• 3 Aug. 2016
  • 6 min

Ce programe de internship au marile companii pentru vară

Internshipurile de vară în marile companii sunt oportunitatea de a câştiga experienţă, dar şi de a avea un plan de învăţare personalizat. Salariul şi relaxarea la birou sunt garantate.

Să îţi începi ziua de muncă la masaj sau la piscină, să joci ping pong, darts sau foosball ori să îţi tonifiezi musculatura la aerobic, pilates şi zumba. Sunt doar câteva dintre beneficiile pe care marii angajatori le pregătesc pentru studenţi sau pentru absolvenţii de facultate care dau dovadă de energie şi motivaţie.
Peste jumătate dintre companiile de pe piaţa lo­cală scot la bătaie programe de internship, de trainee sau stagii de practică pentru studenţi şi proas­păt absolvenţi în perioada de vară, res­pec­tiv iulie-septembrie, conform unui studiu realizat de firma cu acti­vităţi în domeniul resurselor umane Catalyst Solutions.
Fiecare program de internship în FMCG, IT şi HoReCa atrage pe eJobs.ro între 50 şi aproximativ 100 de candidaţi interesaţi să înceapă o carieră în companii de prestigiu precum Ursus,  IBM, JW Mariott, Gameloft. Avantajul tinerilor este că îşi încep cariera cu un plan de dezvoltare bine definit, adaptat pregătirii şi pasiunilor lor, primesc îndrumări pentru a-şi atinge obiectivele şi au numeroase opţiuni de relaxare la birou. Facultatea absolvită este mai puţin importantă, contează pasiunea, energia, abilităţile tehnice şi cunoaşterea avansată a unei limbi străine.

Internship Ursus

Ursus creează anunțuri personalizate pentru pasionații de bere care vor să înceapă o carieră în cadrul companiei.

URSUS Breweries dă internilor libertate de decizie

 

Este în căutarea a 6 tineri ambiţioşi, pasionaţi de tot ceea ce înseamnă bere şi gata să fie viitorii lideri în companie. Îi va primi în departamentele de Vânzări, Trade Marketing şi Marketing  şi le pregăteşte un mediu de lucru simpatic din care nu lipsesc provocările. Contează mai puţin ceea ce ai studiat, mai importante sunt energia, pasiunea şi abilitatea de a face lucrurile să se întâmple. Te aşteaptă proiecte frumoase pe care merită să le abordezi cu încredere şi idei „out of the box”. Experienţa, programele de voluntariat şi limba engleză la nivel avansat te ajută să faci primul pas spre lista scurtă. Din cei 6 interni, vor fi aleşi cei mai buni 3 învăţăcei pentru un program structurat de 1 an care se va finaliza cu un job frumos în companie.

Sorin Tudor, fost intern în 2015, în momentul de faţă Acting Junior Brand Manager, povesteşte experienţele faine din cadrul Ursus:

Au fost 11 luni foarte interesante pentru mine în care m-am dezvoltat foarte mult (atât profesional, cât şi personal) şi am fost norocos să lucrez pentru 3 branduri diferite de bere. În primele patru luni de internship, Ursus a fost ca o a doua şcoală pentru că m-am bucurat de un program foarte bine gândit în care am avut şansa să văd, să înţeleg şi să învăţ detalii despre companie şi industrie din perspective diferite, nu numai din punctul de vedere al marketingului. Mai întâi , am învăţat cum se face marketing la SABMiller (nr. URSUS Breweries este subsidiară a companiei SABMiller) şi am lucrat pentru unul dintre brandurile mele preferate de bere, Grolsch. Apoi am trecut printr-un proces de selecţie şi am ajuns brand executive pentru brandul Ursus, ocazia de a pune în practică ce am învăţat în lunile anterioare şi de a mă implica în proiecte mai mari. Din luna iulie, am cea mai mare provocare de până acum, lucrez pentru unul dintre cele mai mari branduri (Ciucaș), pe un proiect foarte frumos numit Festivalul „Oktoberfest” care va avea loc la Brașov. Din punctul de vedere personal, simt că încep să fiu mai organizat, mai concentrat și mai în măsură să conduc un proiect.
Cel mai provocator proiect pentru care am lucrat până acum este Ursus Cooler, sponsor pentru Bucharest Hals Marathon. Am avut responsabilitatea deplină şi libertatea de decizie pentru implementarea proiectului care implică numeroase canale de comunicare: BTL, digital, PR şi comunicare internă. Nu a fost chiar foarte uşor pentru că a fost nevoie să depăşesc multe bariere şi am învăţat multe lucruri din mers, dar la final am avut rezultate excelente.
Recomand prietenilor Ursus pentru că este cel mai prietenos mediu în care am lucrat, unde oamenii sunt tineri şi foarte profesionişti. Este un loc minunat pentru a-ţi începe cariera şi sunt multe oportunităţi pentru a creşte profesional.

IBM Romania

 

Programul de internship „Make your future with IBM”

În cadrul Programului de internship IBM, participanţii îşi vor dezvoltă abilităţi precum comunicarea, lucrul în echipă, organizarea şi planificarea în cadrul proiectelor. Mai mult, studenţii vor lucra în diferite proiecte IBM, alături de colegii seniori.
Pentru a fi selectaţi, participanţii e nevoie  deţină cunoştinţe minime management/economie sau despre limbaje de programare (OOP, SQL, Java, PHP, C, etc),  vorbească fluent limba engleză şi să aibă cunoştinţe medii de limba germană/franceză.
Programul de Internship IBM le oferă studenţilor oportunitatea de a pune în practică o mare parte dintre cunoştinţele acumulate în programele de învăţământ universitar. Activităţile se orientează către clienţii din diferite domenii: automotive, financiar-bancar, sănătate, instituţii publice, etc, oferind astfel stagiarilor o experienţă provocatoareMai mult decât o introducere în industria IT, programele de Internship IBM asigura o învăţare permanentă, progresivă, obiectivul fiind acela al unei colaborări de lungă durată, dincolo de perioada de stagiu”, declară Alexandra Buzoianu, HR Partner, IBM Client Innovation Center în România, Europa Centrală şi Baltice.

