• 1 Jun. 2010
  • 2 min

Cum redactam o scrisoare de recomandare.

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

www.recrutam.ro Scrisoarea de recomandare este un document ce are ca scop sustinerea si sprijinirea unei persoane pe care o credem capabila de reusita. Prin redactarea unei […]

www.recrutam.ro

Scrisoarea de recomandare este un document ce are ca scop sustinerea si sprijinirea unei persoane pe care o credem capabila de reusita.

Prin redactarea unei scrisori de recomandare, destinatarul este informat in scris despre calitatile persoanei respective, iar sfaturile si recunostinta voastra pot fi un important punct de reper in alegerea candidatului potrivit pentru un job sau un stagiu.

Redactarea unei scrisori de recomandare este un demers ce pune accent pe credibilitatea voastra. De aceeea este bine sa va asigurati de la inceput ca persoana pe care o veti recomanda are toate garantiile profesionale si morale ce v-au fost eventual indicate, in cazul in care nu ati avut un contact direct cu aceasta.

{article-3344.gif}

Nu exista un model standard de scrisoare de recomandare. Pentru fiecare situatie si persoana in parte, aceasta este diferita.

In primul rand, tonul in scrisoarea de recomandare trebuie sa fie adaptat in functie de raporturile pe care le aveti cu destinatarul (formal sau mai familiar). Inca de la inceput, anuntati in mod clar obiectivul scrisorii.

In al doilea rand, indicati circumstantele profesionale in decursul carora ati putut aprecia calitatile si valorile persoanei pe care o recomandati. Precizati natura relatiei profesionale pe care ati avut-o si durata acesteia.

In continuare, mentionati pe scurt experienta si competentele profesionale cele mai importante ale persoanei recomandate. Descrieti in cateva cuvinte si personalitatea si calitatile sale, pentru a contura un profil cat mai complet pentru angajator.

La final, nu uitati sa va exprimati convingerile referitoare la competentele persoanei recomandate.

Obiectivul unei scrisori de recomandare este de a-l determina pe angajator sa-si doreasca sa intalneasca persoana ce i-a fost recomandata, pentru a vedea daca intr-adevar aceasta este candidatul ideal pentru postul oferit.

Prin urmare, o scrisoare de recomandare standard, care poate fi redactata de oricine, nu va avea rezultatul dorit.

Daca intr-adevar sunteti convinsi ca persoana pe care o recomandati este potrivita pentru o anumita functie, si daca va veti da interesul in redactarea unei scrisori cat mai personalizate pentru aceasta, sansele de reusita vor creste si astfel, veti avea satisfactia ca recomandarea voastra a fost primita cu succes.

Nu uitati ca scrisoarea de recomandare isi atinge scopul atunci cand ii ajuta pe candidati sa obtina ceea ce isi doresc!

www.recrutam.ro

A fost util articolul? 0
scrisoare de recomandare

Leave a Reply