• 15 Aug. 2022
  • 3 min

Cum să-i spui șefului tău că vrei un transfer

Cum să-i spui șefului tău că vrei un transfer la un alt departament

Uneori ai un job bun, dar îți dorești mai mult de la cariera ta și o astfel de o oportunitate ți-o poate oferi o pivotare în cadrul companiei în care activezi deja.

Primul pas pe care ar trebui să-l faci înainte de a vorbi cu actualul tău șef este să citești politica de transfer a companiei. Multe companii cer angajaților să se afle într-o poziție pentru un număr minim de ani înainte de a solicita un transfer lateral, așa că ultimul lucru pe care ai vrea să-l faci este să soliciți un transfer înainte de a îndeplini această cerință, deoarece ea va fi negreșit respinsă. În plus, asigură-te că ai clarificat procesul intern de aplicare cu reprezentantul de la resurse umane sau cu HR Managerul înainte de a avea această conversație delicată cu șeful tău. Există o mare diferență între a merge la angajator cu un plan bine gândit și o cerere în care nu ai luat în calcul niciun aspect.

 

Perfecționează-ți abilitățile de networking

Când vrei să soliciți un transfer intern, abilitățile tale de networking ar trebui să fie bine șlefuite. Nu vei putea niciodată să înțelegi pe deplin ce presupune poziția deschisă doar din fișa postului și te poate ajuta enorm să porți o discuție cu cineva din acel departament pentru a înțelege mai bine cultura și așteptările. Caută să ieși constant cu colegii din diferite departamente, mai degrabă decât să te rezumi strict la cei din grupul tău de colegi. Astfel, poți afla mai multe despre pozițiile deschise și-ți poți prezenta abilitățile potențialilor manageri într-un mod informal, chiar înainte de a participa la interviul cu ei! Networking-ul este, de asemenea, o modalitate excelentă de a fi la curent cu știrile din companie, chiar și cu acele actualizări care nu au legătură directă cu domeniul tău curent de activitate.

 

Fii răbdător

Este greu să aștepți un răspuns când vrei să-l auzi cât mai curând posibil, dar un transfer intern necesită de multe ori câțiva pași din partea actualului tău manager, a potențialului tău manager nou și a echipei de resurse umane. Șeful tău are o mulțime de factori de luat în considerare, inclusiv timpul petrecut în rolul tău actual, evaluarea setului tău de abilități curente, planul de tranziție. Uneori, transferul într-un alt departament poate fi blocat de politicile companiei… treaba ta este să-ți prezinți cât mai bine cazul și să urmărești unde ajunge.

 

Oferă-te să pregătești un înlocuitor înainte de a pleca

Când ceri un transfer intern, în esență îi lași șefului tău sarcina de a găsi un înlocuitor pentru tine într-o perioadă scurtă de timp. Pentru a menține o relație bună cu acesta, chiar și după ce soliciți un transfer lateral, oferă-te să îi ușurezi viața, creând un plan de tranziție și pregătind un înlocuitor înainte de a pleca. Chiar dacă asta înseamnă un efort suplimentar pentru a ține pasul cu sarcinile tale curente și cu sarcina de a pregăti un înlocuitor, merită, deoarece șeful tău ar aprecia cu adevărat amabilitatea. Nu este nimic în neregulă în a solicita un transfer la job, doar asigură-te că ții cont și de cei impactați de decizia ta.

 

Nu te demoraliza complet dacă nu obții un transfer

Este în regulă să fii dezamăgit dacă nu primești undă verde pentru a schimba rolurile, dar nu este în regulă să se vadă în public supărarea. Felul în care gestionezi dezamăgirea va avea un impact enorm asupra modului în care alții te percep. Găsește o modalitate de a-ți gestiona dezamăgirea în afara serviciului și gândește-te la faptul că, mai devreme sau mai târziu, va apărea o altă oportunitate, fie în interiorul companiei, fie în afara acesteia.

Dacă vrei totuși să schimbi ceva la jobul curent și te tentează chiar și o mutare într-o altă companie, pe eJobs.ro ai în acest moment peste 32.000 de poziții deschise. Dintre acestea, una sigur ți se potrivește!

 

Ți-a plăcut acest articol despre Cum să-i spui șefului tău că vrei un transfer la un alt departament? Citește și:

Eficacitate sau eficiență: o lecție despre Time Management

Lebăda neagră sau când ceea ce nu știi te poate răni

Ce salariu câștigi dacă te angajezi în HR

A fost util articolul? 4
transfer în companietransfer intern

Leave a Reply