Internship JW Marriott Bucharest Grand Hotel

Internii povestesc despre experienţele frumoase şi provocatoare din cadrul JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

11 interni sunt așteptați la JW Mariott Bucharest

 

Îţi creează sentimentul puternic al apartenenţei şi te inspiră să faci mai mult decât ai fi gândit că poţi să faci. Este un exemplu că, prin implicare, poţi realiza un obiectiv comun. Este despre pasiune și transformarea ei în viziunea ta. Dacă simţi că locul te defineşte şi eşti în acel moment în care îţi planifici cariera, echipa JW Mariott Bucharest se măreşte vara aceasta cu 11 interni pasionaţi de HR, Contabilitate, Front Office (Recepţie), Food & Beverages (Restaurante), PR & Marketing.
Condiţia este să îţi placă industria ospitalităţii şi să îţi doreşti să-ţi dezvolţi abilităţile într-un hotel de top din lume unde sunt oferite servicii personalizate şi autentice, totul într-o atmosferă care pune accent pe experienţele oaspeţilor.„De asemenea, e nevoie să ai fluenţă în limba engleză, atitudinea şi motivaţie afişate în timpul interviului”, spune Emanuela Anton – Human Resources Manager la JW Mariott Bucureşti.  Programul de internship durează 5-6 luni, 5 zile pe săptămână, 6 ore pe zi.
Iată în ce constă activitatea unui intern în cadrul Hotelului JW Mariott: „Vei fi implicat în observarea procesului de lucru în departamentul ales, îţi vei susţine colegii în desfăşurarea activităţilor zilnice şi vei dezvolta competenţe specifice domeniului ales”,  declară Emanuela Anton.
„Mai presus de toate, vei avea oportunitatea de a descoperi şi înţelege industria ospitălităţii, una dintre cele mai mari industrii, cu cea mai rapidă creștere din lume. Experienţa la JW Marriott Bucharest Grand Hotel oferă, de asemenea, o perspectivă unică asupra industriei hoteliere de lux. Pe eJobs.ro , am pregătit o descriere mai detaliată a specificului fiecărui internship, în funcţie de departamentul preferat”, adaugă Alexandra Nică, training coordinator la a JW Marriott Bucharest Grand Hotel.
JW Mariott Bucharest ajută internii să se dezvolte prin acces la toate programele de training şi programele de dezvoltare din hotel. În plus, se bucură de programe de coaching/mentoring din partea coordonatorului programelor de internship în hotel precum și din partea supervizorului direct din departament. De asemenea, internii au autonomia de a propune şi implementa proiecte noi. „Din experienţele anilor trecuți, candidatul motivat să îşi continue cariera fie pe specializarea departamentului în care a efectuat practica, fie în industria hotelieră, are cele mai mari şanse de recrutare”, precizează Emanuela Anton.
Beneficiile sunt numeroase: participi la un program de training despre operaţiunile din hotel, standardele serviciilor, precum şi despre acele abilităţi soft (comunicare interpersonală, rezolvarea problemelor, setarea obiectivelor) de care ai nevoie în interacţiunea cu oaspeţii. De asemenea, îţi poţi alege programele de training. La finalul internshipului, primeşti scrisoare de recomandare şi certificarea absolvirii programului de internship, precum şi diplomă pentru trainingurile finalizate. Hotelul asigură prânzul în timpul orelor de program. „Vei avea, de asemenea, acces la toate programele de wellness desfăşurate în hotel, precum şi acces în games room (trad. camera de jocuri), la scaunul de masaj, la evenimentele sportive, workshopurile creative sau la petrecerile interne”, povesteşte Alexandra Nică, training coordinator la a JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Gameloft 1

Gameloft înseamnă distracţie atât la birou, cât şi în pauze.

Gameloft România

 

Este unul dintre liderii pieţei de jocuri digitale şi sociale şi vara aceasta îşi măreşte echipa cu  un IT Sourcer care va fi intern în departamentul de HR, plătit full time pentru 4 luni de zile. Gameloft promite, în schimb, experienţa într-o companie aflată în continuă creştere, locul potrivit unde poţi face diferenţa (prin ideile pe care le poți propune), dar şi multă distracţie în echipă.
Condiţiile pentru a fi selectat sunt: studiile universitare în informatică, inginerie, matematică, bune cunoştinţe de limba engleză, experienţă în social media, minimă experienţă ca sourcer/researcher este un plus. Este important să înţelegi procesul de recrutare şi domeniul IT, să identifici candidaţii în conformitate cu descrierea jobului, să folosești unor tooluri diferite de recrutare, dar să identifici și noi tehnici de recrutare. Vei intervieva candidaţii la telefon și vei updata baza de date.
Pachetul de beneficii cuprinde: salariu motivant, tichete de masă, asigurare medicală, acces la sala de gimnastică, la sala de masaj, precum şi la zona de relaxare cu jocuri: ping pong, darts, foosball. Ai trainer personal pentru programele de gimnastică şi îţi poţi începe ziua cu aerobic, zumba, pilates sau cu un masaj bun. Prânzul este asigurat în restaurantul companiei, iar seara e momentul pentru fotbal sau baschet în curtea specială amenajată.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply