• 20 Dec. 2016
  • 2 min

Cum să te prezinți în timpul unui interviu de angajare

prezentare candidat interviu
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Modul în care abordezi un interviu de angajare îi arată recrutorului dacă merită sau nu să treci în etapa următoare de selecție.

Specialiștii în resurse umane au observat, de-alungul timpului, că mulți candidați nu știu să se prezinte în timpul unui interviu de angajare. Astfel de candidați fie nu-și găsesc cuvintele potrivite ca să se descrie, fie nu doresc să expună anumite detalii despre ei.

Interviul de angajare reprezintă un pas important în obținerea jobului dorit. Dacă ai fost chemat la interviu înseamnă că scrisoarea de intenție și CV-ul tău au atras atenția angajatorului. Totuși, nu inseamnă că trebuie să fii relaxat, ci este nevoie să să continui să atragi atenția angajatorului.

Prin urmare, înainte de interviu, ar fi bine să îți stabilești ce dorești să-i transmiți reprezentantului angajatorului despre tine, astfel încât să te pui cât mai bine în valoare. Ca să-ți descoperi calitățile și să poți face față oricărei situații care ar putea apărea în discuția de angajare, poți face anumite exerciții. Primul dintre ele este foarte simplu: întreabă un apropiat care crede că sunt calitățile și punctele tale forte.

Al doilea lucru pe care îl poți face este să te gândești cum poți să transformi experiențele tale profesionale de până în prezent (stagii de practică, locurile de muncă anterioare și activitățile pe care le faci în timpul liber) în atuuri care să îți ofere un plus în față celorlați candidați.

Prezintă-ți calitățile astfel încât să lași impresia că ești cel mai bun candidat pentru postul la care ai aplicat. Un exercițiu util pe care îl poți face este să întocmești două liste: una cu abilitățile și competențele tale și alta, cu abilitățile și competențele căutate de compania care recrutează.

Analizează și punctele tale slabe, dar fără să te gândești că ele conduc, neapărat, la eșecul tău profesional. Când vorbești despre punctele tale slabe este important să arăți și ce eforturi faci ca să încerci să le remediezi. Un punct slab nu este neapărat ireversibil!

Dacă în prima etapă a procesului de angajare atenția recrutorului se concentrează pe informațiile pe care le-ai trecut în CV și, eventual, în scrisoarea de intenție, în timpul interviului trebuie să insiști pe calitățile tale, astfel încât să arăți că poți să aduci un plus de valoare companiei. Însă chiar dacă intenția ta este să atragi atenția recrutorului, ai grijă să nu exagerezi când vine vorba de veridicitatea informațiilor pe care le prezinți în timpul interviului de angajare.

A fost util articolul? 3
interviu de angajare

Leave a Reply