• 4 Dec. 2019
 • 5 min

Cadouri de Crăciun pentru colegii pe care nu îi cunoști. DO’s & DONT’s

cadouri Secret Santa colegi
Autor
Steluţa Năstase
Steluţa Năstase Am ales un job pe care îl iubesc și, da, zâmbesc pentru c... Arată mai mult

Printre sutele de e-mail-uri cu treburi urgente pe care le primești în decembrie, își face loc și un e-mail tare simpatic de la colegii de la HR, despre cadouri Secret Santa colegi:


Un moș ajută pe celălalt, așa că de Moș Nicolae avem mare extragere de bilete pentru Secret Santa. Ho! Ho! Ho!

În scurt timp vine și urna mobilă la tine și descoperi că pe biletul tras este numele unui coleg pe care nu îl cunoști prea bine, fie e dintr-un alt departament, fie a venit recent în echipă. Sau poate vrei să fii Secret Santa pentru mai mulți colegi, chiar dacă nu i-ai extras în mod oficial. 
Ce cadouri Secret Santa colegi  să cumperi chiar dacă nu îi cunoști prea bine? Întrebarea aceasta a apărut și în echipa eJobs, așa că am făcut repede un plan de acțiune și avem și idei pentru mesaj de Craciun pentru colegi.


DOs la cadouri Secret Santa colegi

Organizează puțin lucrurile cu o listă de cadouri de Craciun pentru colegi de munca

Creează un tabel în Excel în care fiecare coleg să-și treacă dorințele de Crăciun! Știm că Santa e Secret, dar ce te faci dacă oferi căciulă și fular cu Rudolph, iar colegul tău nu e fan al personajelor tradiționale de Crăciun, ci îi place Grinch? Sau are nevoie de niște mănuși cu touchscreen, pentru că nici pe frig nu se poate abține de la noutățile din social media?

 

Găsește un pretext ca să-ți cunoști colegul la o cafea cu scorțișoară!

Nu te gândi că bate la ochi, contează să împachetezi cât mai frumos motivul. De exemplu, dacă ești în departamentul de content, sigur îi poți spune colegului de la sales că vrei să afli mai multe detalii despre companii și oameni pentru un articol. Poți găsi subiecte de discuție și cu un coleg de la IT, fie să afli ce magii face prin cod, pe care le poți comunica ulterior, fie să vedeți cum puteți îmbunătăți viteza site-ului sau cum puteți scăpa de ceva bug-uri. De la aceste subiecte serioase, ne bazăm că vei conduce frumos discuția și spre pasiuni sau dorințe de Sărbători.

 

Caută cadouri Secret Santa colegi așa cum ție ți-ar plăcea să primești!

Chiar dacă e nevoie să te încadrezi într-o anumită sumă și colegul poate nu-ți este așa apropiat și mai are și vreo pasiune costisitoare cum ar fi mașinile de epocă, caută să-i oferi o amintire dragă! Poți să obții zâmbete cu resurse minime, cu un mesaj simpatic, cu un colaj de poze din călătoriile cu mașina de epocă! Dacă Santa chiar e în pană de idei, caută ceva util și de sezon, cum ar fi un încălzitor pentru cană cu USB! Tare bine mai prinde o cafea caldă după două ore de ședință!

 

Cumpără-i cadou în funcție de cum e a birou!

Hai că nu e greu deloc, fie îl rogi pe un coleg să-ți povestească, fie te duci cu treabă prin biroul colegei sau colegului. E musai să vezi dacă are dependență de cafea, dacă îi plac dulciurile sau dacă iubește shopping-ul atât de mult încât biroul său seamănă cu un mic depozit de unde curierii vin și pleacă. Vezi cum arată biroul său dacă are obiecte de artă, poze, reviste sau dacă e genul acela care reușește să trăiască într-o ordine perfectă doar cu laptopul și agenda și tare bine i-ar prinde o floare.

 

Mai ai o șansă să impresionezi: să creezi manual cadouri Secret Santa colegi!

Gândește-te la ce te pricepi, de ce ai nevoie și dă drumul imaginației. Poți să-i pregătești un desert, să-i pregătești decorațiuni de Crăciun sau un accesoriu de sezon! Efortul tău în sine e clar cel mai frumos cadou.

 

Scrie un mesaj de Craciun pentru colegi

Alege să scrii un mesaj de Craciun pentru colegi cât mai personalizat așa că poți lăsa Word-ul pentru bucuria de a scrie cu stiloul. Iată cum ar trebui să arate un mesaj de Craciun pentru colegi. Poate fi amuzant (dacă nu cunoști prea bine colegul) sau personalizat – dacă deja îl cunoști.

Am decis că nu voi semna felicitarea de Crăciun. M-am gândit că ar fi mai amuzant să te întrebi cine ar putea să fie amabilul tău Secret Santa venit de departe! Sărbători fericite!

Știu că te întrebi cine a trimis acest cadou. Dar nu. Nu pot spune. Doar zâmbește și spune: „Mulțumesc”! Crăciun Fericit!

Îmi place să fiu Moșul tău secret. Mi-ai făcut vacanța mult mai picantă! Crăciun Fericit!

Surprizele de vacanță sunt frumoase, nu? Ei bine, vei fi surprins să afli cine s-a gândit la tine de acest Crăciun!

Am văzut că ți-e drag să scrii în agendă, dar pixurile de pe birou parcă s-au evaporat. Acum ai însă o altă dilemă. Ce culoare să fie?

Nu e prea comod să scoți mănușile de fiecare dată ca să vezi cine a mai dat like sau a comentat în social media. Așa că ți-am găsit mănușile FOMO (the fear of missing out)! Perioadă de folosire: oricând în timpul anului cu excepția Sărbătorilor! 

Cum pe biroul tău nu e loc de un câmp de lavandă, m-am gândit că măcar un buchet mic te-ar transpune în Provence. Hai să vedem dacă îl localizezi pe Moșul pe harta biroului :). 

 

DONT’s la cadouri Secret Santa colegi

 

Nu oferi cadouri prea personale!

Sigur vei fi tentat să afli din prima ce-i place omului. Dacă simți că și-a dat cu un anumit parfum, nu te gândi că, gata, ai și găsit cadoul! Sigur mai ai de descoperit și alte lucruri despre colegul tău.  Nimic nu este mai neplăcut decât să cumperi lucruri prea personale precum parfumuri sau cosmetice. Nu știi niciodată cum vor fi interpretate!

 

Evită acele cadouri Secret Santa colegi ușor interpretabile!

Sunt și alte cadouri pe care e mai bine să le eviți, cum ar fi lumânările, cănile cu mesaj ironic sau celebrul fular. Sunt genul de cadouri care arată lipsa de interes mai ales dacă nu sunt create de tine. Secret Santa vine de regulă cu un cadou personalizat, rezultatul unei cercetări amănunțite care te surprind chiar și pe tine!

 

Nu oferi un cadou pe care tu l-ai primit anul trecut!

Știm, știm, nu-ți plac toate cadourile pe care le-ai primit de la colegi, dar acum nu te pune să le oferi unui coleg care tocmai a venit în companie. Sigur se va găsi cineva care să-și aducă aminte: Ce tare, e fix cadoul pe care eu l-a cumpărat anul trecut!

 

Nu te apuca să spui că nu îți place cadoul!

Acum că ai cumpărat cadoul și l-ai așezat frumos sub brad alături de celelalte daruri, ai grijă cum reacționezi când vă strângeți pentru Secret Santa! Orice ar fi, nu juca rolul lui Grinch, să începi comentezi despre ce ai primit sau despre ce au primit alții! Sigur nu ți-ar plăcea să auzi comentarii despre cadoul pe care l-ai cumpărat tu! Așa că păstrează-ți calmul și mai ales zâmbetul! În esență, Secret Santa ar trebui să fie o activitate amuzantă, care aduce voie bună în echipă, iar cea mai bună conduită este să te bucuri de moment!

 

Nu-l dezvălui pe Secret Santa!

Cum îți povesteam, Secret Santa e o activitate amuzantă în echipă care te apropie și mai mult de colegi. Acum nu încerca să schimbi biletul pe motiv că nu îți place cine ți-a picat și nu face public cui oferi cadoul chiar dacă colegii te-au observat cum te rostogoleai cu acel cadou roșu. Cel mai frumos e să păstrezi farmecul momentului exact ca față de un copil!

 

Ți-a plăcut articolul despre cadouri Secret Santa colegi? Citește și alte articole despre Sărbători:

Cum să te detașezi de muncă și să te bucuri de Sărbători

Job de om bun

A fost util articolul? 61
cadouricraciunsecret santa
 • AvatarIvănescu Iulian zice

  Sărbători fericite!

 • AvatarParnavel Abel zice

  Foarte frumos mulțumesc!

 • AvatarMarin Georgel zice

  O idee grozava !

 • AvatarGROSU EMIL zice

  Multumesc frumos pentru sugestii.

Leave a Reply