• 11 May. 2009
  • 1 min

Candidatura spontana

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

www.recrutam.ro Primiti in fiecare zi e-mail-uri cu oferte de job-uri sau newslettere de la firmele specializate in recrutare dar nu va gasiti un job care sa […]

www.recrutam.ro

Primiti in fiecare zi e-mail-uri cu oferte de job-uri sau newslettere de la firmele specializate in recrutare dar nu va gasiti un job care sa vi se potriveasca? Preluati initiativa !

O candidatura spontana este un exercitiu dificil in masura in care trebuie sa atraga atentia angajatorului si sa-si doreasca sa va aiba in cadrul companiei. Prin candidaturile spontane puteti sa aveti acces la job-uri pentru care angajatorii nu au facut anunturi de angajare sau nu au reusit inca sa demareze un proces de recrutare.

{article-2816.gif}

Piesa importanta a candidaturii voastre si in cazul candidaturilor spontane, scrisoarea de intentie, trebuie sa-l invite pe angajator sa va citeasca CV-ul. Scrisoarea de intentie reusita trebuie sa fie scurta, ofensiva si personala, deoarece trebuie sa-i oferiti angajatorului cat mai multe informatii despre voi si o imagine buna.

Demersurile voastre spontane de a obtine un job au toate sansele de reusita daca :
– stiti cu ce se ocupa compania, problemele si proiectele ei, etc;
– stiti cui sa va adresati. Scrisoarea de intentie care insoteste candidatura trebuie sa fie nominala;
– prin competentele voastre puteti sa raspundeti nevoilor companiei.

Eficacitatea unei candidaturi spontane rezida nu numai din detectarea nevoilor potentiale ale companiei ci si din contactul caruia ii va fi adresata. Astfel, atunci cand cititi unui articol sau ascultati o stire retineti numele unui responsabil operational sau al unui responsabil de recrutare.

Realizati candidatura voastra precizand “sursa” pe care o stiti si incercati sa va intalniti cu interlocutorul dvs. pentru a va prezenta si pentru a afla oportunitatile unei eventuale angajari.

Candidaturile spontane pot fi avantajoase, deoarece, atunci cand sunt in cautarea unui viitor angajat, multe companii apeleaza mai intai la baza de date proprie si abia apoi la anunturile de angajare.

Fiti spontani si surprindeti angajatorii cu candidaturi care sa le trezeasca interesul !

www.recrutam.ro

A fost util articolul? 0

Leave a Reply