• 21 Feb. 2012
  • 2 min

Cum alegeti corect un curs de formare?

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Pe o piata a muncii in continua schimbare, sansele de angajare se apropie de zero fara o diploma obtinuta in urma unor studii postliceale. O astfel […]

Pe o piata a muncii in continua schimbare, sansele de angajare se apropie de zero fara o diploma obtinuta in urma unor studii postliceale.

O astfel de diploma poate fi o diploma de califcare obtinuta in urma unui curs, insa tinand cont ca in piata formarii profesionale exista din ce in ce mai multe programe si din ce in ce mai multi furnizori, trebuie sa tineti cont de urmatoarele sfaturi:

1. Tineti cont de pasiunile/hobby-urile dumneavoastra!

“Alege un job care iti place si nu va trebui sa muncesti nici o zi din viata ta” (Confucius) – Nimic mai adevarat! – Tineti cont in alegerea unei meserii de pasiunile dumneavoastra! Atunci cand munciti din placere, performanta si rezultatele vin de la sine

2. Alegeti un curs autorizat!

Daca trebuie sa impartim cursurile in doua, vom avea cursurile autorizate de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei prin CNFPA si cele neautorizate. Va recomandam ca in cazul in care doriti sa urmati un curs de formare sa alegeti sa urmati un curs autorizat. Cursurile autorizate nu se organizeaza prin corespondenta, ci in sala de curs, avand o parte de pregatire teoretica si o parte de pregatire practica. La randul lor, cursurile autorizate pot fi cursuri de perfectionare, specializare sau initiere (cu durata cuprinsa intre 1 saptamana si 2 luni) si cursuri de calificare (cu durata cuprinsa intre 2 si 10 luni). La randul lor, cursurile de calificare se impart pe 3 niveluri de calificare – nivelul 1,2 si 3.

Diploma eliberata in urma unui curs de formare autorizat poarta antetul Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei si este recunoscuta la nivelul Uniunii Europene.

{article-4076-1.jpg}  {article-4076-2.jpg}

3. Unde gasim furnizori de cursuri autorizate?

Puteti cauta furnizori de cursuri pe internet, in ziare sau la targuri de joburi. Pentru a verifica daca un furnizor de cursuri este autorizat puteti verifica acest lucru accesand www.cnfpa.ro. Tot pe www.cnfpa.ro accesand sectiunea “Registrul Naţional al Furnizorilor Autorizaţi” puteti identifica furnizori din orasul dvs.

4. Cum stim daca un curs este bun sau nu?

Nimeni nu va poate garanta ca un curs este calitativ, insa va putem oferi cateva sfaturi: Nu intotdeauna un cost ridicat inseamna un curs bun, cum nu intotdeauna un cost mic inseamna un curs slab. Astfel, tinand cont de faptul ca din punct de vedere al tarifului nu putem cunoaste calitatea cursului, puteti cauta informatii despre centrul de formare la care doriti sa urmati cursul in alte surse (forum-uri, facebook, cautari google, sunand la CNFPA, etc.)

Pentru Bucuresti va invitam a vizitati www.cursuricalificare.com – site-ul oficial al formareplus.

{article-4076-3.jpg}
facebook

 Sali moderne dotate corespunzator
 Formatori cu vasta experienta

Ne gasesti la 021.2100.400 sau 0729.517.217

A fost util articolul? 1

Leave a Reply