• 25 Nov. 2016
  • 1 min

Cei mai buni angajatori de pe piața locală în 2016

best employer
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Autonom, Edenred și JW Marriott București sunt trei dintre cei mai buni angajatori de pe piața locală în 2016.

Cei mai zece angajatori din România în 2016 sunt Adobe Systems, Autonom, Edenred, JW Marriott București, Mars și Royal Canin, MSD, Nutricia Early Life Nutrition, Pfizer, Premier Restaurants România (McDonald’s) și Sodexo On-Site Service, arată studiul „Aon Best Employer 2016”, realizat de Aon România, subsidiara locală a grupului Aon, cu activități în asigurări și reasigurări și consultanță în domeniul resurselor umane.

Studiul analizează gradul de implicare profesională (engagement) a angajaților în funcție de trei dimensiuni: „say” (angajații care vorbesc pozitiv despre compania angajatoare), „stay” (salariații care își doresc să rămână pe termen lung la angajator),  și „strive” (angajații care depun extra efort în activitatea lor de zi cu zi). Cele trei dimensiuni pot fi influențate de gradul de satisfacție a angajaților cu privire la anumite categorii, cum ar fi sentimentul împlinirii, autonomia, resursele,  echilibrul dintre viața personală și cea profesională, mediul de lucru, colegii, sau atenția acordată salariaților. „Mesajul meu către companii este următorul: dacă nu știți care este dimensiunea lipsei de engagement în compania voastră, ar trebui să o faceți. Aflați ce cred angajații despre voi. Doar așa puteți să îi implicați, să îi responsabilizați în a face ceva, în loc să aștepte ceva din partea companiei”, a declarat Virginia Păuna, project leader al studiului.

Analiza Aon a evidențiat că gradul de implicare profesională al angajaților crește pe măsură ce numărul angajaților din companii scade. Astfel, companiile peste 1.000 de angajați au un grad de implicare a angajaților de 57%, iar cele cu 250-1.000 de salariați – 63%. De asemenea, organizațiile cu sub 250 de angajați au un grad de implicare de 71%.

Studiul, aflat la a patra ediție, a fost realizat pe un eșantion de 37 de companii, cu 13.400 de angajați și 250 de top manageri, din domenii precum farma, IT&C, financiar, agribusiness, retail, hotelier, media, automotive și servicii medicale.

A fost util articolul? 1

Leave a Reply