• 7 Apr. 2009
  • 1 min

Cum ne vindem in scrisoarea de intentie

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

www.recrutam.ro Rolul scrisorii de intentie este de a explica angajatorului de ce ati aplicat pentru un job in compania respectiva. Scrisoarea de intentie trebuie sa-l convinga […]

www.recrutam.ro

Rolul scrisorii de intentie este de a explica angajatorului de ce ati aplicat pentru un job in compania respectiva. Scrisoarea de intentie trebuie sa-l convinga sa va propuna o intalnire.

Pentru a fi eficienta si convingatoare, scrisoarea voastra de intentie trebuie sa urmareasca cinci reguli precise :

{article-2772.gif}

1. Scrisoarea de intentie trebuie sa fie adresata unei persoane, nu unui titlu. Fiti precisi in nume si adresa.
2. Scrisoarea de intentie trebuie sa poata fi citita repede. Nu trebuie sa depasim trei – patru paragrafe de trei sau patru randuri fiecare.
3. Primele cuvinte decid soarta urmatoarelor. Este bine sa rezervati primul paragraf pentru a vorbi despre compania la care aplicati mai mult decat despre voi. Mentionati faptul ca aveti infomatii despre companie si despre preocuparile acesteia.
4. Luati-va apoi timpul necesar de a demonstra, in cel de-al doilea paragraf, ca ati avut deja atributii asemanatoare cu cele cerute de acest job. Daca este posibil, prezentati un exemplu concret al unei realizari recente.
5. Nu uitati ca obiectivul vostru este sa obtineti o intalnire, nu un job. In concluzie, in ultimul paragraf, propuneti o intalnire. In timpul intalnirii veti putea sa orientati discutia spre angajare.

Anumite scrisori de intentie nu starnesc interesul angajatorului : au prea multe pagini, sunt monotone, sunt lipsite de coerenta si inlocuiesc CV-ul. Exista, de asemenea, si scrisori care elimina candidatii din start. De exemplu acelea care recomanda in mod eronat o persoana sau, chiar mai mult, cele ale candidatilor care isi inseala destinatarul. Pentru a evita subiectele in afara temei si banalitatile trebuie sa stiti sa va rezumati la simplitate. Doar cu aceasta conditie scrisoarea voastra se va face remarcata.

Erori pe care trebuie sa le evitati atunci cand formulati scrisoarea de intentie:
• informatii irelevante;
• greseli de ortografie si retusuri ;
• erori in adresa si numele destinatarului ;
• utilizarea termenilor negativi si agresivi ;
• prezenta unui rezumat al CV-ului in scrisoare.

O scrisoarea de intentie reusita va incuraja angajatorul sa acorde mai multa atentie candidaturii voastre si sa va ia in considerare pentru un eventual interviu.

www.recrutam.ro

A fost util articolul? 0

Leave a Reply