• 7 Dec. 2020
  • 3 min

Motivația îți poate crește șansele de a obține un job

motivatia

Pentru a ajunge la jobul pe care ți-l dorești, de multe ori nu trebuie decât să te pui în locul recrutorului și să-ți dai seama ce ai alege: un candidat care vorbește cu energie despre activitatea sa si arata motivatia pentru job ori un candidat care doar așteaptă să primească jobul?

Dorința și motivatia ta pe parcursul recrutării pot valora adesea mai mult decât experiența cerută și te pot diferenția când există o concurență mare. Întrebați cum s-a schimbat comportamentul lor în această perioadă, aproape 70% dintre respondenții unui studiu eJobs au spus că urmăresc mai des site-urile de recrutare online, citesc mai mult despre ce se întâmplă pe piața muncii, caută articole și ghiduri despre cum se pot pune mai bine în valoare în fața recrutorilor sau se pregătesc temeinic pentru interviurile de angajare.

Comportamentul lor este strâns legat de abordarea recrutorilor din acest moment. Aceștia folosesc diferite criterii de departajare a candidaților, motivația fiind urmărită încă din CV și chiar și după angajare. Este garanția că te vei implica în activitate, că-ți dorești să realizezi lucruri. Iată ce poți face pentru a arăta motivație în CV, în primele luni la noul loc de muncă, dar și atunci când ai deja o vechime de un an.

Motivatia în CV

Creează CV-ul relevant pentru job. Identifică acele experiențe și acele abilități care se potrivesc cu cerințele locului de muncă și pune-le la vedere în CV-ul tău. Adaugă și rezultatele muncii tale, dar și calificări, pentru a arăta că ești un candidat implicat care își dorește să aducă valoare în noul rol.

Personalizează CV-ul. Dacă este posibil, arată legătura dintre pasiunea ta și jobul la care aplici. Este o dovadă că ai o dedicare mai profundă pentru rol. De exemplu, dacă aplici pentru un post de curier, poți vorbi despre pasiunea ta de a-i ajuta pe oameni.

Arată cum jobul la care aplici se încadrează în planurile tale viitoare în carieră. Dacă te vezi evoluând într-o anumită poziție, pentru că ești pasionat de responsabilitățile pe care le ai, asigură-te că explici acest lucru. Arătând că știi ce îți dorești pe plan profesional și cum se încadrează jobul în dezvoltarea ta, dai dovadă de motivație. 

Spune cum te potrivești cu misiunea sau cultura companiei. Cu o scurtă documentare poți să identifici valorile companiei și poți da exemple de situații în care ai acționat pe baza acelorași valori. 

 

Motivatia în primele luni la un job

Tot ce trebuie să faci este să te implici, dar fără să pretinzi că le știi pe toate. Să afli ce așteptări are echipa de la tine, precum și mai multe detalii despre activitate, creând relații cu oameni din departamente diferite. Găsește un coleg care te poate îndruma cu sfaturi astfel încât să-ți intri în rol mai ușor. Pune întrebări ori de câte ori simți că e cazul, oferindu-ți astfel șansa de a învăța. Și nu uita că este important să fii preocupat nu numai de cum se fac lucrurile, ci și de ce se fac într-un anumit fel.

Cum ramai motivat la un an de la angajare

După un anumit timp în companie poate interveni plafonarea, însă angajatorii sunt în continuare atenți la motivația ta. Lipsa de implicare nu te ajută nici în evaluare, nici pentru a obține un job mai bun. Ce poți face? Discută cu managerul direct și cere să renunți la unele responsabilități vechi pentru unele noi, pe care simți că le-ai îndeplini cu energie. Îmbunătățește-ți starea prioritizând sarcinile de lucru, luând pauze atunci când simți că sarcinile de copleșesc și recompensează-te când îți atingi un obiectiv. O idee bună este să începi și un curs care să-ți ofere o calificare necesară pentru a avansa în companie.

Pe eJobs.ro găsești zeci de mii de locuri de muncă, iar multe dintre ele au inclus motivația în cerințe. Sună la 021 9124 și te ajutăm să le identifici pe cele care ți se potrivesc și să-ți actualizezi CV-ul astfel încât să arăți interes pentru jobul la care aplici. 

Ți-a plăcut articolul? S-ar putea să-ți placă și: 

Cum să-ți găsești job folosind cuvinte cheie relevante
Un CV detalait îți este primul aliat. Află cum îl pregătești pentru 2021

 

A fost util articolul? 2
motivatia

Leave a Reply