• 14 Nov. 2006
  • 2 min

Cum sa creezi un CV de succes

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Pune-ti intrebarea: Ce au in comun „Stapanul Inelelor”, „De veghe in lanul de secara” si CV-ul tau? Daca raspunsul tau este acela ca toate trei reprezinta […]

Pune-ti intrebarea: Ce au in comun „Stapanul Inelelor”, „De veghe in lanul de secara” si CV-ul tau? Daca raspunsul tau este acela ca toate trei reprezinta opere de fictiune, inseamna ca e timpul sa iti revizuiesti CV-ul.

Un CV nu reprezinta nici o lista de exagerari, nici o imbinare a descrierilor joburilor anterioare imprimate pe o hartie frumoasa si nici o lista de discutii de pe Internet, in care trebuie sa scrii inaltimea, starea civila, disponibilitatea de a-ti muta domiciliul sau alte caracteristici personale, ca de exemplu: fumator / nefumator.

Pe scurt, un CV este ca o reclama pentru tine, care daca este bine scris, il va face pe angajator sa te contacteze pentru un interviu.

Iata in continuare cateva sfaturi pentru a crea un CV de succes, oferite chiar de catre angajatori.

CV-ul trebuie sa fie cat mai simplu

Angajatorii vor CV-uri care sa fie cat mai clare, in special in ceea ce priveste sectiunile: Experienta profesionala si Aptitudini necesare jobului.

Asigura-te ca din CV-ul tau reiese foarte clar ca ai experienta si cunostintele profesionale necesare jobului la care vrei sa te inscrii si evita expresiile pretentioase in descrierea acestora. Te poti inspira din descrierea jobului la care te inscrii pentru a-ti realiza CV-ul conform cerintelor acestuia.

CV-ul tau trebuie sa contina, de asemenea, datele angajarii pentru posturile anterioare – absenta acestora il va determina pe angajator sa examineze datele si mai indeaproape.

Aptitudini si Beneficii

Din CV-ul tau trebuie sa reiasa si ce beneficii poti aduce companiei, nu doar aptitudinile si caracteristicile tale.

De cele mai multe ori, performantele anterioare reprezinta indicatori ai viitoarelor performante, asa ca mentioneaza in CV-ul tau principalele tale realizari in cadrul locurilor de munca anterioare, cu date si exemple cantitative (ai crescut vanzarile cu 100%, ai imbunatatit un proces sau un produs,… ).

Gandeste-te pentru cateva minute la situatiile in care ti-ai depasit atributiile, pentru a rezolva anumite probleme, aminteste-ti realizarile tale profesionale, deoarece CV-ul tau trebuie sa-ti reflecte valoarea si sa convinga angajatorul ca esti cel mai bun pentru jobul respectiv.

Adevarul in Publicitate

Desi CV-ul este ca o reclama pentru tine, acesta nu trebuie sa contina neadevaruri cu privire la experienta sau aptitudinile tale profesionale.

O mare parte dintre angajatorii din ziua de azi iau diferite masuri pentru a se asigura ca ai aptitudinile trecute in CV, si anume:

• verificarea referintelor

• verificarea cazierului juridic

• verificarea informatiilor cu privire la locurile anterioare de munca

• verificarea studiilor si

• verificarea identitatii

Daca furnizezi informatii false in procesul de recrutare, este foarte probabil sa fii prins. Decat sa pierzi atat timpul angajatorului, cat si al tau, mai bine fii sincer in ceea ce priveste datele din CV – actioneaza corect si inteligent.

Ai nevoie de putin ajutor

Daca ai nevoie de ajutor pentru realizarea unui CV foarte bun, nu apela la programele de verificare si corectare automata a erorilor gramaticale si de scriere; mai bine roaga un prieten sau pe cineva din familie sa te ajute sau gaseste un editor de incredere.

De asemenea, poti cere ajutorul angajatilor agentiilor de recrutare, pentru a-ti verifica CV-ul si a-ti oferi consultanta in acest domeniu.

Crearea unui CV de succes necesita cateva exercitii, dar o data ce este gata iti poti concentra atentia asupra interviurilor.

A fost util articolul? 4
curriculum vitae

Leave a Reply