• 10 Dec. 2020
 • 4 min

Cadouri de Crăciun pentru colegi. Cum să-i surprinzi chiar și de la distanță?

cadouri Secret Santa colegi
Autor
Steluţa Năstase
Steluţa Năstase Am ales un job pe care îl iubesc și, da, zâmbesc pentru c... Arată mai mult

Chiar dacă anul acesta a fost unul atipic, atât companiile, cât și angajații au demonstrat cât de flexibili și adaptabili pot fi. Și, chiar dacă noua normalitate arată diferit, în niciun caz nu ar trebui să ne lipsim de micile bucurii de sărbători. 

Luna decembrie întotdeauna a fost o perioadă plină la job, pentru că multe companii au încercat să-și ducă la bun sfârșit proiectele până la final de an. Cu toate acestea, printre multe sarcini, proiecte și idei, poți strecura câteva momente în care să fii Secret Santa pentru unul dintre colegii tăi.

Desigur, de data aceasta va lua o cu totul altă formă, dar ne poate bucura la fel de mult ca în anii trecuți. Așa că, dacă și în compania în care lucrezi se organizează Secret Santa virtual, atunci iată planul de acțiune pe care ți l-am pregătit și câteva idei pentru mesaj de Craciun pentru colegi.


DOs la cadouri Secret Santa colegi

Organizează puțin lucrurile cu o listă de cadouri de Craciun pentru colegi de munca

Creează un tabel în Excel în care fiecare coleg să-și treacă dorințele de Crăciun! Știm că Santa e Secret, dar ce te faci dacă oferi căciulă și fular cu Rudolph, iar colegul tău nu e fan al personajelor tradiționale de Crăciun, ci îi place Grinch? Sau are nevoie de niște mănuși cu touchscreen, pentru că nici pe frig nu se poate abține de la noutățile din social media?

 

Găsește un pretext ca să-ți cunoști colegul mai bine

Nu te gândi că bate la ochi, contează să împachetezi cât mai frumos motivul. De exemplu, dacă ești în departamentul de content, sigur îi poți spune colegului de la sales că vrei să afli mai multe detalii despre companii și oameni pentru un articol. Așa că organizează un scurt video call în care, pe lângă întrebările profesionale, să conduci discuția frumos și spre pasiunile sau dorințele de sărbători.

Poți găsi subiecte de discuție și cu un coleg de la IT, fie să afli ce magii face prin cod, pe care le poți comunica ulterior, fie să vedeți cum puteți îmbunătăți viteza site-ului sau cum puteți scăpa de ceva bug-uri.

 

Caută cadouri Secret Santa colegi așa cum ție ți-ar plăcea să primești!

Chiar dacă e nevoie să te încadrezi într-o anumită sumă și colegul poate nu-ți este așa apropiat și mai are și vreo pasiune costisitoare cum ar fi mașinile de epocă, caută să-i oferi o amintire dragă. Poți să obții zâmbete cu resurse minime, cu un mesaj simpatic, cu un colaj de poze din călătoriile cu mașina de epocă. Dacă Santa chiar e în pană de idei, caută ceva util și de sezon, cum ar fi un încălzitor pentru cană cu USB. Tare bine mai prinde o cafea caldă după două ore de ședință!

 

Cumpără-i un cadou pentru biroul de acasă!

Anul acesta a apărut o nouă sursă de idei de cadouri pentru colegi. Pentru că o mare parte dintre angajați au început să lucreze remote, nevoia de a crea un ambiant plăcut la biroul de acasă a devenit din ce în ce mai mare. Te poți folosi de asta și oferi diverse lucruri legate de birou, precum obiecte de artă,  un suport pentru laptop, o pernă ortopedică pentru scaun sau poate chiar o floare. 

 

Mai ai o șansă să impresionezi: să creezi manual cadouri Secret Santa colegi!

Gândește-te la ce te pricepi, de ce ai nevoie și dă drumul imaginației. Poți să-i pregătești un desert, să-i pregătești decorațiuni de Crăciun sau un accesoriu de sezon. Efortul tău în sine e clar cel mai frumos cadou.

 

Scrie un mesaj de Craciun pentru colegi

Mesajele de felicitare vor fi și mai apreciate anul acesta, când lipsa socializării este din ce în ce mai resimțită. De aceea, tare frumos ar fi să adaugi la cadoul pe care-l pregătești și un mesaj, de preferat scris de mână. Iată cum ar trebui să arate un mesaj de Craciun pentru colegi. Poate fi amuzant (dacă nu cunoști prea bine colegul) sau personalizat – dacă deja îl cunoști.

Am decis că nu voi semna felicitarea de Crăciun. M-am gândit că ar fi mai amuzant să te întrebi cine ar putea să fie amabilul tău Secret Santa venit de departe! Sărbători fericite!

Știu că te întrebi cine a trimis acest cadou. Dar nu. Nu pot spune. Doar zâmbește și spune: „Mulțumesc”! Crăciun Fericit!

Îmi place să fiu Moșul tău secret. Mi-ai făcut vacanța mult mai picantă! Crăciun Fericit!

Surprizele de vacanță sunt frumoase, nu? Ei bine, vei fi surprins să afli cine s-a gândit la tine de acest Crăciun!

Nu e prea comod să scoți mănușile de fiecare dată ca să vezi cine a mai dat like sau a comentat în social media. Așa că ți-am găsit mănușile FOMO (the fear of missing out)! 

 

DONT’s la cadouri Secret Santa colegi

 

Nu oferi cadouri prea personale!

Sigur vei fi tentat să afli din prima ce-i place omului. Nimic însă nu este mai neplăcut decât să cumperi lucruri prea personale precum parfumuri sau cosmetice. Nu știi niciodată cum vor fi interpretate!

 

Evită acele cadouri Secret Santa colegi ușor interpretabile!

Sunt și alte cadouri pe care e mai bine să le eviți, cum ar fi lumânările, cănile cu mesaj ironic sau celebrul fular. Sunt genul de cadouri care arată lipsa de interes mai ales dacă nu sunt create de tine. Secret Santa vine de regulă cu un cadou personalizat, rezultatul unei cercetări amănunțite care te surprinde chiar și pe tine!

 

Nu te apuca să spui că nu îți place cadoul!

Acum că ai primit cadoul și l-ai așezat frumos sub brad alături de celelalte daruri, ai grijă cum reacționezi când mai vorbești cu colegii. Orice ar fi, nu juca rolul lui Grinch, să începi să comentezi despre ce ai primit sau despre ce au primit alții! Sigur nu ți-ar plăcea să auzi comentarii despre cadoul pe care l-ai cumpărat tu! Așa că păstrează-ți calmul și mai ales zâmbetul! 

 

Ți-a plăcut articolul despre cadouri Secret Santa colegi? Citește și alte articole despre Sărbători:

Cariera ta contează. Spune DA unui curs gratuit

Crește oferta de joburi înainte de Sărbători

Motivația îți poate crește șansa de a obține un job

A fost util articolul? 63
cadouricraciunsecret santa
 • AvatarIvănescu Iulian zice

  Sărbători fericite!

 • AvatarParnavel Abel zice

  Foarte frumos mulțumesc!

 • AvatarMarin Georgel zice

  O idee grozava !

 • AvatarGROSU EMIL zice

  Multumesc frumos pentru sugestii.

Leave a Reply