• 8 Jul. 2015
  • 3 min

Copiii Deltei au sarbatorit Ziua Dunarii.

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

29 iunie 2015, Delta Dunării – Peste 300 de copii si profesorii lor din comunitățile din Delta Dunării, alături de reprezentanți ai Asociației Salvați Dunărea și […]

29 iunie 2015, Delta Dunării – Peste 300 de copii si profesorii lor din comunitățile din Delta Dunării, alături de reprezentanți ai Asociației Salvați Dunărea și Delta, Coca-Cola Hellenic și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor au sărbătorit Ziua Dunării si anul acesta, prin participarea la cel mai mare eveniment de ecologizare, organizat vreodată în România pe malurile Dunării.

 

eJobs, site-ul nr. 1 in recrutarea online din Romania sustine si incurajeaza actiunea de ecologizare a Deltei Dunarii, contribuind la constientizarea actiunilor absolut necesare pentru un viitor ecologic al Deltei.

Aproape 400 de copii din 7 localități de pe malul Dunării au participat pe 29 iunie la cea mai mare acțiune de ecologizare de-a lungul fluviului, pentru cea de-a 11-a sărbătorire a Zilei Dunării. Aceștia au strâns deșeurile de pe malurile Dunării, ca prim semnal de alarmă și atenționare la începutul sezonului turistic, pentru protejarea celui mai tânăr pământ al Europei.

 

Ziua Dunării 2015 a avut mesajul “Fiți activi pentru o Dunăre curată!” – pentru a responsabiliza locuitorii și turiștii din Deltă asupra importanței curățeniei Dunării și a colectării selective a deșeurilor.

 

Acțiunile de ecologizare organizate cu ocazia Zilei Dunării au început la ora 8:30. Simultan, aproape 400 de copii din Sulina, Maliuc, Mahmudia, Partizani, Murighiol,  Crișan și Sfântu Gheorghe au început ecologizarea, colectând separat deșeurile de pe malul Dunării, fie aduse de Dunăre sau abandonate de turiști. Copiii au purtat un echipament adecvat pus la dispoziție de inițiatorii acțiunii: tricouri, șepci, mănuși de protecție, saci de colectare selectivă și clești speciali pentru gunoi.

 

Pentru Ziua Dunării 2015, 486 de participanți din arealul Deltei Dunării au strâns peste 2500 de saci de deșeuri, cu o proporție de peste 90% PET-uri și deșeuri din plastic. Un rol esențial l-au avut si cadrele didactice care au participat activ la acțiune, au dat dovadă de devotament și au însoțit copiii, fiind un model pentru viitorul ecologic al Deltei, pe care toți ni-l dorim.

 

Acest eveniment a fost organizat de Asociația Salvați Dunărea și Delta, cu sprijinul Coca-Cola HBC România și sub patronajul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

 

Ziua Dunării este sărbătorită anual, pe 29 iunie – dată ce marchează semnarea Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, la Sofia, în anul 1994, la propunerea ţărilor dunărene şi sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR). Aproape 81 de milioane de persoane din țările danubiene sărbătoresc Ziua Dunării. Obiectivul principal al zilei este de a implica oamenii şi de a accentua legăturile dintre state, precum și interesele locuitorilor pentru ocrotirea apei. (www.danubeday.org).

 

Coca-Cola HBC Romania  își desfășoară activitatea într-un mod responsabil pentru a proteja  mediul înconjurător si pentru a contribui la dezvoltarea socio-economică a comunităţilor locale. Iniţiativele de dezvoltare durabilă ale companiei se concentrează pe trei arii cheie: promovarea unui stil de viaţă echilibrat, minimizarea impactului asupra mediului şi implicarea în comunităţile locale.

Alături de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și de Asociația Salvați Dunărea și Delta, sustine activităţile de conservare a Dunării, precum şi pe cele de sensibilizare a publicului, cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor.

 

Coca-Cola HBC Romania este membră a Grupului  Coca-Cola HBC AG, al doilea cel mai mare îmbuteliator din lume al produselor Coca-Cola,  desemnat lider european si mondial al industriei de băuturi răcoritoare în Indexul de Sustenabilitate Dow Jones (DJSI) pentru anul 2014.  

Asociația Salvați Dunărea și Delta este o organizaţie neguvernamentală de protecție a mediului, care s-a impus în cei peste zece ani de activitate prin acțiuni susținute de advocacy pe probleme ecologice şi a demonstrat prin rezultate concrete că poate oferi soluții pentru marile provocări cu care se confruntă Delta Dunării. De asemenea, asociaţia are o activitate susținută și în domenii conexe protecției mediului, având în portofoliu proiecte care vizează

dezvoltarea durabilă, dezvoltarea comunitară locală, managementul deșeurilor, economia socială și dezvoltarea resurselor umane, managementul apelor, campanii de informare și conștientizare cu privire la protejarea mediului, antreprenoriat social etc. (www.salvatidelta.ro).

 

 

 

 

A fost util articolul? 0

Leave a Reply