, iar restul în București.

„Integrarea celor două companii, la nivel mondial, este un proces de durată. Același lucru este valabil și în România”, a afirmat Cătălina Ocheșilă, director de marketing și comunicare la Nokia România.

Angajații din Timișoara își desfășoară activitatea în mai multe clădiri. La sfârșitul anului trecut, Alcatel-Lucent anunța deschiderea unui centru de operare a rețelelor, la Timișoara, într-o fostă fabrică, în care ar urma să lucreze, până la finalul lui 2017, toți angajații Nokia România din orașul aflat în Vestul țării. Locația din Timișoara a atras, până în prezent, investiții de peste două milioane de euro. Mai mult de jumătate dintre salariații din Timișoara se vor muta în noul sediu până la sfârșitul lui 2016.

Noua Nokia are, în Timișoara, un centru de cercetare și dezvoltare în zona rețelelor mobile și fixe și al aplicațiilor pentru clienți, un centru global prin care oferă servicii de suport și mentenanță pentru rețelele operatorilor de telecom din străinătate, precum și un hub global activ pe design, arhitectură și suport pentru rețele.  Angajații Nokia din București se ocupă de vânzări.

Mai mult de jumătate dintre angajații noii companii lucrează pe cercetare și dezvoltare. „În ceea ce privește salariații nostri, avem un mix înte senioritate și tinere talente”, a mai spus Raoul Ros.

Aproximativ 35% dintre salariații companiei sunt femei. De asemenea, noua Nokia România are circa 150 de studenți în programe de internship, parteneriate cu șapte instituții de învățământ din țară și asigură aproximativ alte 250 de locuri de muncă, în plus față de cele 1.600, prin subcontractori.

Finlandezii de la Nokia au anunțat, în aprilie, că vor concedia, la nivel mondial, mai mulți oameni, ca parte a unui proces de reducere a costurilor, în urma achiziționării Alcatel-Lucent. Presa internațională nota, în primăvară, că Nokia ar putea elimina până la 15.000 de poziții, din toată lumea, după fuziunea cu Alcatel-Lucent.

Sursa foto: Nokia

A fost util articolul? 0

Leave a Reply