• 24 Sep. 2019
  • 2 min

Cum să te pregăteşti pentru un loc de munca in strainatate

Loc de munca in strainatate

Ai trecut cu bine de un interviu pentru un loc de munca in strainatate şi eşti gata de mutare. Asigură-te că eşti pregătit pentru schimbarea importantă care urmează să apară în universul tău personal şi profesional.

Un loc de munca in strainatate reprezintă o oportunitate uriaşă pentru orice candidat, dar mutatul jobului şi al vieţii personale implică nişte schimbări care trebuie pregătite cu grijă.

Vizitează ţara în care vei lucra

Primul lucru indicat să-l faci, dacă vei aplica pentru un loc de munca in strainatate, este să vizitezi orașul în care te vei muta în perioada următoare. Încearcă să înveţi limba şi să înţelegi problemele cu care se confruntă oamenii de acolo, pentru a te acomoda mai uşor.

Limbile străine ajută foarte mult

De cele mai multe ori, candidaţii care obţin un loc de munca in strainatate sunt nevoiţi să vorbească în limba ţării în care se vor muta. Iar joburile care presupun un nivel ridicat de interacţiune cu clienţii necesită un grad ridicat de cunoaştere al unei limbi străine. Avantajul multor joburi internaţionale este că limba engleză este prima limbă folosită în marile companii globale. Iar engleza este cea mai vorbită limbă străină la nivel mondial. Germana este o altă limbă des întâlnită printre anunțurile de joburi disponibile. Iar aceasta îți garantează un avantaj în fața altor aplicanți.

Pe ejobs.ro ai la dispoziție peste 4000 de locuri de munca in strainatate printre acestea numărându-se poziții de ingineri, tehnicieni, bucătari, șoferi și agenți vânzări. IT-ul, domeniul hotelier și cel sanitar vin, de asemenea, cu o listă atractivă de joburi.

Networkingul este foarte important

Dacă nu ai reuşeşti să-ţi găseşti un loc de munca in strainatate, dar vrei să pleci într-o altă ţară să lucrezi, ar fi util să-ţi construieşti o reţea de contacte utilă în cazul în care apar poziţii disponibile potrivite experienţei şi dorinţelor tale. LinkedIn reprezintă un instrument extrem de util în stabilirea unor legături profesionale cu angajaţi din alte ţări. De asemenea, o altă variantă ar fi să contactezi direct angajatori din ţara în care vrei să lucrezi.

Sprijin intern pentru un loc de munca in strainatate

Experienţa acumulată în cadrul unei multinaţionale reprezintă un avantaj pe care le ai în caz că vrei să te muţi într-o filială dintr-un alt stat al respectivei companii. Managerii de la actualul loc de muncă te vor sprijini, cel mai probabil,  în procesul tău de relocare, astfel că lucrurile s-ar putea întâmpla foarte rapid.

Deprinde arta interviurilor online

Pentru că în majoritatea cazurilor nu vei face câte o excursie pentru fiecare interviu în străinătate vei fi nevoit să apelezi la Skype sau la o altă aplicație similară. Asigură-te că exersezi de câteva ori înainte de a o folosi pentru interviul online, caută în locuința ta un fundal neutru pentru susținerea discuției și încearcă să ai un aspect cât mai îngrijit indiferent de ora la care ai întâlnirea cu potențialul angajator.

Analizează costul vieții în raport cu salariul tău

Pe lista lucrurilor esențiale pe care trebuie să le iei în considerare se află, firește, și salariul pe care-l vei primi dacă treci cu bine de interviu. Chiar dacă nu știi cu exactitate suma, e important să știi care este media industriei și care este costul vieții în țara preferată de tine. Cu alte cuvinte, trebuie să-ți dai seama cu câți bani vei rămâne după ce achiți toate costurile lunare (chirie, facturi, taxe, mâncare).

Riscul poate da rezultate

O altă variantă de a-ţi găsi un loc de munca in strainatate ar putea fi cea în care acumulezi experienţa în ţara natală, strângi suficient de mulţi bani şi apoi te duci în locul dorit. Abia după ce ajungi acolo începi să relaţionezi cu oameni şi să cauţi de lucru.

Ți-a plăcut acest articol? Citește și:

Cum să-ți învingi teama de a vorbi la interviu în engleză

6 lucruri de luat în considerare înainte de a face o schimbare în carieră

 

A fost util articolul? 12
  • AvatarIONEL zice

    Dacă” dorești ” o schimbare la 360° ,ceea ce voi propune-ti este de rău. Practic mă învârt în cerc. Poate ai vrut să spui la 180°.

Leave a Reply