• 21 Mar. 2016
  • 2 min

Cât de importantă este adresa de e-mail din CV și cum să-ți creezi una profesională

Autor
Steluţa Năstase
Steluţa Năstase Am ales un job pe care îl iubesc și, da, zâmbesc pentru c... Arată mai mult

Să te recomanzi viitorului angajator ca skumpika89@yahoo.com papuselulvesel@yahoo.com sau sxyblnd5#8*@yahoo.com este total neprofesionist. Realizează un audit al adresei tale de e-mail, analizează mesajele pe care le-ai primit și ia în considerare schimbarea datelor de contact pentru că prima impresie în recrutare contează.

Regula primelor șase secunde în care recrutorul scanează CV-ul și își face o părere despre el se aplică tot mai mult în departamentele de resurse umane. O adresă de e-mail realizată într-un mod neprofesionist poate fi un filtru pentru recrutor. În funcție de contactul tău, expus la începutul CV-ului, specialistul HR poate alege să parcurgă experiența ta profesională sau poate să refuze.  

O alegere inspirată este să păstrezi adresa de e-mail din adolescență pentru discuțiile cu prietenii și să creezi una profesională pentru comunicarea cu recrutorii.

Iată cele mai bune zece sfaturi pentru a crea a adresă de e-mail profesională:

 

1. Optează pentru o adresă de e-mail formată din prenume și nume sau viceversa. Dacă nu există disponibilitate pentru această formulă, poți alege și un număr, însă, de preferat, nu cel care face trimitere la anul tău de naștere. 

2. Alege o adresă de e-mail simplă care are logică. Gândește-te cum ar fi să ai o adresă de e-mail asemănătoare cu un cod format din cifre și litere care nu au sens (ex.: sxyblnd5#8*@yahoo.com). Vei pune la încercare răbdarea recrutorilor care, de obicei, nu au foarte mult timp, notează careerealism.com. În plus, vor fi tentați ca la al doilea e-mail să tasteze numele tău, în încercarea de a găsi adresa ta de e-mail.
3. Pune accent pe alegerea numelui şi a prenumelui pentru adresa de e-mail. Pentru a da credibilitate contactului, folosește unul dintre furnizorii de e-mail: Gmail, Yahoo sau chiar o adresă care are numele domeniului tău (contact@mihaipopescu.ro). Prin intermediul adresei cu numele domeniului tău, arăți preocupare pentru branding-ul personal.

4. Gmail îți permite să selectezi prenumele și numele care vor fi afișate în căsuța de e-mail (ex. Mihai Popescu) astfel încât atât numele tău, cât și adresa de e-mail (popescumihai28@gmail.com) să fie corelate şi ușor de găsit de recrutor.

5. Testează adresa ta de e-mail prin trimiterea mesajelor către mai mulți prieteni.

6. Comunică cu recrutorul prin intermediul adresei personale de e-mail, realizate în mod profesionist. Evită să folosești adresa de e-mail din compania unde ești angajat din două motive: 1. Îți creezi o imagine negativă față de actualul angajator; 2. Pui la îndoială încrederea recrutorului care se gândește că și la viitorul loc de muncă vei folosi adresa de e-mail ca să trimiți CV-uri.

7. Personalizează fiecare e-mail pe care îl trimiți. Este neplăcut să trimiți e-mail-uri în masă mai multor recrutori pe care să îi menționezi la To sau chiar în Bcc.

8. Renunță la folosirea anului de naștere în adresa ta de e-mail. Există și situații în care angajatorii au un anumit prototip de candidat înainte de a-l cunoaște la interviu. Cel mai bun sfat este să nu pui accent pe anul nașterii, ci să alegi un număr aleatoriu care să te ajute în crearea adresei. Întotdeauna este mai important să arăţi ceea ce ai învățat să faci decât să evidenţiezi anul nașterii.

9. Evită referirile la preferințele religioase sau politice. Chiar dacă ești un susținător al unui partid politic sau al unei cauze, nu este indicat să-ți manifești simpatiile în adresa de e-mail. Angajatorii nu pun accent pe credințele tale, ci pe ceea ce știi să faci, scrie www.careerealism.com

10. Există chiar și un top al adreselor de e-mail care nu creează o impresie bună recrutorilor, notează recareered.com. Evită adresele care fac referire la profesii (ex.: inginer78@yahoo.com), hobby-uri (alergatorlamaraton@gmail.com), nume prescurtate (fpopescu@yahoo.com), disperarea de a găsi un job (cautunjob@yahoo.com). Fii gata să înlocuiești adresele de e-mail care fac referire la porecle din copilărie, citate sau cele care au în structură și prenumele partenerului/partenerei de viață: mihaisielenapopescu@yahoo.com

A fost util articolul? 2
CV

Leave a Reply