• 17 Nov. 2016
  • 1 min

Aproape două treimi dintre companii vor acorda tichete cadou de Crăciun

Tichet Cadou Pass Sodexo 2017
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Jumătate dintre companiile care acordă tichete cadou angajaților își desfășoară activitatea în servicii, distribuție și sectorul industrial

Trei din cinci angajatori care acordă beneficii extrasalariale personalului vor oferi tichete cadou cu ocazia Crăciunului, arată o analiză realizată de Sodexo România, unul dintre principalii jucători de pe piața emitenților de tichete de masă și carduri preplătite pentru angajați. „Tichetele de masă reprezintă, în continuare, cel mai accesat beneficiu extrasalarial acordat de angajatori în România, dar tichetele cadou se află în topul preferințelor sezoniere atât pentru angajatori, cât și pentru angajați, care își pot alege singuri cadoul pe care și-l doresc. În plus, de anul acesta, angajații beneficiază de scutirea totală de la plata impozitelor pentru tichetele cadou”, spune Adina Popa, director de marketing și dezvoltare la Sodexo Benefits & Rewards România.

Cele mai multe companii care vor oferi tichete cadou angajaților de Crăciun sunt din București și județele Ilfov, Timiș, Arad și Prahova. Din totalul companiilor, aproximativ 50% își desfășoară activitatea în servicii, distribuție și sectorul industrial. Ca de obicei, companiile multinaționale, indiferent de sectorul de activitate, sunt printre angajatorii care oferă tichete cadou și de Crăciun.

Totodată, peste 50% dintre companiile care vor acorda tichete cadou cu ocazia Crăciunului în 2016 au între 1 și 19 angajați.

Sodexo estimează că va emite, pentru Crăciunul din 2016, cu 32% mai multe tichete cadou față de perioada similară a anului trecut.

De la 1 ianuarie 2016, ca urmare a punerii în aplicare a noului Cod Fiscal, tichetele și cardurile cadou oferite de către companii salariaților sau copiilor angajaților, cu ocazia unor evenimente speciale din an, cum ar fi Crăciunul, 8 martie, Paștele sau 1 iunie, sunt scutite de impozite, dacă se încadrează în suma de 150 de lei per beneficiar. Până anul trecut, tichetele cadou erau impozitate cu 16%, iar cardurile cadou erau neimpozabile.

Studiul a fost realizat în perioada 3 octombrie – 31 octombrie 2016, pe un eșantion de circa 1.500 de companii și pe baza informațiilor comerciale ale Sodexo România. „pe un eșantion de aproximativ 1.500 de companii și pe baza informațiilor comerciale Sodexo, în perioada 03 octombrie – 31 octombrie 2016.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply