Chiar dacă anul acesta a fost unul cu restricții, atât companiile, cât și angajații au demonstrat cât de flexibili și adaptabili pot fi. Și, chiar dacă noua normalitate arată diferit, în niciun caz nu ar trebui să ne lipsim de micile bucurii de sărbători, cum ar fi cadourile pentru colegi. Iată de ce criterii să ții cont în alegere și târgurile de Crăciun de unde le poți achiziționa.
Luna decembrie este întotdeauna o perioadă aglomerată la job, pentru că încerci să duci la bun sfârșit proiectele până la vacanță. Cu toate acestea, printre multe sarcini, proiecte și idei, poți strecura câteva momente în care să fii Secret Santa pentru unul dintre colegii tăi. Te inspirăm cu un plan de acțiune, numai bun pentru a-i surprinde în mod plăcut și creativ.
Creează un tabel în Excel în care fiecare coleg să-și treacă dorințele de Crăciun! Știm că e Santa e Secret, dar ce te faci dacă oferi căciulă și fular cu Rudolph, iar colegul tău nu e fan al personajelor tradiționale de Crăciun, ci îl apreciază pe Grinch? Sau are nevoie de niște mănuși potrivite pentru manevrarea telefonului, întrucât nici pe frig nu se poate abține să nu verifice noutățile din social media?
Nu te gândi că bate la ochi, contează să împachetezi cât mai frumos motivul. De exemplu, dacă ești în departamentul de content, sigur îi poți spune colegului de la sales că vrei să afli mai multe detalii despre companii și oameni pentru un articol. Așa că organizează un scurt video call în care, pe lângă întrebările profesionale, să conduci discuția și spre pasiunile sau dorințele de sărbători.
Poți găsi subiecte de discuție și cu un coleg de la IT, fie să afli ce magii face prin cod, fie să vedeți cum puteți îmbunătăți viteza site-ului sau cum puteți scăpa de ceva bug-uri. Și discuția poate merge evident și spre sărbători, cadouri, preferințe.
Chiar dacă e nevoie să te încadrezi într-o anumită sumă și colegul poate nu-ți este așa apropiat și mai are și vreo pasiune costisitoare cum ar fi mașinile de epocă, caută să-i oferi o amintire dragă. Poți să obții zâmbete cu resurse minime, cu un mesaj simpatic, cu un colaj de poze din călătoriile cu mașina de epocă. Dacă Santa chiar e în pană de idei, caută ceva util și de sezon, cum ar fi un încălzitor pentru cană cu USB. Tare bine mai prinde o cafea caldă indiferent de câte ore durează ședința!
Cum poate majoritatea colegilor lucrează remote, nevoia de a crea un mediu plăcut la biroul de acasă a devenit din ce în ce mai mare. Te poți folosi de acest context, pentru a oferi diverse lucruri legate de birou, precum obiecte de artă, un suport pentru laptop, o pernă ortopedică pentru scaun sau poate chiar o floare.
Gândește-te la ce te pricepi, de ce ai nevoie și dă drumul imaginației. Poți să-i pregătești un desert, să-i pregătești decorațiuni de Crăciun sau un accesoriu de sezon. Efortul în sine e clar cel mai frumos cadou.
De ce să mergi: Cauți un cadou deosebit pentru un creativ? Merită să vizitezi acest târg. Simpaticul SUPER-NOËL de la Hanul Gabroveni te va purta printre piese unicat, create cu migală, printre cadouri alese și detalii atent lucrate – fiecare purtând semnătura unui artist român.
Ce cadouri găsești:
Unde: Hanul Gabroveni – ARCUB, Strada Lipscani nr. 84 – 90, București
Când: 18 și 19 decembrie, de la 10.00 la 20.00
Intrare: 20 de lei la intrare, 15 lei online, accesul se face pa baza Certificatului Verde, masca este obligatorie.
De ce să mergi: Vei descoperi cadouri unice pentru cei dragi, realizate manual cu mult drag de către micile afaceri locale și te vei bucura de vin fiert și turtă dulce.
Ce cadouri găsești:
Unde: Maison 13, str. Dumbrava Roșie 2 (lângă Parcul Ioanid), București
Când: 18-19 decembrie 2021, orele 10.00-19.00
Intrare: 5 lei adult, gratuit pentru copii
De ce să mergi: Ai posibilitatea de a alege cadouri din mai multe secţiuni creative. Secţiunea Makers’ Market este dedicată creatorilor de obiecte de design, secţiunea Food & Drinks Corner este dedicată vendorilor de băuturi calde (ceai, cafea, ciocolată caldă, vin fiert) şi vânzătorilor de produse alimentare artizanale, iar secţiunea Education Corner include o serie de ateliere pentru copii:
Ce cadouri găsești:
Unde: Hanul Gabroveni, Strada Lipscani nr. 84 – 90, București, în sălile de la parterul clădirii: Sala Arcelor, Sala Librărie, Spațiul Gabroveni Creativ și Foaier și în pasajul Gabroveni.
Când: 6-23 decembrie 2021, între orele 12.00 şi 21.00.
Intrare: Accesul se face prin prezentarea Certificatului Verde.
De ce să mergi: Pentru micile ateliere din România și pentru creatorii care migălesc cu mâna lor exact ce avem nevoie să așezăm sub brad anul acesta. Sunt produse lucrate cu pasiune, de oameni care-și dedică tot timpul, cunoștințele și trăirile pentru ca noi să admirăm și să purtăm altfel de bijuterii, accesorii sau piese vestimentare, să așezăm în casele noastre decorațiuni inedite, iar copiii noștri să descopere lumea împreună cu jucării creative. La Dichisar ai ocazia de a te bucura de Brunch & Coffee de weekend, că să te relaxezi înainte de aglomerația și goana după cadouri. Va fi o atmosferă de sărbătoare cu muzică bună, cadouri surpriză, stat la povești și tot ce mai trebuie pentru un weekend în tihnă.
Ce cadouri găsești:
Unde: Impact Hub, clădirea Equilibrium, Strada Gara Herăstrău 2, București
Când: 11-12 decembrie
Intrare: Bilete: 10 LEI, disponibile online sau la intrare. Accesul se face pe baza Certificatului Verde, iar purtare măștii e obligatorie.
De ce să mergi: Din dragoste pentru Crăciun, străzi în pantă, case cu povești, dar și pentru a încuraja antreprenoriatul creativ, designerii și artiștii locali.
Ce cadouri găsești:
Unde: Room 21 – Str. Constantin Cristescu nr 12 & The Owl Cocktail House – Str. Știrbei Vodă 104-106, București
Când: 11-12 decembrie, orele 11:00 – 20:00
Intrare: Mască și prezentarea Certificatului Verde digital pentru acces.
De ce să mergi: Pentru cumpărături de la antreprenori locali – în cartierul creativ și pentru cafea bună.
Ce cadouri găsești:
Unde: Strada Actor Ion Brezoianu, nr. 23-25, București
Când: 4-19 decembrie, orele 10.00-20.00
Intrarea este liberă cu verificarea Certificatului Verde.
Cadoul pe care l-ai ales are mai mult impact dacă îi adaugi și un mesaj, de preferat scris de mână. Iată cum ar trebui să arate un mesaj de Craciun pentru colegi. Poate fi amuzant (dacă nu cunoști prea bine colegul) sau personalizat – dacă deja îl cunoști.
Am decis că nu voi semna felicitarea de Crăciun. M-am gândit că ar fi mai amuzant să te întrebi cine ar putea să fie amabilul tău Secret Santa venit de departe! Sărbători fericite!
Știu că te întrebi cine a trimis acest cadou. Dar nu. Nu pot spune. Doar zâmbește și spune: „Mulțumesc”! Crăciun Fericit!
Îmi place să fiu Moșul tău secret. Mi-ai făcut vacanța mult mai frumoasă! Crăciun Fericit!
Surprizele de vacanță sunt frumoase, nu? Ei bine, vei fi surprins să afli cine s-a gândit la tine de acest Crăciun!
Nu e prea comod să scoți mănușile de fiecare dată ca să vezi cine a mai dat like sau a comentat în social media. Așa că ți-am găsit mănușile FOMO (the fear of missing out)!
Sigur vei fi tentat să afli din prima ce-i place omului. Nimic însă nu este mai neplăcut decât să cumperi lucruri prea personale, precum parfumuri sau cosmetice. Nu știi niciodată cum vor fi interpretate!
Sunt și alte cadouri pe care e mai bine să le eviți, cum ar fi cănile cu mesaj ironic sau celebrul fular. Sunt genul de cadouri care arată lipsa de interes mai ales dacă nu sunt create de tine. Secret Santa vine de regulă cu un cadou personalizat, rezultatul unei cercetări amănunțite care te surprinde chiar și pe tine!
Acum că ai primit cadoul și l-ai așezat frumos sub brad alături de celelalte daruri, ai grijă cum reacționezi când vorbești cu ai tăi colegi. Orice ar fi, nu juca rolul lui Grinch, evită să comentezi despre ce ai primit sau despre ce au primit alții! Sigur nu ți-ar plăcea să auzi comentarii despre cadoul pe care l-ai cumpărat tu! E sezonul cadourilor, așa că păstrează-ți calmul și mai ales zâmbetul!
Cariera ta contează. Spune DA unui curs gratuit
Sărbători fericite!
Foarte frumos mulțumesc!
O idee grozava !
Multumesc frumos pentru sugestii.