• 2 Jun. 2017
  • 2 min

Cum aleg o agenţie de recrutare?

Recrutare
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Ai doar o săptămâna la dispoziție să recrutezi pentru o poziție de real estate agent și ai primit 1000 de aplicări pe portalurile de job-uri. Agenda de manager se anunță încărcată cu business meetinguri, evenimente de profil, vizualizări și ai da orice pentru ca la interviu să ai 10 candidați buni din care să alegi.

Lasă totul pe seama unei agenții de recrutare care te ajută să economisești timp, bani, energie și îți oferă acces la contactele ei cu cei mai buni profesioniști de pe piața muncii!

Cum aleg o agenție de recrutare?

Word of mouth – Întreabă prietenii, colegii, partenerii de afaceri cu ce agenție de recrutare lucrează și ce referințe pot oferi despre aceasta.

Online Search – Caută agenții de recrutare/ firme recrutare/firme de executive search pe motoarele de căutare. Prima pagină cu rezultate este și cea mai de încredere: găsești aici agenții importante cu experiență în recrutare pentru companii mari care au și site-uri optimizate SEO, sunt customer- orienteted, oferă în online o experiență plăcută și ușoară de navigare, precum și o imagine business – acestea fiind referințe despre profesionalismul și seriozitatea care le caracterizează în momentul în care apelezi la serviciile lor.

Social Media – Caută agenții de recrutare pe rețelele profesionale și de socializare cum ar fi: Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram altele și analizează mai întâi profilul lor: Este unul profesional? Este actualizat? Agenția recrutează pentru tipul de job pe care îl ai disponibil?

Mass-media online – O altă modalitate de a găsi o agenție de recrutare este de a citi revistele online de cariere și site-urile de profil care prezintă liste de agenții de recrutare, precum și declarații ale managerilor HR. Astfel, îți faci o impresie despre cele mai vizibile agenții și despre gradul lor de expertiză.

Telefon – Odată ce ai găsit o agenție care se pliază pe nevoile tale profesionale, cere mai multe detalii la telefon și analizează cum cum decurge convorbirea telefonică. Se desfășoară pe un ton profesionist și prietenos sau grăbit și lipsit de considerație și respect? Acestea sunt semnale importante. Ia în considerare și atitudinea după discuția telefonică: agenția îți trimite un e-mail cu o prezentare și o ofertă? Dacă totul decurge profesionist și rapid, merită să o alegi pentru a te reprezenta.

  Avantajele apelării la o agenție de recrutare 

  • Agenția de recrutare preia tot procesul de organizare al recrutării (identificare cerințe proiect/ definire profil post; stabilire strategie de căutare a candidaților/ activare canale de atragere a acestora; creare liste preliminare/long list; susținere interviuri; realizare listă scurtă candidați; prezentarea profilelor agreate către client; programare interviuri directe cu angajatorul; feedback interviuri; follow up pentru integrarea candidatului.
  • Îți oferă candidați valoroși pe piața muncii, agenția deținând contacte și experiență în recrutarea candidaților de top.
  • Time management – îți reduce timpul destinat intervievării, prin abilități de potrivire  a candidaților cu angajatorii și îți permite să te concentrezi asupra candidaților care se încadrează cel mai bine în cerințele job-ului.
  • Oferă un sistem de reducere semnificativă a costurilor decât în cazul în care te-ai ocupa personal de toate aplicările.
  • Consultanță și expertiză relevantă pentru piața muncii.
  • Sfaturi de legislația muncii.
  • Instrumente de evaluare a candidaților.

Autor: Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital

A fost util articolul? 0

Leave a Reply