• 7 Aug. 2017
  • 2 min

La ce să te aștepți de la interviurile de job de astăzi

Interviu Job Astazi
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Piața muncii se adaptează în fiecare an și e rolul tău să fii pregătit pentru orice. Citește mai multe despre cum s-a transformat interviul în zilele noastre.

Societatea zilelor noastre e caracterizată din ce în ce mai mult de o lipsă acută de timp. Suntem veșnic grăbiți și presați de sarcini cu termene strânse. În recrutare lucrurile stau similar, în special în contextul actual al țării noastre, unde numărul locurilor libere în companii este mai mare decât numărul de candidați disponibili. Într-o astfel de cursă a pieței muncii, recrutorii au fost nevoiți să se adapteze și să caute metode optimizate de recrutare ca să găsească oamenii de care au nevoie. Iată cum s-a transformat interviul clasic în zilele noastre și la ce ar trebui să te aștepți:

1. Testul sau Concursul

Interviurile de angajare au tendința să sperie mulți candidați. Le provoacă o stare de anxietate care îi face să pară mai puțin dezirabili când ajung față în față cu recrutorul. Pentru astfel de indivizi există testul sau concursul, care elimină interacțiunea sporită și așteptările sociale deoarece te pune față în față cu niște probleme sau situații pe hârtie pe care le poți rezolva cu ajutorul cunoștințelor tale. Astfel, candidații pot să își demonstreze talentele fără teama de a fi judecați pentru că nu par suficient de prietenoși la interviu. Ține minte doar să te ții de termenul-limită de livrare a cerințelor și să nu-ți fie teamă să recunoști dacă nu poți rezolva un subpunct al testului.

2. Interviul de grup

În momentul în care o companie are de angajat o întreagă echipă de oameni, decât să facă un interviu cu fiecare aplicant, aceasta preferă să cheme un grup mai mare la întâlnire ca să testeze nu doar cunoștințele aplicanților, ci și capacitatea acestora de a lucra în echipă. De reținut este faptul că un astfel de interviu de grup nu este neapărat o competiție. Nu trebuie să îi întreci pe ceilalți, ci mai degrabă să îi susții prin implicarea ta. Asta le va demonstra recrutorilor că ai spirit de echipă și că poate ai și abilități de management. Orice nouă echipă are nevoie de un lider, nu-i așa?

3. Castingul (proba de job)

Dacă în viața personală nu te-ai căsători cu cineva după prima întâlnire, de ce ai semna un contract la un job după un singur interviu? Așa a apărut castingul, din această nevoie de a simula o situație reală la birou. Cum funcționează? După o scurtă întâlnire sau o discuție telefonică, angajatorul te va invita la sediul companiei pentru câteva ore, o zi sau mai multe, și te va ruga să faci câteva sarcini din cele pe care le-ai avea la viitorul job. În funcție de cât de bine te descurci și de modul de interacțiune cu viitori tăi colegi, angajatorul va lua decizia dacă să îți facă o ofertă sau nu. Ține minte că în acest stadiu ești încă în poziția de a negocia! Timpul tău este prețios și dacă simți că recrutorul poate să își dea seama în 2 zile de ce ești capabil, atunci nu accepta să lucrezi 4.

 

Piața muncii se adaptează în fiecare an și e rolul tău să fii pregătit pentru orice! Intră pe eJobs.ro și completează-ți CV-ul de candidat ideal acum!

A fost util articolul? 15

Leave a Reply