• 10 Mar. 2016
  • 2 min

Cum să gestionezi cu tact cele mai stresante întrebări la interviu

Autor
Steluţa Năstase
Steluţa Năstase Am ales un job pe care îl iubesc și, da, zâmbesc pentru c... Arată mai mult

Printre cele mai cunoscute tactici ale recrutorilor la interviu sunt testele cu limită de timp, întrebările despre clienţi dificili şi chiar o întârziere voită a discuţiei. Atitudinea calmă, zâmbetul şi exemplele din carieră sunt doar câteva dintre recomandările noastre.

Răspunsul la întrebarea „Cum gestionezi stresul la job?“ oferă un indiciu despre felul tău de a fi şi despre performanţele tale în carieră. Ai fi tentat să oferi unul dintre aceste răspunsuri: „Mă descurc bine“, „Fac faţă“, „Mă motivează să lucrez din greu“, notează site-ul careerrealism.com. Recrutorul nu va fi convins de abordarea ta pentru că se aşteaptă la detalii despre stilul tău de a acţiona în situaţii stresante.
Unul dintre cele mai bune răspunsuri este: „Am învăţat că în situaţiile stresante, este foarte important să prioritizez task-urile şi să continui să fiu productiv“. Susţine afirmaţia ta cu un exemplu care demonstrează că eşti priceput în gestionarea situaţiilor stresante. Surprinde paşii pe care i-ai urmat şi cum ai setat priorităţile.
Abordează şi eficienţa ta sub presiunea deadline-urilor! Termenele strânse de predare a unui proiect te motivează şi te determină să fii productiv. Un exemplu relevant este gestionarea mai multor proiecte în acelaşi timp. Poţi vorbi despre planuri, despre tool-uri care te ajută să fii productiv, precum şi despre împărţirea proiectului pentru a fi uşor de gestionat.
Arată că te dedici în rezolvarea problemelor fără a da amploare situaţiilor stresante. De exemplu, reacţionezi prompt faţă de un client nemulţumit şi foloseşti tacticile de negociere pentru a-l determina să folosească în continuare serviciile companiei.
Subliniază abilităţile tale în exemplul oferit! Recrutorilor le place să audă cum ai abordat situaţia, care este gândirea ta critică, cum ai ales să te dedici anumitor task-uri.

Iată abordările pe care merită să le detaliezi la întâlnirea cu recrutorii:

 

– Îmi plac provocările şi reacţionez eficient în situaţiile stresante. La unul dintre evenimentele pe care le-am organizat, numărul de participanţi a fost peste aşteptări. Am reuşit să mobilizez în scurt timp un grup de voluntari pentru a oferi suport participanţilor.
– Gestionez cu uşurinţă stresul pentru că practic sport. Astfel am simţul competitivităţii, sunt tenace şi dornic să fiu câştigător.
– Îmi plac lucrurile care se mişcă într-un rimt alert, îmi dau energie.
– Prefer să comunic şi să gestionez situaţiile stresante, decât să le complic.
– Cele mai importante realizări le-am avut în momente stresante, sub presiunea deadline-urilor.
– Am învăţat să abordez cele mai stresante situaţii prin calm şi atitudine pozitivă.

A fost util articolul? 2
interviu

Leave a Reply