• 3 Sep. 2018
  • 2 min

Angajatorul ți-a cerut la interviu competențe digitale? Află cum le poți dobândi rapid!

competențe digitale

Dacă tinerii care abia acum intră în câmpul muncii au fost conectați cu tehnologia încă de la vârste mici, iar astăzi își găsesc cu ușurință un job tocmai datorită cunoștințelor digitale pe care le dețin, generațiile anterioare întâmpină dificultăți la angajare, căci lor le vine mai greu să se adapteze mediului din ce în ce mai tehnologizat.

Alfabetizarea digitală este un subiect destul de important și în rândul angajatorilor, ei căutând candidați pregătiți, care nu doar să cunoască noile tehnologii, ci să le poată folosi. Mai mult, statisticile internaționale arată că 90% dintre locurile de muncă vor necesita cel puțin competențe digitale de bază până în 2020.

 

Dacă te numeri printre cei care doresc să-și îmbunătățească competențele digitale pentru un job mai bun, uite ce ai de făcut!

Apelează la cursuri de perfecționare – astăzi piața locală de cursuri și traininguri vine cu o mulțime de oportunități, de partea ta rămâne doar să-ți dorești cu adevărat. Și chiar dacă acestea implică costuri suplimentare, trebuie să știi că pe termen lung cunoștințele dobândite în urma acestora îți vor fi de ajutor.

 

Profită de training-urile oferite de angajator – pentru că tot mai mulți angajatori caută candidați tehnologizați, unii au nevoie de oameni care să aibă și experiență de muncă. Astfel că, nu de puține ori companiile pun la dispoziție candidaților astfel de cursuri în mod gratuit.

 

Învață de la noile generații – cu siguranță printre cunoștințele tale se numără tineri dispuși să-ți ofere o mână de ajutor în ce privește îmbunătățirea competențelor digitale. Nu ezita să apelezi la ajutorul acestor persoane care, nu doar că te vor pune la curent cu noile trenduri, dar îți vor explica într-un limbaj pe înțelesul tău.

 

Ce trebuie să știi? Angajații care dețin competențe digitale au șanse mai mari să-și găsească un job dau să avanseze în carieră. Companiile sunt din ce în ce mai preocupate în a atrage candidați cu un grad ridicat de alfabetizare digitală. Acest lucru îl putem observa și din anunțurile de joburi de pe www.ejobs.ro, în care de multe ori este menționat că angajatorul dorește angajați care să știe să folosească spre exemplu, pachetul Microsoft Office, dar și alte competențe digitale.

 

Iar dacă te simți pregătit deja pentru o nouă experiență de muncă, atunci mai ai de trecut prin câțiva pași:

  1. Sună la 0219124 – linia telefonică de consiliere profesională eJobs (tarif normal, program de luni până vineri, între 09:00 – 17:00
  2. Îți va răspunde un operator eJobs și te va ajuta, completându-ți CV-ul gratuit.
  3. Apoi același operator va căuta joburi potrivite pentru tine și va aplica în numele tău.
  4. Dacă angajatorii te vor considera potrivit pentru posturile disponibile, ai toate șansele să fii contactat pentru a stabili un interviu.

Așadar, dacă ești decis să crești pe plan profesional prin obținerea unui loc de muncă mai bun sau vrei să te reconvertești profesional, sună la 0219124, iar consilierii eJobs te vor ajuta să aplici și să-ți găsești jobul ideal pentru tine.

A fost util articolul? 68
angajarecompetente digitaleinterviu
  • AvatarVio zice

    Lasind la o parte caracterul general: Competente digitale, va asigur ca atit timp cit nu se invata in clasa a noua AutoCAD iar in clasa a zecea- Macrouri-le de Excel, degeaba apare pe un Recruit-list : DNC on CANBus Homag BOF , tot la Google vom apela. Faptul ca suntem experti in a cauta un pret mic pentru un uscator de par nu ne face eligibili pentru un training in IFix la FANUC. Nici o companie nu te va invata sa mergi, se asteapta sa stii macar sa iti iei pantofi in picioare … Ca sa nu mai spunem ca 99% din noi asimileaza 3D web cu 3D objects. 😀 , asta ma include si pe mine.

Leave a Reply