• 28 May. 2013
  • 2 min

Cat de importante sunt profilele personale online in evolutia profesionala?

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Un material redactat in exclusivitate pentru eJobs.ro de Adrian Niculescu http://www.adrianniculescu.com Este binecunoscut ca managerii de resurse umane din companii acorda o importanta din ce in […]

Un material redactat in exclusivitate pentru eJobs.ro de Adrian Niculescu
http://www.adrianniculescu.com

Este binecunoscut ca managerii de resurse umane din companii acorda o importanta din ce in ce mai mare profilelor pe care le au viitorii candidati pe retelele sociale.
Astfel ca dupa ce ai lucrat la CV sau l-ai actualizat si totul este foarte in regula pe contul tau de la ejobs.ro esti eligibil pentru a fi invitat la interviuri de catre angajatori si bineinteles poti aplica pentru orice oportunitate doresti.

Una din practicile des intalnite este ca, inainte de interviu, viitorul tau interlocutor sa te caute pe Google, Facebook, Linkedin si alte site-uri, aceasta devenind deja o rutina.

Multi dintre noi lucreaza in mod activ la actualizarea conturilor personale de pe retelele sociale, atat in sensul in care ne promovam abilitatile, skills-urile si expertiza din viata reala, dar si pentru postari legate de evenimente din viata noastra, excursii si altele.

Imagineaza-ti ce se intampla sa fii invitat la un interviu si, cu cateva zile inainte, tocmai sa fi publicat ceva “colorat” despre un fost angajator. Sau ca ai publicat fotografiile de la ultima petrecere in care participantii practicau mersul in 4 labe.

Dar hai sa lasam la o parte exemplele negative si sa consideram ca iti doresti un job de programator la o companie multinationala. Ai deja un cont pe Linkedin, in care iti prezinti practic realizarile profesionale, cursurile si specializarile, ai participat cu ceva timp in urma la o conferinta unde ai tinut o prezentare in domeniu, ai urcat fisierul pdf pe Slideshare.net si acesta apare agregat in contul tau Linkedin. Mai mult, ai un blog pe wordpress.com unde scrii despre industria in care activezi si articolele sunt importate in linkedin. Si mai mult? Participi la toate conferintele la care timpul iti permite si dai share la informatii interesante pe contul tau Facebook si pe Linkedin. Si lista poate continua. Crezi ca toate aceste elemente te vor ajuta in obtinerea unei imagini de profesionist in locul oricarui angajator? Bineinteles. Este un sablon minim care poate fi aplicat, adaptat si dezvoltat pentru orice industrie.

In orice moment poti realiza un video pe youtube si il poti incarca pe un cont personal. Poate fi despre non sensuri sau despre o conferinta, un interviu cu un expert, orice altceva. In orice moment avem sansa sa alegem ce facem cu timpul nostru. Una din alegeri ar fi sa ne construim pas cu pas o cariera de succes si sa comunicam asta iar alta sa ne pierdem vremea criticand pe altii.

Social media este ca o portavoce. Iti amplifica mesajul pe care il transmiti si iti ofera leverage – acces la mult mai multi utilizatori. Gandeste-te doar la urmatorul exemplu: David Beckam exersand intr-o camera in care il vad 10 oameni si acelasi David, aceleasi exercitii transmise live pe MTV sau pe Youtube intr-un streaming live cu audiente uriase. Asta inseamna leverage si de aceea este foarte importanta calitatea mesajului.

Insa cel mai important este sa practici, sa comunici, sa inveti si sa imbunatatesti pe parcurs fiindca daca doar gandesti dar nu actionezi nu ai ce sa imbunatatesti. Iar social media iti ofera oportunitati extraordinare de promovare pentru brandul personal cu singura precizare ca trebuie sa le folosesti ca sa te bucuri de beneficii.

Un material redactat in exclusivitate pentru Ejobs de Adrian Niculescu.
Adrian Niculescu este antreprenor, trainer, business coach si specialist in strategie social media marketing. Unul dintre proiectele in care este implicat Adrian este Academia Feed Forward – http://www.feedforward.ro (cursuri si resurse pentru manageri, profesionisti si antreprenori).
Blog personal http://www.adrianniculescu.com,
Linkedin: http://ro.linkedin.com/in/adrianniculescu

A fost util articolul? 0

Leave a Reply