• 31 Mar. 2017
  • 2 min

Care au fost cei mai activi angajatori în primul trimestru

angajari
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Află ce industrii au recrutat cel mai mult în primele trei luni din 2017.

Cele mai mari 50 de companii din piața locală, în funcție de numărul de locuri de muncă disponibile, au căutat să recruteze, în total, aproape 5.600 de angajați în primul trimestru din 2017. Cele mai multe joburi au fost scoase la bătaie în industrii precum retail, Business Process Outsourcing (BPO), auto, farma, banking și telecomunicații, arată datele eJobs Group, compania care deține cea mai mare platformă de recrutare online de pe plan local.

Astfel, românii aflați în căutarea unui nou loc de muncă în primele trei luni din 2017 au avut la dispoziție aproximativ 700 de joburi noi în companiile de retail clasate în topul primilor 50 dintre cei mai activi angajatori de pe eJobs. Cele mai multe poziții din retail au fost deschise în cadrul companiilor: Lidl (347), Profi (111), Kaufland (79) și Mega Image (78).

Totodată, companiile din BPO precum Accenture, Genpact sau Wipro au recrutat, în primul trimestru din 2017, aproape la fel de mult ca angajatorii din retail.

Pe locurile următoare în topul celor mai active industrii în funcție de numărul angajărilor din primul trimestru se află sectoarele auto și farma, cu peste 500 de poziții disponibile fiercare, în companii precum Renault, Geotrade International, Farmacia Punkt, Mediplus sau Farmexpert.

Mai mult, aproximativ 350 de poziții au fost disponibile, în primul semestru din 2017, și în sectorul financiar-bancar. Printre celelalte industrii clasate în fruntea clasamentului celor mai active domenii din punct de vedere al angajărilor în primele trei luni ale anului se numără și: telecomunicațiile (circa 250 de joburi), distribuția (240 de joburi) și sectorul jocurilor (230 de joburi).

Preferințele candidaților

 

Industriile cele mai active de pe piața muncii în primul trimestru din 2017 au atras și cele mai multe aplicări. Astfel, companiile din retail au strâns peste 45.000 de aplicări la joburile publicate pe eJobs. De asemenea, foarte căutate au fost și locurile de muncă din sectorul distribuției. Interbrands, cel mai activ angajator din domeniu, a înregistrat circa 15.000 de aplicări pentru cele peste 110 poziții deschise. Nu în ultimul rând, joburile din sectoarele auto și farmaceutic au atras peste 7.500 de aplicanți fiecare.

„Este încurajator că în primul trimestru din 2017 se confirmă semnalele de creștere a încrederii angajatorilor pe care le-am primit în ultima parte a anului trecut. În continuare, cele mai bune perspective de angajare vin din partea industriilor de retail, BPO și auto, însă vedem un interes accentuat și în zone care au cunoscut o scădere în ultimii ani, cum este de exemplu industria bancară”, a declarat Bogdan Badea, Head of Sales la eJobs.

În ceea ce privește regiunile cu cele mai multe locuri de muncă publicate pe eJobs în primul trimestru din 2017, clasamentul este condus de Capitală, cu aproape 18.000 de locuri de muncă disponibile, și de Vestul și Nord-Vestul țării, unde companiile au pus la bătaie aproape 13.200 de joburi.

A fost util articolul? 0
angajatori romaniacandidati

Leave a Reply